header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division beveelt SharkNinja aan de claim dat Shark

Jan 11, 2024 9:00 AM ET

New York, NY – 11 januari 2024 – In een Fast-Track SWIFT-procedure aangespannen door Bissell Homecare, Inc., heeft de National Advertising Division van BBB National Programs aanbevolen dat SharkNinja Operating LLC de claim dat het “America\’s #1 Floorcare Brand” is intrekt of de claim aanpast om, als onderdeel van de hoofdclaim, te vermelden dat het het #1 merk in dollaromzet is.

Fast-Track SWIFT is een versnelde procedure die is ontworpen voor reclamezaken over één onderwerp die worden voorgelegd aan de National Advertising Division (NAD).

De gewraakte claim dat Shark “America\’s #1 Floorcare Brand” is, verscheen in een infomercial ter promotie van de Shark CarpetXpert, een upright dieptereiniger (UDC), en gaat vergezeld van een vermelding met de tekst “Source: The NPD Group/Retail Tracking Service, merkniveau omzet in Amerikaanse dollars, 12 ME december 2022 (Floorcare wordt gedefinieerd als Full Size stofzuigers, Hand/Stick stofzuigers, Specialty Cleaning, Non-Electric Carpet Sweepers).”

De NAD heeft overwogen of het vertrouwen van Shark in de totale omzet in dollars versus de totale omzet per eenheid een passende ondersteuning was voor de betwiste claim.

De NAD merkte op dat uit de gegevens blijkt dat wanneer consumenten een vloerreinigingsproduct kozen, meer consumenten een Bissell-product kozen dan een Shark-product (jaareinde 2022) en dat Shark vier miljoen (of meer dan 30%) minder eenheden verkocht dan Bissell in de relevante categorie. NAD bepaalde dat in deze context, met een groot verschil in de verkoop per eenheid in de categorie vloeronderhoud, consumenten redelijkerwijs zouden verwachten dat het “nr. 1 merk” het nr. 1 merk in populariteit is, zelfs als er een andere leider is in de verkoop in dollars.

Daarom stelde de NAD vast dat de claim “America\’s #1 Floorcare Brand” niet werd ondersteund en beval aan deze te schrappen of te wijzigen en als onderdeel van de hoofdclaim te vermelden dat Shark het nummer 1 merk is wat de verkoop in dollars betreft.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Shark dat het “zal voldoen aan de beslissing van de NAD”, hoewel het “het niet eens is met de analyse van de NAD en van mening is dat de bestaande, prominente informatie meer dan voldoende uitleg geeft over het leidende marktaandeel van Shark”.

Alle samenvattingen van BBB\’s nationale programma\’s zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechtingsdiensten, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. De National Advertising Division beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geëffend.

Contactgegevens:

Name: Jennie Rosenberg
Email: [email protected]
Job Title: Media Relations