header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor 3D-productie van voedingsmiddelen groeit tijdens de prognoseperiode (2023-2032) met een CAGR van 57,90%.

Feb 19, 2024 3:26 PM ET

Inleiding:

Met de komst van 3D-printen van voedsel ondergaat de culinaire industrie een revolutionaire verandering in dit tijdperk van technische ontwikkelingen. Deze blog onderzoekt de steeds veranderende markt voor 3D-printen van voedsel, inclusief het overzicht, de mogelijkheden, moeilijkheden en drijvende krachten, evenals de gevolgen van de COVID-19 pandemie, marktsegmentatie en regionale dynamiek.

In 2022 bedroeg de marktomvang van 3D-voeding printen USD 0,18 miljard. De voorspelling is dat de markt voor 3D-voeding printen zal groeien van USD 0,28 miljard in 2023 tot een substantiële USD 10,9 miljard in 2032. Dit vertegenwoordigt een opmerkelijk samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 57,90% tijdens de voorspellingsperiode van 2023 tot 2032.

De komst van 3D-printing van voedsel veroorzaakt een revolutionaire verschuiving in de culinaire industrie in dit tijdperk van technische ontwikkelingen. De impact van de COVID-19 pandemie, marktsegmentatie, regionale dynamiek, drijfveren, kansen en uitdagingen komen allemaal aan bod in deze blogpost die ingaat op het steeds veranderende gezicht van de 3D-voedselprintindustrie.

Gratis proefexemplaar aanvragen: https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/11953

Belangrijkste spelers:

3D Systems, Inc, Aniwaa Pte. Ltd, Barilla America, Inc, BeeHex, BIOZOON GmbH, Byflow B.V, Candyfab, Choc Edge, Dovetailed, Modern Meadow, NATURAL MACHINES, Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek, ORD Solutions Inc, PancakeBot LLCPrint2Taste GmbH en Wiiboox en anderen.

Bestuurders:

3D-printen van voedsel was ooit sciencefiction, maar is nu een reële mogelijkheid die de manier verandert waarop voedsel in de toekomst wordt geproduceerd. Met deze geavanceerde techniek worden eetbare elementen laag voor laag aangebracht om complexe, gepersonaliseerde voedselcreaties te maken. Met de mogelijkheid om zowel hartige gerechten als chocolade en gebak te produceren, breidt 3D-printen van voedsel de culinaire mogelijkheden uit en worden conventionele methoden voor voedselproductie omvergeworpen.

Beperkingen en uitdagingen:

Hoewel de markt voor 3D-printing van voedsel enorm veelbelovend is, heeft het te maken met bepaalde beperkingen en uitdagingen. De hoge initiële kosten van de technologie en de behoefte aan gespecialiseerde apparatuur beperken de toegankelijkheid voor kleinere bedrijven. De complexiteit van het printen van ingewikkelde structuren met eetbare materialen brengt technische uitdagingen met zich mee die voortdurend onderzoek en ontwikkeling vereisen. De acceptatie en het vertrouwen van de consument in 3D-geprint voedsel, in combinatie met zorgen over de regelgeving, vormen obstakels voor een wijdverspreide toepassing.

Kansen:

De markt voor 3D-printing van voedingsmiddelen zit boordevol kansen voor innovatie en uitbreiding. Maatwerk blijft een belangrijke kans, waardoor consumenten hun maaltijden kunnen aanpassen op basis van dieetvoorkeuren, allergieën of voedingsvereisten. De toepassing van 3D-printen in het creëren van duurzame en plantaardige voedingsopties sluit aan bij de groeiende vraag naar milieubewuste keuzes. Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt, kan samenwerking tussen culinaire experts, technologieontwikkelaars en voedingswetenschappers nieuwe wegen openen voor het creëren van unieke en ingewikkelde culinaire creaties.

COVID-19 Analyse:

De COVID-19 pandemie heeft veranderingen in het consumentengedrag gekatalyseerd en heeft de 3D-markt voor voedselprinten op verschillende manieren beïnvloed. De impact van de pandemie op de foodservice-industrie, met sluitingen en beperkingen die van invloed waren op restaurantactiviteiten, leidde tot een verschuiving in de focus naar afhaal- en bezorgdiensten. Deze verandering in eetgewoonten benadrukte de behoefte aan innovatieve en visueel aantrekkelijke voedselpresentaties, waardoor 3D-technologie voor het printen van voedsel een kans kreeg om een stempel te drukken op het veranderende landschap.

Marktsegmentatie:

De 3D-markt voor het printen van voedsel kan worden gesegmenteerd op basis van verschillende factoren, waaronder technologietype, ingrediënttype, toepassing en eindgebruiker. Verschillende technologieën, zoals printen met inkjet, extrusie en poeder, bieden unieke mogelijkheden en toepassingen. De ingrediënttypes variëren van traditionele voedingsmaterialen tot nieuwe ingrediënten zoals eetbare gels en pasta’s. Toepassingen van 3D printen van voedingsmiddelen variëren van het maken van ingewikkelde desserts en gebak tot het produceren van vlees met een plantaardige textuur. Eindgebruikers zijn zowel commerciële instellingen als individuele consumenten.

Regionale analyse:

De wereldwijde 3D-markt voor voedsel printen vertoont regionale verschillen die worden beïnvloed door technologische vooruitgang, culinaire tradities en consumentenvoorkeuren. Noord-Amerika, met zijn cultuur van het omarmen van technologische innovatie, is een prominente speler op de 3D-markt voor voedsel printen. Europa volgt op de voet, met een sterke nadruk op culinaire kunsten en duurzame voedselpraktijken. Azië-Pacific, met zijn diverse culinaire erfgoed en toenemende verstedelijking, biedt kansen voor marktexpansie. Inzicht in de regionale dynamiek is cruciaal voor spelers in de sector om hun strategieën en aanbod af te stemmen op de unieke kenmerken van elke markt.

Volledig rapport @ https://www.marketresearchfuture.com/reports/3d-food-printing-market-11953

COVID-19 Analyse

De Covid-19 epidemie in 2020 heeft de vraag naar contactloze biometrische diensten op luchthavens doen toenemen omdat ze identiteit en verificatie bieden zonder enige fysieke aanraking. Contactloze biometrische diensten zorgen voor een snelle en nauwkeurige identificatie en beperken tegelijkertijd de blootstelling. Daarnaast heeft de pandemie luchthavenbeheer gedwongen om contactloze biometrische apparatuur voor thermische controle te implementeren om de toelating van passagiers te controleren door het meten van de lichaamstemperatuur. Gedurende de verwachte periode wordt verwacht dat de sector van contactloze biometrische diensten op luchthavens zal blijven groeien. Luchthavens over de hele wereld implementeren snel contactloze biometrische diensten, waaronder gezichtsherkenning, stemherkenning, & 3D geavanceerde vingerafdrukherkenning.

Gerelateerde rapporten:

Onderzoeksrapport overde markt voor ingeblikte bonen Informatie per type (marinebonen, kidneybonen, garbanzo-bonen, pintobonen en andere), per categorie (conventioneel en biologisch), per distributiekanaal (winkelbased en non-store-based) en per regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en de rest van de wereld) – Marktvoorspelling tot 2032

Europa Hummus Marktonderzoeksrapport: Informatie per producttype (klassieke hummus, linzenhummus, edamame hummus, witte bonenhummus, zwarte bonenhummus en andere), per verpakkingstype (kuipjes, potten, flessen en andere), per distributiekanaal (winkelgebaseerd en niet-winkelgebaseerd) en per regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en de rest van de wereld) – marktvoorspelling tot 2032

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd.

Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek.

Onze marktonderzoeken per product, dienst, technologie, toepassing, eindgebruiker en marktspeler voor wereldwijde, regionale en nationale marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om uw belangrijkste vragen te beantwoorden.

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)
99 Hudson Street, 5Th Floor
New York, NY 10013
United States of America
+1 628 258 0071 (US)
+44 2035 002 764 (UK)
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  3D Food Printing Market Size,3D Food Printing Market Share,3D Food Printing Market Type,3D Food Printing Market Application,3D Food Printing Market Region,3D Food Printing Market Research