header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


NARB beveelt Comcast aan om

Feb 9, 2024 4:00 PM ET

New York, NY – 5 februari 2024 Een panel van de National Advertising Review Board (NARB), de beroepsinstantie voor reclame van BBB National Programs, heeft Comcast Cable Communications, LLC aanbevolen het gebruik van de term 10G in de productdienstnaam “Xfinity 10G Network” en wanneer 10G beschrijvend wordt gebruikt om het Xfinity-netwerk te beschrijven, te staken. Het gebruik van 10G op een manier die niet onjuist of misleidend is en in overeenstemming is met de beslissing van het panel (bijvoorbeeld op een manier die het Xfinity-netwerk niet misleidend beschrijft) wordt niet uitgesloten door de aanbevelingen van het panel.

Deze aanbeveling is in overeenstemming met de conclusie in een ander door Comcast ingediend beroep naar aanleiding van de beslissing van de National Advertising Division (NAD) in een gelijksoortige (maar niet identieke) reclamezaak aangespannen door Verizon Communications Inc.(NAD Case No. 7213; NARB Panel 326).

De reclame waar het in dit beroep om ging, was aangevochten door T-Mobile US, Inc. Na de beslissing van de NAD(zaak nr. 7212) ging Comcast in beroep tegen de bevinding van de NAD dat 10G, zoals gebruikt door de adverteerder, een expliciete boodschap overbrengt die niet onderbouwd is. T-Mobile tekende beroep aan tegen de vaststelling van de NAD dat Comcast een redelijke basis had verschaft voor haar “Next Generation”-claim en de impliciete claim dat Comcast al een grote technologische revolutie had bereikt.

In overeenstemming met NAD oordeelde het NARB-panel dat Comcast het gebruik van de term 10G moest staken, zowel wanneer deze werd gebruikt in de naam van het netwerk zelf (“Xfinity 10G Network”) als wanneer deze werd gebruikt om het Xfinity-netwerk te beschrijven.

Het NARB-panel concludeerde dat 10G uitdrukkelijk communiceert dat het Xfinity-netwerk abonnees snelheden van 10 Gbps biedt. Het panel concludeerde dat de onderbouwing waarop Comcast zich baseerde om deze bewering te ondersteunen niet voldoende was vanwege beperkingen met betrekking tot Comcasts Gigabit Pro-serviceniveau, waaronder de moeilijkheid om de beschikbaarheid van de dienst op de Xfinity-website te vinden, de mogelijke noodzaak om toestemming van de lokale overheid te krijgen om de benodigde glasvezel te installeren en de relatief hoge kosten van de dienst. Bovendien merkte het panel op dat Comcast niet bekend had gemaakt hoeveel consumenten zich op dat serviceniveau hadden geabonneerd.

Verder was het NARB-panel het eens met de conclusies van de NAD dat Comcast haar bewering over de Next Generation en, zoals opgenomen in de argumenten daarvoor, de impliciete bewering dat Comcast al een grote technologische revolutie had verwezenlijkt op basis van haar aanzienlijke investeringen in het Xfinity-netwerk die hebben geleid tot aanzienlijke verbeteringen in de belangrijkste statistieken die van belang zijn voor consumenten, heeft gestaafd.

Comcast verklaarde dat, hoewel het bedrijf het ten zeerste oneens is met de analyse en aanpak van de NARB, Comcast de aanbevelingen van de NARB zal opvolgen en “zich het recht voorbehoudt de term \’10G\’ (of \’Xfinity 10G\’) te gebruiken op een manier die het Xfinity-netwerk zelf niet misleidend beschrijft”.

Alle samenvattingen van BBB\’s nationale programma\’s zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief.

Over BBB National Programs:BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Review Board (NARB): De National Advertising Review Board (NARB) is het beroepsorgaan voor de zelfreguleringsprogramma\’s voor reclame van BBB National Programs. De panelleden van de NARB bestaan uit 85 vooraanstaande vrijwillige professionals uit de nationale reclame-industrie, reclamebureaus en publieke leden, zoals academici en voormalige leden van de publieke sector. NARB fungeert als een laag van onafhankelijke industrie peer review die bijdraagt aan het vertrouwen en de naleving in NAD, CARU en DSSRC zaken.

Contact:
Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]