header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Review Board beveelt Comcast aan om te stoppen met het gebruik van

Jan 31, 2024 11:00 AM ET

New York, NY – 31 januari 2024 – Een panel van de National Advertising Review Board (NARB), de beroepsinstantie voor reclame van BBB National Programs, heeft Comcast Cable Communications, LLC aanbevolen om te stoppen met het gebruik van de term 10G in de productdienstnaam “Xfinity 10G Network” en wanneer 10G beschrijvend wordt gebruikt om het Xfinity-netwerk te beschrijven.

De reclame in kwestie werd aangevochten door Verizon Communications Inc. Na de beslissing van de National Advertising Division (NAD)(zaak nr. 7213) ging Comcast in beroep tegen de bevinding van de NAD dat 10G, zoals gebruikt door de adverteerder, een expliciete boodschap overbrengt die niet onderbouwd is.

In overeenstemming met NAD bepaalde het NARB-panel dat Comcast moet stoppen met het gebruik van de term 10G, zowel wanneer deze wordt gebruikt in de naam van de dienst zelf (“Xfinity 10G Network”) als wanneer deze wordt gebruikt om het Xfinity-netwerk te beschrijven. Het gebruik van 10G op een manier die niet onjuist of misleidend is en in overeenstemming met de beslissing van het panel, wordt niet uitgesloten door de aanbevelingen van het panel.

Het NARB-panel concludeerde dat 10G ten minste expliciet communiceert dat gebruikers van het Xfinity-netwerk aanzienlijk hogere snelheden zullen ervaren dan beschikbaar zijn op 5G-netwerken. Deze uitdrukkelijke bewering wordt niet ondersteund omdat het dossier geen gegevens bevat waarin de snelheden van gebruikers van het Xfinity-netwerk worden vergeleken met de snelheden van abonnees van 5G-netwerken.

Verder heeft het NARB-panel bepaald dat, bij gebrek aan feitelijke marktgegevens over het gebruik van het Xfinity Gigabit Pro serviceniveau, de recente beschikbaarheid van 10G-snelheden via dat serviceniveau de bewering over de superieure snelheid (of een bewering over 10Gbps) voor het Xfinity-netwerk als geheel niet ondersteunt.

Aanvankelijk verklaarde Comcast dat zij niet kon voldoen aan de aanbevelingen van de NARB omdat de kwesties waartegen beroep werd aangetekend, het onderwerp waren van een afzonderlijk beroep van de NARB dat aanhangig was na de beslissing van de NAD in een soortgelijke (maar niet identieke) reclamezaak die was aangespannen door T-Mobile US, Inc.(zaak nr. 7212). Dat beroep (NARB Panel 325) werd vervolgens beslist.

Daarna verklaarde Comcast dat “hoewel het bedrijf het ten zeerste oneens is met de analyse en aanpak van NARB”, Comcast zijn reclame zal aanpassen om te voldoen aan de aanbevelingen van het panel zoals uiteengezet in de beslissing in Panel 325.

Alle samenvattingen van BBB\’s nationale programma\’s zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-besluiten kunt u zich abonneren op het online archief.

Over BBB Nationale Programma\’s:BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Review Board (NARB): De National Advertising Review Board (NARB) is het beroepsorgaan voor de zelfreguleringsprogramma\’s voor reclame van BBB National Programs. De panelleden van de NARB bestaan uit 85 vooraanstaande vrijwillige professionals uit de nationale reclame-industrie, reclamebureaus en publieke leden, zoals academici en voormalige leden van de publieke sector. NARB fungeert als een laag van onafhankelijke beoordeling door vakgenoten die helpt vertrouwen en naleving te creëren in NAD-, CARU- en DSSRC-aangelegenheden.

Contactgegevens:

Name: Jennie Rosenberg
Email: [email protected]
Job Title: Media Relations