header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Aquaponics marktomvang, aandeel Een duurzame golf die tegen 2030 2,46 miljard dollar zal bedragen

Feb 15, 2024 5:31 PM ET

Wereldwijd Aquaponics Marktoverzicht

De wereldwijde aquaponics-markt bloeit, gedreven door zijn unieke vermogen om duurzame voedselproductie te combineren met efficiënt gebruik van hulpbronnen. Volgens een rapport van Market Research Future (MRFR) zal de markt naar verwachting een duizelingwekkende USD 2.464,29 miljoen bereiken in 2030, met een opmerkelijke groei van 14,1% CAGR. Deze groei wordt gestimuleerd door een samenloop van factoren, waaronder een toenemende bezorgdheid over voedselzekerheid, een toenemende vraag naar biologische en lokaal geproduceerde producten en een groeiend bewustzijn van de milieuvoordelen van aquaponics.

Wat is aquaponics?

Aquaponics is een symbiotisch voedselproductiesysteem dat aquacultuur (viskweek) samenvoegt met hydrocultuur (bodemloze plantenteelt). In dit gesloten kringloopsysteem levert visafval voedingsstoffen voor planten, terwijl planten het water voor de vissen filteren en zuiveren. Hierdoor zijn er geen chemische meststoffen nodig en wordt waterverspilling geminimaliseerd, waardoor het een zeer duurzame en hulpbronefficiënte methode voor voedselproductie is.

Gratis proefexemplaar – Vraag een gratis proefexemplaar van ons voorbeeldrapport aan om te proeven van onze onderzoeksexpertise: https: //www.marketresearchfuture.com/sample_request/2257

Marktsegmentatie: Een veelzijdig landschap

Het MRFR-rapport gaat in op de verschillende segmenten van de aquaponics-markt en biedt waardevolle inzichten in de belangrijkste trends en groeidrijvers.

Per product:

 • Vis: Het grootste segment, gedreven door de stijgende vraag naar gezonde en duurzame eiwitbronnen.
 • Fruit & Groenten: Zal naar verwachting een aanzienlijke groei doormaken als gevolg van de toenemende voorkeur van consumenten voor verse, lokaal geteelde producten.
 • Overige: Omvat microgroenten, kruiden en sierplanten, met een veelbelovend groeipotentieel.

Naar componenten:

 • Kweekvijvers: De basis van het systeem, waar veel vraag naar is vanwege de toenemende omvang van boerderijen en commercialisering.
 • Bezinkbassins: Cruciaal voor waterfiltratie, met vooruitgang in de technologie die de groei van de markt aanjaagt.
 • Biofilters: Essentieel voor het behoud van de waterkwaliteit, met innovaties in ontwerp en efficiëntie die de markt beïnvloeden.
 • Schachttanks: Spelen een essentiële rol in de watercirculatie en de stabiliteit van het systeem en zorgen voor een gestage groei.
 • Overige: Omvatten pompen, kleppen en monitoringsystemen, die naar verwachting een aanzienlijke ontwikkeling zullen doormaken.

Op apparatuur:

 • Pompen & Kleppen: Zorgen voor een goede waterstroom, waarbij de vooruitgang in energie-efficiëntie de groei van de markt stimuleert.
 • Kweeklampen: Leveren essentieel licht voor de groei van planten, waarbij LED-technologie de markt domineert.
 • Waterverwarmers: Cruciaal voor het behouden van een optimale watertemperatuur, waarbij energiezuinige opties aan populariteit winnen.
 • Testen van waterkwaliteit: Essentieel voor het bewaken van de gezondheid van het systeem, waarbij de technologische vooruitgang de markt beïnvloedt.
 • Vis spoelsystemen: Worden gebruikt voor het oogsten en verwerken van vis en maken een groei door naarmate de kwekerijen groter worden.
 • Beluchtingssystemen: Zuurstof in het water voor de gezondheid van de vissen, waarbij innovaties in ontwerp en efficiëntie de markt beïnvloeden.
 • Andere: Omvatten automatiseringssystemen, omgevingscontrolesystemen en sensoren, die een snelle ontwikkeling doormaken.

Naar toepassing:

 • Commercieel: Het dominante segment, gedreven door de toenemende vraag naar producten van hoge kwaliteit die het hele jaar door geproduceerd worden.
 • Thuisvoedselproductie: Groeit snel door toenemende interesse in zelfvoorziening en duurzaam leven.
 • Overige: Inclusief onderwijsinstellingen, onderzoeksfaciliteiten en gemeenschapstuinen, met een veelbelovend groeipotentieel.

Per regio:

 • Noord-Amerika: Leidt de markt dankzij de gevestigde infrastructuur, een hoog consumentenbewustzijn en overheidssteun.
 • Europa: Zal naar verwachting een aanzienlijke groei doormaken als gevolg van de stijgende vraag naar biologisch voedsel en milieuregelgeving.
 • Azië-Pacific: De snelst groeiende regio, gedreven door een toenemende bevolking, stijgend besteedbaar inkomen en overheidsinitiatieven.
 • Rest van de wereld: Latijns-Amerika en het Midden-Oosten laten een veelbelovend groeipotentieel zien.

Groeidrijvers en uitdagingen

De aquaponicsmarkt wordt aangedreven door verschillende sleutelfactoren:

 • Toenemende bezorgdheid over voedselzekerheid: Aquaponics biedt een duurzame oplossing voor het produceren van voedsel in omgevingen met beperkte middelen.
 • Toenemende vraag naar biologische en lokale producten: Consumenten zijn in toenemende mate op zoek naar vers, gezond voedsel dat wordt gekweekt met een minimale impact op het milieu.
 • Groeiend bewustzijn van milieuvoordelen: Aquaponics bespaart water, vermindert afval en minimaliseert de ecologische voetafdruk, wat milieubewuste consumenten en bedrijven aantrekt.
 • Technologische vooruitgang: Innovaties in automatisering, sensortechnologie en systeemontwerp verbeteren de efficiëntie en winstgevendheid.
 • Overheidssteun: Groeiende overheidsinitiatieven en -subsidies stimuleren de toepassing van aquaponics.

De markt kent echter ook uitdagingen:

 • Hoge initiële investeringen: Het opzetten van een aquaponics-systeem kan duur zijn, wat een bredere toepassing in de weg staat.
 • Technische complexiteit: Het bedienen en onderhouden van een systeem vereist kennis en expertise, wat een barrière kan vormen voor nieuwkomers.
 • Gebrek aan gestandaardiseerde regelgeving: Uiteenlopende regelgeving in verschillende regio’s kan onzekerheid creëren en de groei van de markt belemmeren.

Lees meer : https://www.marketresearchfuture.com/reports/aquaponics-market-2257

Over Market Research Future: Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen door middel van onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research & Consulting Services. MRFR team heeft als hoogste doel om de optimale kwaliteit marktonderzoek en intelligence diensten te leveren aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden. Om op de hoogte te blijven van de technologie en het werkproces van de industrie, plant MRFR vaak & ontmoetingen met experts uit de industrie en industriële bezoeken voor zijn onderzoeksanalisten.

Neem contact met ons op: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited), 99 Hudson Street,5Th Floor, New York, New York 10013, Verenigde Staten van Amerika Verkoop: 1 628 258 0071(US) 44 2035 002 764(UK) Website : https://www.wantstats.com Email: [email protected]


Keywords:  Aquaponics Market Size,Aquaponics Market Share,Aquaponics Market Outlook,Aquaponics Market Growth