header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De Europese markt voor infrastructuur voor elektriciteitstransmissie groeit tegen 2032 met een CAGR van 5%.

Feb 15, 2024 10:56 PM ET

De omvang van de Europese markt voor infrastructuur voor elektriciteitstransmissie werd in 2022 geschat op USD 13,5 miljard. De industrie zal naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 5,00% tussen 2023 en 2032, van USD 14,17 miljard in 2023 tot USD 20,942 miljard in 2032.

In het ingewikkelde weefsel van de moderne beschaving is elektriciteit het levensbloed dat industrieën, huizen en innovaties van energie voorziet. In heel Europa wordt de naadloze transmissie van elektriciteit mogelijk gemaakt door een geavanceerd infrastructuurnetwerk dat voortdurend in ontwikkeling is om te voldoen aan de eisen van een steeds veranderend landschap. De Europese markt voor infrastructuur voor elektriciteitstransmissie is een vitaal onderdeel van dit ecosysteem, dat efficiëntie, duurzaamheid en veerkracht stimuleert.

Gratis voorbeeldrapport aanvragen:

https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/13942

Het landschap begrijpen

De Europese markt voor infrastructuur voor elektriciteitstransmissie omvat een breed scala aan componenten, van transmissielijnen en onderstations tot transformatoren en regelsystemen. Dit ingewikkelde web is ontworpen om elektriciteit efficiënt te transporteren van opwekkingsbronnen naar eindgebruikers, over enorme afstanden en door verschillende terreinen.

Belangrijkste bedrijven

  • ABB Limited
  • Alstom SA
  • Mitsubishi Electric
  • Eaton
  • General Electric
  • Hitachi Limited
  • Siemens AG
  • Toshiba Corporation
  • OSRAM Licht AG

Belangrijkste drijfveren

Verschillende factoren stimuleren de groei van de Europese markt voor infrastructuur voor elektriciteitstransmissie:

  1. Integratie van hernieuwbare energiebronnen: De overgang naar hernieuwbare energiebronnen, zoals wind- en zonne-energie, vereist een robuuste transmissie-infrastructuur om afgelegen opwekkingslocaties te verbinden met bevolkingscentra.
  2. Energiezekerheid: Het verbeteren van de betrouwbaarheid en veerkracht van elektriciteitsnetten is van het grootste belang, vooral met het oog op steeds vaker voorkomende extreme weersomstandigheden en cyberdreigingen.
  3. Doelen voor het koolstofarm maken van de economie: Nationale en regionale doelstellingen voor het koolstofarm maken van de economie stimuleren investeringen in transmissie-infrastructuur ter ondersteuning van de elektrificatie van transport, verwarming en industriële processen.
  4. Liberalisering van de markt: De liberalisering van energiemarkten bevordert grensoverschrijdende handel, waardoor onderling verbonden transmissienetten nodig zijn om efficiënte energie-uitwisseling mogelijk te maken.

Technologische vooruitgang

Technologische vooruitgang speelt een cruciale rol bij het vormgeven van de Europese markt voor infrastructuur voor elektriciteitstransmissie:

  1. HVDC-transmissie (High-Voltage Direct Current): HVDC-systemen bieden een hogere efficiëntie en lagere verliezen over lange afstanden in vergelijking met traditionele wisselstroomtransmissie, wat de integratie van hernieuwbare bronnen op afstand mogelijk maakt.
  2. Smart Grid-oplossingen: Door gebruik te maken van digitale communicatie- en besturingstechnologieën verbeteren slimme netwerken de betrouwbaarheid van het netwerk, optimaliseren ze het gebruik van activa en maken ze real-time bewaking en besturing van elektriciteitsstromen mogelijk.
  3. Energieopslag op netwerkschaal: De inzet van energieopslagsystemen op netwerkschaal vormt een aanvulling op de transmissie-infrastructuur en biedt flexibiliteit en balanceringsdiensten om intermitterende hernieuwbare opwekking mogelijk te maken.
  4. Modulaire onderstationontwerpen: Modulaire onderstationontwerpen stroomlijnen installatie- en onderhoudsprocessen, waardoor de doorlooptijd en de kosten van projecten worden verlaagd.

Uitdagingen voor de markt

Ondanks de veelbelovende vooruitzichten staat de Europese markt voor infrastructuur voor elektriciteitstransmissie voor verschillende uitdagingen:

  1. Hindernissen door regelgeving: Complexe regelgevingskaders en vergunningsprocessen kunnen de goedkeuring van projecten vertragen en de kosten verhogen.
  2. Netcongestie: Beperkte transmissiecapaciteit in bepaalde regio’s belemmert de integratie van hernieuwbare opwekking en verstikt de concurrentie op de markt.
  3. Publieke tegenstand: Infrastructuurprojecten stuiten vaak op weerstand van lokale gemeenschappen vanwege zorgen over visuele impact, eigendomswaarden en gezondheidsrisico’s.
  4. Verouderde infrastructuur: Het verbeteren en moderniseren van verouderde transmissiemiddelen vereist aanzienlijke investeringen en coördinatie tussen belanghebbenden.

Lees het rapport Overzicht:

https://www.marketresearchfuture.com/reports/europe-power-transmission-infrastructure-market-13942

Toekomstperspectieven

De Europese markt voor infrastructuur voor elektriciteitstransmissie is klaar voor aanzienlijke groei en innovatie in de komende jaren. Belangrijke trends die het traject zullen bepalen zijn onder andere:

  1. Interconnectieprojecten: Initiatieven zoals de North Sea Wind Power Hub en de EuroAsia Interconnector hebben als doel grootschalige offshore windparken te creëren en elektriciteitsmarkten in heel Europa en daarbuiten met elkaar te verbinden.
  2. Elektrificatie van vervoer: De elektrificatie van transport, inclusief elektrische voertuigen en oplaadinfrastructuur, zal de behoefte aan extra transmissiecapaciteit en netverzwaring stimuleren.
  3. Digitalisering en automatisering: De integratie van geavanceerde digitale technologieën, zoals kunstmatige intelligentie en voorspellende analyses, zal een revolutie teweegbrengen in de netwerkactiviteiten, waardoor de efficiëntie en betrouwbaarheid zullen verbeteren.
  4. Versnelling energietransitie: Ambitieuze klimaatdoelstellingen en beleidsmaatregelen zullen de overgang naar een koolstofarme economie versnellen, waardoor aanzienlijke investeringen in de transmissie-infrastructuur nodig zijn.

De Europese markt voor infrastructuur voor elektriciteitstransmissie bevindt zich op het kruispunt van energietransitie, technologische innovatie en economische groei. Naarmate Europa een duurzamere en veerkrachtigere energietoekomst nastreeft, zullen strategische investeringen en samenwerkingsinspanningen cruciaal zijn om het volledige potentieel te ontsluiten.

Meer gerelateerde rapporten:

Omvang biobrandstoffenmarkt

Marktgrootte dieselgeneratoren

Marktgrootte Directe Methanol Brandstofcel

Marktgrootte HVDC Transmissie

Marktgrootte LNG Bunkering

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op haar diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Contactgegevens: Contact: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Contact Information:
Contact: Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 United States of America +1 628 258 0071 (US) +44 2035 002 764 (UK) Email: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  Europe Power Transmission Infrastructure Market,Power Transmission Infrastructure Market,Power Transmission Infrastructure Market in Europe,Europe Power Transmission Infrastructure Market Size,Europe Power Transmission Infrastructure Market Share,Europe Power Transmission Infrastructure Market Growth,Europe Power Transmission Infrastructure Market Trends,Europe Power Transmission Infrastructure Market Overview,Europe Power Transmission Infrastructure Market Outlook