header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor optische tekenherkenning zal tegen 2032 naar verwachting 38,59 miljard dollar groeien met een CAGR van 15,20% – Rapport van Market Research Future (MRFR)

Jan 18, 2024 11:00 PM ET

Inleiding

De markt voor OCR (Optical Character Recognition) maakt een enorme groei door dankzij de technologische vooruitgang en de toenemende behoefte aan efficiënt gegevensbeheer en automatisering. OCR-technologie heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop bedrijven met documenten omgaan door een snelle en nauwkeurige omzetting van gedrukte of handgeschreven tekst in machineleesbare gegevens mogelijk te maken. Dit artikel biedt een uitgebreid overzicht van de OCR-markt, inclusief de belangrijkste marktsegmenten, prominente bedrijven, drijvende krachten achter de markt, regionale inzichten en het laatste nieuws uit de sector.

Markt Overzicht

De markt voor optische tekenherkenning zal naar verwachting groeien van USD 12,44 miljard in 2023 tot USD 38,59 miljard in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 15,20% tijdens de voorspellingsperiode (2023 – 2032). De toenemende toepassing van OCR-technologie in verschillende sectoren, zoals de gezondheidszorg, de financiële sector, de detailhandel en de transportsector, is de drijvende kracht achter de groei van de markt.

Ontvang de gratis PDF-brochure –
https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/16196

Belangrijkste bedrijven

De OCR-markt is zeer concurrerend, met verschillende belangrijke spelers die innovatie en marktgroei stimuleren. Enkele van de prominente bedrijven in de markt zijn:

  • Anyline GmbH
  • ATAPY Software
  • Captricity Inc.
  • Creaceed S.P.R.L.
  • CVISION Technologies Inc.
  • Exper-OCR Inc.
  • Google LLC
  • International Business Machines Corporation
  • IntSig Information Co. Corporation
  • IRIS S.A.
  • LEAD Technologies, Inc.
  • Microsoft
  • NAVER Corp.
  • Nuance Communications, Inc.
  • Open Text Corporation

Belangrijkste marktsegmenten

De OCR-markt kan worden gesegmenteerd op basis van technologie, inzetmodus, sectoren en regio.

Koop nu het Premium Onderzoeksrapport – Krijg Uitgebreid Marktinzicht.

  1. Technologie:

    • Traditionele OCR: Deze technologie richt zich voornamelijk op het herkennen van gedrukte tekst.
    • Intelligente OCR: combineert OCR met algoritmen voor kunstmatige intelligentie (AI) en machinaal leren (ML) om de nauwkeurigheid te verbeteren en complexe documenten te verwerken.
  2. Implementatiemodus:

    • Op locatie: OCR-software wordt geïnstalleerd en gebruikt op lokale servers of systemen.
    • Cloud-gebaseerd: OCR-services worden benaderd en gebruikt via de cloud, wat schaalbaarheid en flexibiliteit biedt.
  3. Verticals:

    • Bankwezen, financiële diensten en verzekeringen (BFSI)
    • Gezondheidszorg en biowetenschappen
    • Detailhandel en e-commerce
    • Overheid en publieke sector
    • Productie
    • Overige

Drijfveren voor de markt

Verschillende factoren stimuleren de groei van de OCR-markt:

  1. Toenemende digitalisering: De overgang van papieren naar digitale workflows in verschillende industrieën heeft geleid tot een behoefte aan efficiënte gegevensextractie en -verwerking, wat de vraag naar OCR-technologie stimuleert.
  2. Toenemende behoefte aan gegevensnauwkeurigheid: OCR-technologie helpt menselijke fouten te elimineren en biedt een hoge nauwkeurigheid bij het extraheren van gegevens, waardoor de kans op fouten bij het handmatig invoeren van gegevens afneemt.
  3. Kosten- en tijdbesparingen: Met OCR-technologie kunnen documenten sneller worden verwerkt, wat leidt tot tijd- en kostenbesparingen voor bedrijven. Handmatige gegevensinvoer is niet meer nodig, waardoor de arbeidskosten dalen en de operationele efficiëntie verbetert.
  4. Toenemende toepassing van AI en ML: De integratie van AI- en ML-algoritmen in OCR-systemen verbetert de nauwkeurigheid en maakt de herkenning van complexe documenten, handgeschreven tekst en meertalige inhoud mogelijk.

Blader door diepgaand marktonderzoeksrapport (128 pagina’s, grafieken, tabellen, figuren) over de markt voor optische tekenherkenning –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/optical-character-recognition-market-16196

Regionaal inzicht

De OCR-markt is geografisch gediversifieerd, met als belangrijkste regio’s Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten en Afrika.

  1. Noord-Amerika: De regio domineert de OCR-markt door de aanwezigheid van grote technologiespelers en de vroege adoptie van geavanceerde technologieën in verschillende industrieën.
  2. Europa: De Europese markt kent een aanzienlijke groei als gevolg van overheidsinitiatieven ter ondersteuning van digitale transformatie en de toenemende vraag naar oplossingen voor gegevensbeheer.
  3. Azië-Pacific: Snelle industrialisatie, technologische vooruitgang en toenemende investeringen in opkomende economieën, zoals China en India, stimuleren de groei van de OCR-markt in deze regio.

Laatste nieuws uit de industrie

  1. In december 2023 kondigde Adobe Systems Incorporated de integratie aan van OCR-mogelijkheden in Adobe Document Cloud, waardoor gebruikers gescande documenten eenvoudig kunnen omzetten in bewerkbare en doorzoekbare bestanden.
  2. ABBYY, een toonaangevende leverancier van OCR-software, lanceerde FineReader PDF 15 in oktober 2023 en biedt verbeterde functies voor documentconversie, -bewerking, samenwerking en automatisering.
  3. IBM Corporation introduceerde Watson Document AI in september 2023, een uitgebreide OCR-oplossing aangedreven door AI en ML, waarmee bedrijven nauwkeurig gegevens uit complexe documenten kunnen halen.

Vraag om aanpassing – Vraag een aangepaste versie van het rapport aan door een aanpassingsverzoek in te dienen.

Conclusie

De markt voor optische tekenherkenning maakt een opmerkelijke groei door dankzij het vermogen om documentbeheer te vereenvoudigen, de nauwkeurigheid van gegevens te verbeteren en de operationele efficiëntie te verhogen. Dankzij de vooruitgang op het gebied van AI en ML wordt de OCR-technologie steeds robuuster en is deze steeds beter in staat om complexe documenten te verwerken. De markt is zeer concurrerend, met grote spelers die voortdurend innoveren om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van bedrijven in verschillende sectoren. Aangezien de digitalisering wereldwijd blijft versnellen, is de OCR-markt klaar voor verdere expansie, wat veelbelovende kansen biedt voor spelers in de sector en de transformatie van documentgerichte processen stimuleert.

Blader door meer Informatie- en Communicatietechnologie Onderzoeksrapporten.

Meer inzichten van MRFR

Markt voor bedrijfsnetwerken –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/enterprise-networking-market-16208

Markt voor gegevensverzameling en etikettering –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/data-collection-and-labelling-market-16216

5G Outdoor Router Markt –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/5g-outdoor-router-market-16125

Koop Nu Betaal Later (BNPL) Markt –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/buy-now-pay-later-bnpl-market-11658

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen door middel van onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research & Consulting Services.

Het team van MRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

Daarnaast lanceren we“Wantstats”, het belangrijkste portaal voor marktgegevens in uitgebreide grafieken en statistieken, met prognoses en regionale en segmentanalyses. Blijf op de hoogte en maak datagestuurde beslissingen met Wantstats.

Contacteer ons: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  Optical Character Recognition Market,US Optical Character Recognition Market,Optical Character Recognition Market Size,Optical Character Recognition Market Share,Optical Character Recognition Market Growth,Optical Character Recognition Market Trends