header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


“Innovation Momentum 2024: Het rapport “The Global Top 100” onthult de meest dynamische innovators ter wereld aan de hand van octrooigegevens

Feb 21, 2024 9:00 AM ET

In “Innovation Momentum 2024: The Global Top 100” onthult LexisNexis welke bedrijven, industrieën en regio\’s innovatie stimuleren.

NEW YORK, 21 februari 2024 – Bepaalde bedrijven in de farmaceutische industrie, de halfgeleiderindustrie en de informatietechnologie stuwen innovatie in een opmerkelijk tempo, terwijl nieuwe ontwikkelingen in de auto-industrie ook innovatie stimuleren, volgens nieuwe gegevens die de kwaliteit en kwantiteit van patenten meten.

LexisNexis® Legal & Professional, een toonaangevende wereldwijde leverancier van informatie en analyses, heeft vandaag de derde editie van zijn “Innovation Momentum: The Global Top 100” rapport. De jaarlijkse studie analyseert octrooigegevens om te onthullen hoe het tempo en de focus van innovatie de afgelopen twee jaar zijn geëvolueerd. Het identificeert de top 100 bedrijven die grenzen blijven verleggen in hun respectieve vakgebieden door zowel de kwaliteit als het volume van de octrooien van een bedrijf te evalueren, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen kleine, hoogwaardige portfolio\’s en grote, goed onderhouden portfolio\’s – een benadering die het mogelijk maakt echte innovators te herkennen die beter presteren dan hun collega\’s en grenzen verleggen in hun technologiegebied.

Belangrijkste inzichten:

  1. Sectorverdeling: De farmaceutische industrie behoudt de toppositie, met consistente innovatie. Halfgeleiders staan op de tweede plaats met een sterke groei, voortbouwend op de door pandemieën gevoede behoefte aan digitale adoptie. Ondertussen draagt de auto-industrie sterker bij aan de top 100 dan vorig jaar.

Tabel 1 De verdeling van het aantal innovators per industrie en regio.

 

  1. AI-innovatielandschap: Het rapport gaat in op het AI-innovatielandschap, waarbij bedrijven als Nvidia en Juniper in de voorhoede van de AI-ontwikkeling staan. Juniper laat een gestage portfoliotoename zien met hoogwaardige patenten die worden aangehaald door Cisco, Huawei en Broadcom, waardoor ze een interessant overnamedoelwit vormen voor Hewlett-Packard Enterprise.
  2. Vooruitgang in autonoom rijden: Bedrijven als Aptiv en Tesla worden benadrukt voor hun gerichte inspanningen op het gebied van autonoom rijden en autonome voertuigtechnologieën. Tesla heeft zijn octrooiportefeuille de afgelopen twee jaar met bijna 14% uitgebreid en heeft hoogwaardige octrooien ontwikkeld waar grote spelers zoals Ford, Hyundai Motor, VW Group, Toyota en anderen die willen voortbouwen op Tesla\’s innovaties, uitgebreid naar verwijzen.
  3. Wereldwijde verspreiding van innovators: Bedrijven uit de VS blinken uit in Farmaceutische Producten en Informatietechnologie, terwijl Azië domineert in Elektronica en Halfgeleiders, volgens het nieuwe rapport. Terwijl China en Korea de Aziatische krachtpatsers blijven, is het aantal bedrijven op het Chinese vasteland gedaald van 13 (vorig jaar) naar slechts 7.

  1. Nieuwkomers: Het rapport introduceert 24 nieuwkomers op de lijst, waaronder opmerkelijke nieuwkomers zoals het Duitse bedrijf ZEISS, leverancier van het glas voor Apple\’s nieuwe VR Vision Pro, en het Japanse Daikin, dat de nadruk legt op duurzaamheid in hun innovaties op het gebied van verwarming, ventilatie, airconditioning en koeling (HVAC&R).
  2. Strategisch belang van intellectueel eigendom: Het rapport erkent het strategische belang van intellectueel eigendom, zoals wordt geïllustreerd door bedrijven als IBM, dat is overgestapt op een waardegedreven aanpak bij het beheren van zijn octrooiportefeuille.
  3. Kwalitatieve octrooistrategieën: Belangrijke bedrijven zoals CATL, Tempus Labs en STMicroelectronics worden geïdentificeerd voor hun innovatieve octrooistrategieën, die hun unieke positie op de markt demonstreren.
  4. Rol van kleinere bedrijven: Kleinere bedrijven zoals Mirati Therapeutics en Splunk worden erkend voor hun flexibiliteit en niche-expertise, waardoor ze aantrekkelijke M&A doelwitten werden voor respectievelijk Bristol-Meyers Squibb en Cisco.
  5. Academische aandachtsgebieden: De focus van de academische wereld op gezondheidszorg en chemie wordt benadrukt, met belangrijke patentposities op deze gebieden door organisaties zoals Broad Institute en Mass General Brigham, samen met het toenemende belang van data analytics en AI in academische IT.

“Nu technologie in hoog tempo markten herdefinieert, hangt succes af van het volgen van innovatietrajecten en -signalen. Voor zowel C-suite executives als investeerders zijn deze gegevensgedreven inzichten in innovatie onmisbaar voor strategische planning en besluitvorming. Het rapport belicht opkomende innovatiekrachtpatsers in verschillende sectoren die een plaats verdienen op elke bedrijfsradar. De inzichten suggereren ook potentiële samenwerkingsverbanden en M&A kansen die de concurrentiepositie kunnen bepalen”, aldus Marco Richter, Head of Global Customer Success voor LexisNexis® Intellectual Property Solutions.

Het volledige rapport kan worden gedownload op https://www.lexisnexisip.com/innovation-momentum-report.

Het geeft op gegevens gebaseerde inzichten in \’s werelds toonaangevende innovators en de dynamiek die de ontwikkeling van technologie stimuleert.

Over LexisNexis® Legal & Professional

LexisNexis® Legal & Professional levert juridische, regelgevende en zakelijke informatie en analyses die klanten helpen hun productiviteit te verhogen, de besluitvorming te verbeteren, betere resultaten te behalen en de rechtsstaat wereldwijd te bevorderen. Als digitale pionier bracht het bedrijf als eerste juridische en zakelijke informatie online met de Lexis® en Nexis® diensten. LexisNexis Legal & Professional, dat klanten bedient in meer dan 150 landen met 11.300 medewerkers wereldwijd, is onderdeel van RELX, een wereldwijde leverancier van op informatie gebaseerde analyses en beslissingstools voor professionele en zakelijke klanten.

Over LexisNexis® oplossingen voor intellectueel eigendom

LexisNexis® Intellectual Property Solutions brengt helderheid in innovatie voor bedrijven wereldwijd. We stellen innovators in staat meer te bereiken door hen te helpen weloverwogen beslissingen te nemen, productiever te zijn, aan regelgeving te voldoen en uiteindelijk concurrentievoordeel voor hun bedrijf te behalen. Met ons uitgebreide pakket workflow- en analyseoplossingen (LexisNexis® PatentSight™, LexisNexis Cipher™, LexisNexis® IPlytics™, LexisNexis PatentOptimizer®, LexisNexis PatentAdvisor®, LexisNexis TotalPatent One®, LexisNexis® IP DataDirect) kunnen bedrijven efficiënter en effectiever zinvolle innovaties in de wereld zetten. We zijn er trots op dat we deze innovators direct kunnen ondersteunen en van dienst kunnen zijn bij hun inspanningen om de mensheid te verbeteren.

Mediacontact:
Holger Zimmer
Wereldwijd directeur strategische communicatie en partnerschappen
[email protected]
49 151 176 636 75