header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division beveelt Stihl aan om te stoppen met de ongeclausuleerde “Made in America”-claims voor outdoor power-apparatuur

Feb 22, 2024 9:00 AM ET

New York, NY – 22 februari 2024 – In een rechtszaak aangespannen door Milwaukee Electric Tool Corporation, heeft de National Advertising Division van BBB National Programs aanbevolen dat Stihl Incorporated, in verband met zijn outdoor power apparatuur:

  • Te stoppen met zijn onvoorwaardelijke “Made in America” claims; en
  • De “Made in America” claims aan te passen om duidelijk te maken dat niet alle (of vrijwel alle) producten in de Verenigde Staten worden gemaakt en dat niet alle (of vrijwel alle) onderdelen van deze producten uit de Verenigde Staten komen.

 

In de gewraakte beweringen op de website, sociale media, reclamespots en gedrukte advertenties van Stihl staat dat haar producten “Made in America” zijn. De claim werd in verband gebracht met het merk in het algemeen in een verscheidenheid van contexten (soms met elektrisch gereedschap zichtbaar in de advertentie) samen met afbeeldingen van de Amerikaanse vlag. Stihl voegde meestal een vermelding toe waarin stond: “De meeste STIHL producten die in Amerika worden verkocht, worden in Amerika gemaakt van Amerikaanse en wereldwijde materialen.”

NAD concludeerde dat de consument ondanks deze vermelding een brede, onvoorwaardelijke boodschap zou krijgen dat alle of vrijwel alle producten – en alle of vrijwel alle onderdelen van die producten – in Amerika worden gemaakt.

Aangezien er in het dossier geen bewijs was om deze brede, ongeclausuleerde boodschap te ondersteunen, adviseerde NAD Stihl:

  • Te stoppen met de onvoorwaardelijke “Made in America” claims; en
  • zijn “Made in America”-claims te wijzigen om duidelijk te maken dat niet alle (of vrijwel alle) producten in de Verenigde Staten worden gemaakt en dat niet alle (of vrijwel alle) onderdelen van die producten uit de Verenigde Staten komen.

 

De NAD merkte op dat niets in haar besluit Stihl ervan zou weerhouden om een goed gekwalificeerde “Made in America”-claim te maken met betrekking tot de specifieke producten en/of onderdelen die daadwerkelijk in Amerika zijn gemaakt.

Verder raadde de NAD Stihl aan zijn reclame aan te passen om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat:

  • De productlijn van Stihl voldoet aan de eisen van de FTC om te worden aangeduid als “Made in America”.
  • Alle producten van Stihl zijn gemaakt in Amerika.
  • Alle onderdelen van Stihl zijn gemaakt in Amerika.
  • Alle producten en hun onderdelen in de advertenties van Stihl zijn gemaakt in Amerika.
  • De producten van Stihl zijn allemaal of vrijwel allemaal gemaakt in Amerika.
  • De onderdelen van Stihl zijn allemaal of vrijwel allemaal gemaakt in Amerika.
  • De producten van Stihl hebben geen of een verwaarloosbare buitenlandse inhoud.
  • De onderdelen in de producten van Stihl hebben geen of een verwaarloosbare buitenlandse inhoud.
  • Sommige bedrijven kunnen niet claimen dat hun producten Made in America zijn, maar Stihl kan dat wel.

 

In zijn adverteerdersverklaring stelt Stihl dat het “ermee instemt te voldoen aan de aanbevelingen van de NAD”, hoewel het “van mening is dat zijn reclame-uitingen en -methoden op waarheidsgetrouwe wijze de gekwalificeerde Made in USA-claims hebben overgebracht”.

Alle samenvattingen van BBB National Programs zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich inschrijven voor het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechtingsdiensten, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. De National Advertising Division beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt gemaakt.

Contact:
Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]