header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division beveelt Kimberly-Clark aan om de claims over Huggies

Feb 8, 2024 12:00 PM ET

New York, NY – 8 februari 2024 – In een rechtszaak aangespannen door The Procter & Gamble Company (P&G), heeft de National Advertising Division van BBB National Programs aanbevolen dat Kimberly-Clark Inc. (K-C) te stoppen met de bewering dat Huggies de “nr. 1 best passende luier” is en haar reclame aan te passen om, onder andere, te voorkomen dat de indruk wordt gewekt dat haar luiers een betere pasvorm hebben dan alle luiers op de markt, inclusief de luiers die door P&G worden verkocht onder het merk Pampers.

De National Advertising Division (NAD) concludeerde ook dat de reclame redelijkerwijs niet de indruk wekte dat alle luiers van het merk Huggies een superieure bescherming tegen lekken bieden.

P&G betwistte de beweringen van K-C in televisiereclames, gedrukte media, digitale media en op de website dat de luiers van K-C de “nr. 1 best passende luier” zijn.

De NAD concludeerde dat sommige consumenten redelijkerwijs de boodschap kunnen opvatten dat de beweringen over de “nr. 1 best passende luier” gelden voor alle Huggies-luiers en niet voor de Little Movers- of Little Snugglers-producten. NAD merkte op dat K-C geen bewijs heeft geleverd van de superieure pasvorm van andere luiers van Huggies dan Little Movers.

Met betrekking tot Little Movers oordeelde de NAD dat het onderzoek van K-C geen redelijke basis bood voor de beweringen over de pasvorm van de luiers als nummer 1 en adviseerde de NAD de beweringen te staken.

De NAD adviseerde K-C verder haar reclame aan te passen om te voorkomen dat de volgende boodschappen worden overgebracht:

  • Alle luiers van het merk Huggies hebben een superieure pasvorm ten opzichte van alle luiers op de markt.
  • Omdat Huggies luiers de [“meeste rondingen”] [een “gebogen en rekbare pasvorm”] hebben, zullen ze beter passen/zich beter aanpassen aan de vorm van de baby tijdens het dragen, dan andere luiers op de markt.
  • Omdat Huggies luiers de [“meeste rondingen”] [een “gebogen en rekbare pasvorm”] hebben wanneer ze uitgerekt en plat neergelegd worden, zullen ze tijdens het dragen beter passen/zich beter aanpassen aan de vorm van de baby dan andere luiers op de markt.
  • Huggies Little Movers-luiers hebben een superieure pasvorm in vergelijking met alle luiers op de markt.

 

Met betrekking tot claims over bescherming tegen lekken bepaalde de NAD dat de reclameboodschap en de website van K-C niet redelijkerwijs een boodschap overbrengen van superieure bescherming tegen lekken in vergelijking met andere producten.

Sommige variaties van de betwiste #1 claim verschijnen in de context van een zij-aan-zij vergelijking van de Huggies luier met een Pampers luier. De vergelijking toont een open Huggies luier naast een Pampers luier. Links en rechts van de Huggies luier zijn gebogen stippellijnen getekend die de gebogen zijkanten benadrukken.

Hoewel NAD vaststelde dat, onafhankelijk van de #1 Diaper Fit-claims, de weergave van de luiers naast elkaar geen superioriteitsboodschap overbrengt die ondersteuning vereist op de website van K-C en in de Little Movers-reclame, adviseerde NAD K-C de vergelijking naast elkaar te wijzigen zodat de stippellijnen worden gebruikt om gelijkwaardige onderdelen van elke luier af te beelden. Tijdens de procedure stemde K-C er vrijwillig mee in om de stippellijnen op de side-by-side vergelijking aan te passen, zodat de absorberende kern van de luier van Pampers nauwkeuriger wordt weergegeven.

NAD heeft K-C verder aanbevolen om de vergelijking in de Little Snugglers-reclame aan te passen met de bewering dat “alleen Huggies de meeste rondingen heeft om aan je gevoelige huid te passen”, om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat Huggies een betere pasvorm heeft omdat ze meer rondingen heeft.

In de adverteerdersverklaring stelde K-C dat het “zal voldoen aan de aanbevelingen van de NAD” en dat het “het met respect oneens is met de conclusies van de NAD met betrekking tot de beweringen over de nummer 1 pasvorm”.

Alle samenvattingen van BBB National Programs zijn te vinden in de bibliotheek met casusbeschikkingen. Voor de volledige tekst van de NAD, NARB en CARU beslissingen, kunt u zich inschrijven voor het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechtingsdiensten, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. De National Advertising Division beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geëffend.

Contact:

Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]