header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De thyristormarkt zal naar verwachting groeien met USD 2,172 miljard tegen 2032

Feb 19, 2024 3:00 PM ET

Wereldwijd marktoverzicht thyristoren

De omvang vande thyristormarkt wordt geschat op USD 1,5 miljard in 2022. De markt voor thyristoren zal naar verwachting groeien van USD 1,563 miljard in 2023 tot USD 2,172 miljard in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 4,20% tijdens de prognoseperiode (2023 – 2032).

De wereldwijde thyristormarkt is getuige van een robuuste groei, gedreven door de toenemende vraag naar energie-efficiënte en hoogwaardige elektronische apparaten in verschillende industrieën. Thyristors, ook bekend als siliciumgestuurde gelijkrichters (SCR’s) of vermogensdiodes, spelen een cruciale rol in de vermogenselektronica en zorgen voor een gecontroleerde stroomtoevoer in toepassingen variërend van motoraandrijvingen tot hoogspanningstransmissiesystemen. Dit artikel biedt een diepgaande analyse van de thyristormarkt en verkent de belangrijkste drijfveren, markttrends, technologische vooruitgang en toekomstperspectieven.

De belangrijkste bedrijven op de thyristormarkt zijn

  • Eaton Corporation
  • Siemens AG
  • Scheider Electric SE
  • Mitsubishi Electric Corporation
  • Hitachi Ltd.
  • STMicro-elektronica NV
  • Infineon AG
  • Vermogen Halfgeleiders
  • Analoog Apparaten, Inc.
  • Semikron

Ontvang een volledige PDF op https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/17183

Marktoverzicht:

Thyristors zijn halfgeleiderapparaten die elektrisch vermogen regelen door als schakelaars te fungeren. Ze worden op grote schaal gebruikt in vermogenselektronicatoepassingen, waaronder motoraandrijvingen, spanningsregelaars en omvormers. De thyristormarkt heeft een aanzienlijke groei doorgemaakt door de toenemende vraag naar energie-efficiënte oplossingen, de uitbreiding van hernieuwbare energiebronnen en de toenemende verfijning van industriële automatisering.

Belangrijkste drijfveren:

  1. Stijgende vraag naar energie-efficiënte oplossingen: Naarmate de wereldwijde focus op energie-efficiëntie toeneemt, worden thyristors integrale componenten in vermogenselektronicasystemen die ontworpen zijn om het energieverbruik te optimaliseren. Industrieën kiezen steeds vaker voor thyristoren om de efficiëntie van hun processen te verbeteren en het totale energieverbruik te verlagen.

  2. Groei in installaties voor hernieuwbare energie: De uitbreiding van hernieuwbare energiebronnen, zoals wind- en zonne-energie, heeft de vraag naar thyristoren versterkt. Deze apparaten spelen een cruciale rol in stroomomvormers en inverters die worden gebruikt in systemen voor hernieuwbare energie, waardoor de efficiënte integratie van schone energie in het elektriciteitsnet wordt vergemakkelijkt.

  3. Industriële automatisering en motoraandrijvingen: De toenemende trend naar industriële automatisering heeft geleid tot een toename in de vraag naar motoraandrijvingen, waarbij thyristoren cruciaal zijn voor het aansturen van elektromotoren. De automatisering van productieprocessen in verschillende industrieën heeft de toepassing van thyristors in motorbesturingstoepassingen gestimuleerd.

  4. Hoogspanningsgelijkstroomtransmissie (HVDC): Thyristors worden veel gebruikt in HVDC-transmissiesystemen voor stroomtransmissie over lange afstanden met minimale verliezen. De groeiende nadruk op efficiënte en betrouwbare energietransmissie stimuleert de vraag naar thyristors in hoogspanningstoepassingen.

Markttrends:

  1. Technologische vooruitgang: Voortdurende onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen zorgen voor technologische vooruitgang in het ontwerp en de prestaties van thyristors. Innovaties zoals de ontwikkeling van geavanceerde materialen, verbeterde schakelsnelheden en verbeterd thermisch beheer dragen bij tot de algemene efficiëntie en betrouwbaarheid van thyristoren.

  2. Wide-Bandgap Halfgeleiders: De opkomst van halfgeleidermaterialen met een brede bandbreedte, zoals siliciumcarbide (SiC) en galliumnitride (GaN), beïnvloedt de thyristormarkt. Deze materialen bieden een hogere efficiëntie, hogere schakelsnelheden en een betere temperatuurtolerantie, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor toepassingen in de vermogenselektronica.

  3. Integratie van slimme functies: Thyristoren worden steeds vaker geïntegreerd met slimme functies, zoals bewakings- en diagnosemogelijkheden. Deze trend verbetert het vermogen om storingen te voorspellen en te voorkomen, wat bijdraagt aan een grotere betrouwbaarheid en minder uitvaltijd in kritieke toepassingen.

Vooruitzichten voor de toekomst:

De thyristormarkt is klaar voor aanhoudende groei, aangedreven door de voortdurende elektrificatie van industrieën, de uitbreiding van de infrastructuur voor elektrische voertuigen en de wereldwijde overgang naar duurzame energieoplossingen. Naarmate de technologie zich blijft ontwikkelen, wordt verwacht dat innovaties in het thyristorontwerp en de integratie van geavanceerde materialen hun prestaties, betrouwbaarheid en efficiëntie verder zullen verbeteren.

Koop eersteklas onderzoeksrapport @ https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=17183

Conclusie:

De thyristormarkt is een dynamische en evoluerende sector binnen de bredere halfgeleiderindustrie en speelt een cruciale rol in het vormgeven van de toekomst van vermogenselektronica. Met een toenemende vraag naar energie-efficiënte oplossingen en de integratie van thyristoren in diverse toepassingen, zal de markt waarschijnlijk een aanhoudende groei doormaken, gedreven door de vooruitgang in de technologie en de voortdurende wereldwijde inzet voor een groener en duurzamer energielandschap.

Lees meer artikelen-

OnderzoeksrapportDraadloze Microfoon – Wereldwijde prognose tot 2027

Onderzoeksrapport over demarkt voor niet-destructieve inspectieapparatuur — Wereldwijde prognose tot 2030

Onderzoeksrapportgedrukte elektronica – Wereldwijde prognose 2027

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Market Research Future 99 Hudson Street,5Th Floor New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika Verkoop: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK E-mail: [email protected]

Contactgegevens:

Market Research Future
99 Hudson Street,5Th Floor
New York, New York 10013
United States of America
Sales: +1 628 258 0071(US)
+44 2035 002 764(UK
Email: [email protected]

Keywords:  Thyristor Market,Thyristor Market Size,Thyristor Market Share,Thyristor Market Growth