header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Het aantal advocaten dat regelmatig generatieve AI gebruikt is de afgelopen zes maanden verdubbeld. Toch eisen advocaten AI die is gebaseerd op juridische bronnen

Feb 11, 2024 8:00 PM ET

Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de advocaten in het Verenigd Koninkrijk generatieve AI-tools gebruikt en een derde is dit van plan. Hoewel er nog steeds zorgen bestaan, zeggen advocaten dat AI die is gebaseerd op betrouwbare juridische content een welkome oplossing zou zijn.

LONDEN, 12 februari 2024 – Vandaag heeft LexisNexis Legal &Professional®, een toonaangevende wereldwijde leverancier van juridische informatie en analyses, onthuld dat 26% van de juridische professionals momenteel minstens maandelijks generatieve AI-tools gebruikt – een stijging ten opzichte van 11% in juli 2023. Nog eens 35% van de respondenten onthulde plannen om de technologie in de nabije toekomst te gebruiken.

Uit het onderzoek van LexisNexis onder 1.200 juridische professionals in het Verenigd Koninkrijk blijkt dat aanzienlijk meer dan de helft (62%) van de advocatenkantoren al wijzigingen heeft aangebracht in hun dagelijkse werkzaamheden als gevolg van generatieve AI. Deze veranderingen omvatten het lanceren van AI-producten voor intern gebruik, het geven van AI-gerelateerde training aan personeel, het inhuren van AI-experts en het ontwikkelen van beleid over het gebruik van generatieve AI.

Dit aanhoudende enthousiasme voor en de adoptie van generatieve AI-tools wordt weerspiegeld in de gebieden die volgens juridische professionals de hoogste prioriteit hebben voor de technologie. 91% wil AI gebruiken voor tijdbesparende taken zoals het opstellen van documenten, 90% voor het onderzoeken van zaken en 73% voor het stroomlijnen van communicatietaken zoals het schrijven van e-mails. Complexere taken zoals het analyseren van contracten (53%), het koppelen van generatieve AI aan casemanagement (50%) of het in realtime vergelijken van wetgeving in verschillende rechtsgebieden (45%) stonden ook hoog op de prioriteitenlijst.

Uit het onderzoek bleek dat de grootste obstakels voor de adoptie van AI zorgen over hallucinaties (57%), beveiliging (55%) en een gebrek aan vertrouwen in de huidige gratis te gebruiken technologie (55%) waren. Als juridische AI-oplossingen echter gebaseerd zouden zijn op betrouwbare juridische contentbronnen met gekoppelde citaten naar de zaak, de wetgeving of de content die is gebruikt om het antwoord te creëren, zou tweederde (64%) van de respondenten aangeven dat ze enigszins of volledig vertrouwen zouden hebben in het gebruik van een dergelijke oplossing. Dit vertrouwen steeg tot 73% bij grote advocatenkantoren.

Lexis AI, de nieuwe generatieve AI-oplossing van LexisNexis, is speciaal ontwikkeld om deze zorgen weg te nemen. Lexis AI is gebaseerd op de uitgebreide LexisNexis legal intelligence database en de resultaten worden altijd ondersteund door verifieerbare, citeerbare autoriteit of bron. Het is ook gebouwd om te voldoen aan de meest populaire use-cases voor AI.

“De vraag naar generatieve AI-technologie in de juridische sector is ongekend”, zegt Stuart Greenhill, Senior Director Segment Strategy bij LexisNexis. “Advocaten van alle achtergronden staan te springen om het tijdbesparende potentieel optimaal te benutten. In de juridische sector groeit echter de vraag naar generatieve AI-tools die gebaseerd en getraind zijn op juridische bronnen en die een hogere mate van transparantie kunnen bieden voor alle gegenereerde antwoorden.

Opmerkingen voor redacteuren

 

Over LexisNexis Legal & Professional

LexisNexis Legal & Professional® biedt juridische, regelgevende en zakelijke informatie en analyses die klanten helpen hun productiviteit te verhogen, de besluitvorming te verbeteren, betere resultaten te behalen en de rechtsstaat wereldwijd te bevorderen. Als digitale pionier bracht het bedrijf als eerste juridische en zakelijke informatie online met de Lexis® en Nexis® diensten. LexisNexis Legal & Professional, dat klanten bedient in meer dan 150 landen met 11.300 medewerkers wereldwijd, is onderdeel van RELX, een wereldwijde leverancier van op informatie gebaseerde analyses en besluitvormingstools voor professionele en zakelijke klanten.

Contactgegevens:

Name: Matthew Leopold
Email: [email protected]
Job Title: Head Of Brand And Comms