header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division beveelt Smarter Reviews, een site voor productbeoordelingen, aan om te stoppen met de ranglijsten en de indeling van de beoordelingen of deze aan te passen

Feb 27, 2024 9:00 AM ET

New York, NY – 27 februari 2024 – Naar aanleiding van een klacht die was ingediend door de National Advertising Division van BBB National Programs als onderdeel van haar routinematige controleprogramma, heeft de National Advertising Division aanbevolen dat de productbeoordelingssite Smarter Reviews:

  • Te stoppen met zijn ranglijsten en beoordelingen formaat, of
  • zijn advertenties aan te passen om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat de webpagina\’s met beoordelingen en classificaties en de beoordelingen en classificaties zelf onbevooroordeeld, oprecht en onafhankelijk zijn en op een onbevooroordeelde en objectieve beoordelingssite staan.

 

In een Google-zoekresultaat verscheen de claim “2023\’s Top Eye Treatment for Refreshed, Youth-Looking Eyes: We reveal the top 5 products for reducing & preventing the look of aging skin around the eyes” als onderdeel van een artikel op Smarter-Reviews.com.

Het onderzoek van de National Advertising Division (NAD) richtte zich op de vraag of de gewraakte claims in zowel het Google-zoekresultaat als de oogcrèmeklassementen op de website Smarter-Reviews.com redelijkerwijs overkwamen dat ze onafhankelijk en objectief waren, terwijl het in feite advertenties zijn.

Tijdens het onderzoek wijzigde Smarter Reviews zijn webpagina om verschillende vermeldingen toe te voegen dat de webpagina reclame maakt voor TruAlchemy\’s Eye Elixir, het als nummer 1 gerangschikte product, waaronder “eigendom van en beheerd door Scale Media, Inc.

Hoewel de NAD de wijzigingen van Smarter Reviews waardeerde, stelde de NAD vast dat het niet voldoende duidelijk was dat de inhoud reclame is, waarbij werd opgemerkt dat de beoordelingen en rankings op de webpagina het product lijken te zijn van een onpartijdige, onafhankelijke analyse uitgevoerd door een redactieteam.

De NAD concludeerde dat wanneer adverteerders de controle hebben over beoordelingswebsites, een vermelding, zelfs als deze duidelijk en opvallend is, mogelijk niet voldoende is om consumenten te waarschuwen dat de beoordeling is gemaakt of gesponsord door de adverteerder en de adverterende websites. Verder vond de NAD geen bewijs dat Smarter Reviews de expertise heeft die het beweert te hebben in het beoordelen en rangschikken van producten, noch is er bewijs dat de goedkeuring is gebaseerd op de expertise die de website beweert te hebben.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Smarter Reviews dat het “akkoord gaat met de aanbevelingen van de NAD” hoewel het “van mening is dat de inhoud en de vermeldingen op Smarter Reviews duidelijk en opvallend de aard van de relatie tussen de geadverteerde producten en Scale Media uitleggen, in overeenstemming met de FTC\’s Guides Concerning the Use of Endorsements and Testimonials in Advertising”.

Alle samenvattingen van BBB National Programs zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich inschrijven voor het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid en nauwkeurigheid van advertenties, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geëffend.

Contactgegevens:

Naam: Jennie Rosenberg
E-mail: [email protected]
Functieomschrijving: Mediarelaties