header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor industriële hennep zal naar verwachting een CAGR van 22,50% bereiken en in 2032 meer dan USD 44,7 miljard bedragen

Feb 19, 2024 10:00 AM ET

Marktoverzicht industriële hennep

De markt voor industriële hennep zal naar verwachting een CAGR van 22,50% laten zien en eind 2032 USD 44,7 miljard bedragen.

De industriële hennepmarkt heeft de afgelopen jaren een opmerkelijke groei doorgemaakt, gedreven door de toenemende erkenning van hennep als een veelzijdig en duurzaam gewas. Industriële hennep, een stam van de Cannabis sativa plantensoort, wordt gekweekt voor zijn vezels, zaden en andere waardevolle bijproducten. Met zijn brede scala aan toepassingen, van textiel tot bouwmaterialen en gezondheidssupplementen, is de industriële hennepmarkt klaar voor verdere expansie in de komende jaren.

De productie van industriële hennep kent een lange en illustere geschiedenis die duizenden jaren teruggaat. Het volledige potentieel van hennep is echter pas de laatste decennia ontdekt. Verhoudingsgewijs bevat industriële hennep veel minder tetrahydrocannabinol (THC), het psychoactieve bestanddeel dat marihuanagebruikers hun herkenbare “high” geeft, dan zijn naaste verwant, marihuana. Als gevolg hiervan kan industriële hennep voor verschillende doeleinden worden gebruikt zonder dat er een bedwelmend effect optreedt.

De belangrijkste bedrijven op de markt voor industriële hennep zijn.

 • Marijuana Company of America Inc. (VS)
 • Cronos Group Inc. (Canada)
 • Ecofibre Limited (Australië)
 • Green Thumb Industries (VS)
 • Curaleaf Holdings Inc. (VS)
 • GenCanna (VS)
 • HempFlax BV (Nederland)
 • Konoplex Groep (Rusland)
 • Hennepolie Canada (Canada)
 • BAFA (Duitsland)
 • Dun Agro Hemp Group (Nederland)
 • Colorado Hemp Works (VS)
 • Canah International (Roemenië)
 • Zuid-Hennep Tecno (Italië)
 • MH Medische Hennep GmbH (Duitsland)

Drivers

Er zijn meerdere drijvende krachten die de expansie van de industriële hennepmarkt stimuleren. De groeiende markt voor milieuvriendelijke en duurzame producten is een van de belangrijkste drijfveren. Omdat hennep goed groeit zonder veel water of chemicaliën, is het een populaire keuze onder mensen die om het milieu geven.

De toenemende kennis over de gezondheidsvoordelen van hennepproducten is een andere motivator. Hennepzaad is bijvoorbeeld een populaire optie voor gezondheidsbewuste consumenten vanwege het hoge gehalte aan eiwitten, vezels en belangrijke vetzuren.

Gratis sample @ https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/11625

Kansen

De industriële hennepmarkt biedt veel ruimte om te groeien. De toenemende legalisering van hennepteelt in verschillende landen is een van de belangrijkste mogelijkheden. Naarmate meer landen de hennepteelt legaliseren, zal de vraag naar op hennep gebaseerde marktproducten waarschijnlijk sterk toenemen.

De groeiende toepassing van hennep in de bouwsector biedt nog een kans. Een reeks bouwproducten, zoals vezelplaat, isolatie en hennepbeton – een duurzaam alternatief voor conventioneel beton – kan worden gemaakt van hennepvezels.

Beperkingen en uitdagingen

De industriële hennepmarkt heeft groeipotentieel, maar wordt ook geconfronteerd met een aantal obstakels en moeilijkheden. Het wettelijke kader voor de productie en teelt van hennep is een van de belangrijkste obstakels. Hoewel het in veel landen legaal is om hennep te kweken, zijn er nog steeds regels en beperkingen die de uitbreiding van het bedrijf in de weg kunnen staan.

Een ander obstakel is de negatieve connotatie die aan hennep kleeft vanwege de connectie met marihuana. Het marktpotentieel kan worden beperkt door de overtuiging van bepaalde consumenten dat hennepproducten vergelijkbaar zijn met marihuanaproducten, ondanks het feit dat industriële hennep zeer weinig THC bevat.

Marktsegmentatie

De industriële hennepmarkt kan worden gesegmenteerd op basis van producttype, toepassing en eindgebruiker. Hennepolie, hennepzaden, hennepvezels en andere producten zijn voorbeelden van producten. Farmaceutische producten, eten en drinken, textiel, artikelen voor persoonlijke hygiëne en andere industrieën behoren tot de toepassingen. Landbouw, bouw, textiel, auto’s en andere industrieën zijn voorbeelden van eindgebruikers.

Volledig rapport @ https://www.marketresearchfuture.com/reports/industrial-hemp-market-11625

Regionale analyse

Door de legalisatie van hennepteelt in zowel de VS als Canada heeft Noord-Amerika momenteel de grootste markt voor industriële hennep. Europa is ook een grote markt, waarbij Nederland en Frankrijk de norm bepalen voor de productie en teelt van hennep. Voorspeld wordt dat de groeiende vraag naar op hennep gebaseerde producten in landen als China en India de komende jaren zal zorgen voor een aanzienlijke groei in het Aziatisch-Pacifisch gebied.

Gerelateerde rapporten

Onderzoeksrapportgebottelde waterproducten

OnderzoeksrapportAmerikaanse markt voor oesterzwammen

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd.

Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek.

Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Contact: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Contact:
Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)
99 Hudson Street, 5Th Floor
New York, NY 10013
United States of America
+1 628 258 0071 (US)
+44 2035 002 764 (UK)
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com

Keywords:  Industrial Hemp Market Size,Industrial Hemp Market Share,Industrial Hemp Market Type,Industrial Hemp Market Application,Industrial Hemp Market Region,Industrial Hemp Market Research