header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Europese markt voor PV-omvormers bereikt USD 6,23 miljard, met een CAGR van 10,20% tegen 2032

Jan 24, 2024 6:08 PM ET

Inleiding:

De omvang van de Europese PV-omvormermarkt werd in 2022 geschat op USD 2,6 miljard. De sector zal tussen 2023 en 2032 naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 10,20%, van USD 2,86 miljard in 2023 tot USD 6,23 miljard.

Nu de wereld steeds meer hernieuwbare energiebronnen omarmt, heeft zonne-energie zich ontpopt als een belangrijke speler in de wereldwijde energietransitie. Fotovoltaïsche (PV) systemen, die zonlicht omzetten in elektriciteit, spelen een cruciale rol bij het benutten van zonne-energie. De PV-omvormer, een essentieel onderdeel van deze systemen, is essentieel bij het omzetten van de gelijkstroom (DC) die door zonnepanelen wordt gegenereerd in bruikbare wisselstroom (AC) voor huishoudelijke en industriële toepassingen. Dit artikel gaat in op de dynamiek van de Europese markt voor PV-omvormers en verkent de belangrijkste trends, drijvende krachten achter de markt, uitdagingen en toekomstperspectieven.

Ontvang de gratis PDF-brochure @

https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/16202

Belangrijkste spelers:

  • Solar Edge Technologies
  • Siemens Energie
  • Fimer Groep
  • SMA Solar Technology AG
  • Delta Electronics, Inc.
  • Zonne-energiebedrijf
  • Omron
  • Eaton Corporation
  • Emerson Electric Co.
  • Power Electronics S.L.

Marktoverzicht:

De Europese markt voor PV-omvormers heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, gedreven door een combinatie van factoren zoals toenemende bezorgdheid over het milieu, stimuleringsmaatregelen van de overheid en vooruitgang in zonne-energietechnologie. Europese landen hebben een voortrekkersrol gespeeld bij het invoeren van zonne-energie, waarbij veel landen ambitieuze doelen voor hernieuwbare energie hebben gesteld en ondersteunend beleid hebben geïmplementeerd om de invoering van PV-systemen aan te moedigen.

Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië en Frankrijk behoren tot de toonaangevende Europese landen die aanzienlijk bijdragen aan de groei van de markt voor PV-omvormers. De toewijding van de regio om de koolstofuitstoot te verminderen en over te stappen op schonere energiebronnen heeft de vraag naar zonne-installaties gestimuleerd, waardoor de markt voor PV-omvormers is gegroeid.

Belangrijkste trends:

  1. Technologische vooruitgang:De Europese markt voor PV-omvormers wordt gekenmerkt door voortdurende technologische vooruitgang, wat leidt tot efficiëntere en betrouwbaardere omvormers. Innovaties zoals string-omvormers, micro-omvormers en power optimizers hebben aan populariteit gewonnen en bieden een betere energieoogst en systeemprestaties.
  2. Integratie van slimme technologieën:De integratie van slimme technologieën, zoals IoT (Internet of Things) en cloud-gebaseerde monitoringsystemen, is een heersende trend geworden. Hierdoor kunnen PV-systemen op afstand worden bewaakt, onderhouden en geoptimaliseerd, wat de algehele efficiëntie en prestaties verbetert.
  3. Gedecentraliseerde energieopwekking:De overstap naar gedecentraliseerde energieopwekking beïnvloedt de markt voor PV-omvormers. Gedistribueerde zonne-installaties, waaronder residentiële en commerciële daksystemen, worden steeds populairder en vereisen omvormers die de energieopwekking op lokaal niveau efficiënt kunnen beheren.

Marktdrivers:

  1. Overheidsbeleid en stimuleringsmaatregelen:Gunstig overheidsbeleid en stimuleringsmaatregelen, zoals teruglevertarieven en subsidies, hebben een centrale rol gespeeld bij de bevordering van de toepassing van zonne-energie. Overheden in heel Europa hebben maatregelen ingevoerd om de groei van de PV-omvormermarkt te ondersteunen, waardoor zonne-installaties financieel aantrekkelijk worden voor bedrijven en huiseigenaren.
  2. Milieuoverwegingen:Een groeiend milieubewustzijn en de noodzaak om de ecologische voetafdruk te verkleinen hebben de vraag naar schone energiebronnen gestimuleerd. Zonne-energie, een hernieuwbare en duurzame energieoptie, heeft aan belang gewonnen, waardoor de markt voor PV-omvormers is gegroeid.
  3. Dalende kosten van zonnepanelen:De dalende kosten van zonnepanelen hebben PV-systemen betaalbaarder gemaakt, waardoor het aantal installaties is toegenomen. Dit heeft op zijn beurt geleid tot een grotere vraag naar PV-omvormers, omdat deze essentieel zijn voor het omzetten van zonne-energie in bruikbare elektriciteit.

Blader door diepgaand marktonderzoeksrapport:

https://www.marketresearchfuture.com/reports/europe-pv-inverter-market-16202

Uitdagingen:

  1. Problemen met netintegratie:Naarmate de penetratie van zonne-energie toeneemt, ontstaan er uitdagingen op het gebied van netintegratie. Problemen zoals spanningsschommelingen en instabiliteit van het elektriciteitsnet moeten worden aangepakt om een soepele integratie van PV-systemen te garanderen, waarvoor geavanceerde omvormers met mogelijkheden voor netondersteuning nodig zijn.
  2. Intermitterendeopwekkingen energieopslag:De opwekking van zonne-energie is intermitterend en afhankelijk van de beschikbaarheid van zonlicht. Deze intermittentie vormt een uitdaging voor het handhaven van een stabiele stroomvoorziening. De integratie van oplossingen voor energieopslag naast PV-systemen en omvormers wordt onderzocht als oplossing om deze uitdagingen aan te pakken.
  3. Onzekerheden in de regelgeving:Veranderingen in de regelgeving en onzekerheden in het overheidsbeleid kunnen de markt voor PV-omvormers beïnvloeden. Stabiele regelgeving en consistente steun van beleidsmakers zijn cruciaal voor de aanhoudende groei van de zonne-energiesector.

Toekomstperspectief:

De Europese markt voor PV-omvormers is klaar voor aanhoudende groei in de komende jaren. Technologische innovaties, in combinatie met een toenemende focus op oplossingen voor energieopslag en de integratie van slimme netwerken, zullen de toekomst van de markt bepalen. Naarmate het streven naar een koolstofneutrale toekomst toeneemt, zal de rol van PV-omvormers in het mogelijk maken van betrouwbare en efficiënte zonne-energieopwekking nog belangrijker worden.

De Europese markt voor PV-omvormers maakt een transformatiefase door, gedreven door een combinatie van milieueisen, overheidssteun en technologische vooruitgang. De toewijding van de regio aan hernieuwbare energie, in combinatie met de dalende kosten van zonne-installaties, schetst een veelbelovend beeld voor de PV-omvormermarkt. Terwijl de industrie zich blijft ontwikkelen, zal het aanpakken van uitdagingen met betrekking tot netintegratie en intermitterende energie van cruciaal belang zijn om het blijvende succes van zonne-energie in Europa te garanderen. De reis naar een schonere en duurzamere energietoekomst hangt af van de centrale rol die PV-omvormers spelen bij het benutten van de kracht van de zon.

Meer trending rapporten:

https://www.marketresearchfuture.com/reports/water-desalination-market/companies

https://www.marketresearchfuture.com/reports/industrial-air-compressor-market/companies

https://www.marketresearchfuture.com/reports/natural-gas-liquid-market/companies

https://www.marketresearchfuture.com/reports/li-ion-battery-recycling-market/companies

https://www.marketresearchfuture.com/reports/biomass-gasification-market/companies

https://www.marketresearchfuture.com/reports/molded-case-circuit-breakers-market/companies

https://www.marketresearchfuture.com/reports/solar-inverter-market/companies

https://www.marketresearchfuture.com/reports/gas-turbine-market/companies

https://www.marketresearchfuture.com/reports/ac-drives-market/companies

https://www.marketresearchfuture.com/reports/battery-market/companies

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op haar diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Contactgegevens: Contact: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Contact Information:
Contact: Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 United States of America +1 628 258 0071 (US) +44 2035 002 764 (UK) Email: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  PV Inverter Market,Europe PV Inverter Market,Europe PV Inverter Market Size,Europe PV Inverter Market Share,Europe PV Inverter Market Growth,Europe PV Inverter Market Trends,Europe PV Inverter Market Outlook,Europe PV Inverter Market Forecast