header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


“Aquacultuurmarkt bereikt 366,4 miljard dollar in 2030”

Feb 15, 2024 6:09 PM ET

Aquacultuurmarkt bereikt 366,4 miljard dollar in 2030

De wereldwijde aquacultuursector, die verantwoordelijk is voor bijna de helft van de wereldwijde consumptie van vis en schaal- en schelpdieren, is klaar voor een aanzienlijke groei in de komende jaren. Gedreven door de stijgende vraag naar proteïne, de toenemende bezorgdheid om het milieu rond in het wild gevangen visserijen en technologische vooruitgang, zal de markt naar schatting een duizelingwekkende 366,4 miljard dollar bereiken tegen 2030, volgens een recent rapport van Market Research Future (MRFR). Dit betekent een gezonde CAGR van 4,5% vanaf 2023, wat duidt op een levendige toekomst voor deze duurzame voedselproductiemethode.

Diep duiken in de segmentatie:

Om de verschillende facetten van de aquacultuurmarkt te begrijpen, moet je je verdiepen in de segmentatie op basis van verschillende sleutelfactoren:

Naar Omgeving:

 • Zoet water: De zoetwateraquacultuur domineert de markt met meer dan 60% van de productie en is vooral gericht op karper, tilapia en meerval, voornamelijk in Azië-Pacific en Zuidoost-Azië.
 • Zeewater: Met ongeveer 30% van de markt domineren zalm, garnalen en tonijn de mariene aquacultuur, met een sterke concentratie in Europa en Noord-Amerika.
 • Brak water: Dit nichesegment, goed voor ongeveer 10%, levert melkvis, garnalen en krab, met belangrijke gebieden in Zuidoost-Azië en Latijns-Amerika.

Naar type:

 • Vissen: Dit segment heeft het grootste aandeel (ongeveer 70%) in vis, zoals zalm, tilapia en karper, met een toenemende vraag naar zowel witte als vette variëteiten.
 • Schaaldieren: Met ongeveer 15% blijven garnalen de koning, gevolgd door garnalen en krabben, die voornamelijk worden geconsumeerd in ontwikkelde regio’s en snelgroeiende economieën.
 • Weekdieren: Oesters, mosselen en kokkels zijn goed voor ongeveer 10% en worden steeds populairder vanwege hun duurzaamheid en gezondheidsvoordelen.
 • Andere: Zeewieren en algen, die aan populariteit winnen vanwege hun voedingswaarde en veelzijdigheid, zijn goed voor de resterende 5%.

Per regio:

 • Azië-Pacific: De onbetwiste leider, goed voor meer dan 65% van de productie, aangedreven door China, India en Zuidoost-Aziatische landen met een gevestigde infrastructuur en een hoge consumptie.
 • Noord-Amerika: Een volwassen markt met een focus op zalm, forel en garnalen, voornamelijk in de VS en Canada, met de nadruk op kwaliteit en duurzaamheid.
 • Europa: Een goed ontwikkelde markt met strenge regelgeving, gericht op zalm, forel en mosselen, vooral in Noorwegen, Frankrijk en Spanje.
 • Rest van de wereld: Opkomende markten zoals Latijns-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten hebben een enorm potentieel voor toekomstige groei, gedreven door overheidsinitiatieven en stijgende inkomens.

Factoren die de groei stimuleren:

Verschillende belangrijke krachten stuwen het marktaandeel van de aquacultuur vooruit:

 • Stijgende vraag naar eiwitten: Naarmate de wereldbevolking groeit, zal de vraag naar eiwitbronnen zoals zeevruchten naar verwachting toenemen, waardoor de aquacultuur een cruciale bijdrage zal leveren.
 • Zorgen over duurzaamheid: Overbevissing en de achteruitgang van het milieu van in het wild gevangen visserijen duwen consumenten in de richting van aquacultuur, dat als een duurzamer alternatief wordt gezien.
 • Technologische vooruitgang: Innovaties zoals recirculerende aquacultuursystemen (RAS) en offshore kweek dragen bij aan een verbeterde efficiëntie, ziektebestrijding en milieu-impact.
 • Overheidssteun: Veel regeringen stimuleren de ontwikkeling van aquacultuur door middel van subsidies, infrastructuurprojecten en onderzoeksinitiatieven.
 • Toegenomen consumentenbewustzijn: Groeiend gezondheidsbewustzijn en interesse in traceerbaarheid stimuleren de vraag naar verantwoorde vis-, schaal- en schelpdierproducten van hoge kwaliteit.

Gratis voorbeeldrapport aanvragen: https: //www.marketresearchfuture.com/sample_request/8081

Uitdagingen en kansen:

Ondanks de veelbelovende vooruitzichten staat de aquacultuurmarkt voor enkele uitdagingen:

 • Uitbraken van ziekten: Bioveiligheidsmaatregelen zijn cruciaal om risico’s te beperken en dierenwelzijn te garanderen.
 • Milieu-impact: Duurzame praktijken en regelgeving zijn essentieel om vervuiling en schade aan het ecosysteem te minimaliseren.
 • Perceptie van de consument: Het is cruciaal om de bezorgdheid over antibiotica, chemicaliën en de impact op het milieu weg te nemen.
 • Concurrentie van wildgevangen vis: Efficiënte marketing- en differentiatiestrategieën zijn noodzakelijk.

Verschillende grote spelers geven vorm aan de aquacultuurindustrie:

 • Cargill: Een wereldleider in diervoeding, die investeert in duurzame aquacultuuroplossingen.
 • Mowi ASA: Grootste producent van gekweekte Atlantische zalm, toegewijd aan verantwoorde aquacultuurpraktijken.
 • Nutreco: toonaangevend diervoedingsbedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van duurzame aquacultuurvoeding.
 • Thai Union Group: Grote producent van visconserven, investeert in garnalenaquacultuur en duurzaamheidsinitiatieven.
 • Charoen Pokphand Foods PCL: toonaangevende producent van garnalen en andere zeevruchten, die zijn aquacultuuractiviteiten wereldwijd uitbreidt.

Vooruitblik naar 2030:

De toekomst van de aquacultuurmarkt is rooskleurig. Technologische vooruitgang zoals automatisering, genetische verbetering en kunstmatige intelligentie bieden een enorm potentieel voor efficiëntie en opbrengstoptimalisatie. Daarnaast bieden de focus op alternatieve soorten, zeewierteelt en geïntegreerde multi-trofe aquacultuur (IMTA) systemen opwindende mogelijkheden voor diversificatie en duurzaamheid.

Door uitdagingen aan te gaan, innovatie te omarmen en prioriteit te geven aan verantwoorde praktijken, kan de aquacultuursector zorgen voor een veilige en duurzame aanvoer van vis, schaal- en schelpdieren voor de komende generaties. Met een verwachte marktwaarde van $366,4 miljard in 2030 is de aquacultuursector klaar om een grote rol te spelen in het wereldwijde voedsellandschap.

Toegang tot het volledige PDF-onderzoeksrapport: @ https://www.marketresearchfuture.com/reports/aquaculture-market-8081

Over Market Research Future: Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen door middel van onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research & Consulting Services. MRFR team heeft als hoogste doel om de optimale kwaliteit marktonderzoek en intelligence diensten te leveren aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden. Om op de hoogte te blijven van de technologie en het werkproces van de industrie, plant MRFR vaak & ontmoetingen met experts uit de industrie en industriële bezoeken voor zijn onderzoeksanalisten.

Neem contact met ons op: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited), 99 Hudson Street,5Th Floor, New York, New York 10013, Verenigde Staten van Amerika Verkoop: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK) Website: https://www.wantstats.com Email: [email protected]


Keywords:  Aquaculture Market,Aquaculture Market Size,Aquaculture Market Growth,Aquaculture Market Outlook