header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


In heropende zaak beveelt National Advertising Division Dakota Nutrition aan om te stoppen met bepaalde claims over voedingssupplementen

Mar 6, 2024 9:00 AM ET

New York, NY – 6 maart 2024 – In een heropende zaak als gevolg van een verzoekschrift van een adverteerder over een beslissing uit 2022, heeft de National Advertising Division van BBB National Programs Dakota Nutrition, Inc. aanbevolen om te stoppen met de betwiste expliciete en impliciete claims dat haar Extra Strength Elderberry 3-in-1 Immune Booster Capsules, Extra Strength Elderberry Gummies, en Immune Defense 7-in-1 Immune Booster Capsules (vlierbessensupplementen) het ingrediënt vlierbes bevatten.

De claims in kwestie, die verschenen op Dakota\’s website, Amazon productpagina\’s, en op productetiketten werden aangevochten door Nature\’s Way Brands, LLC.

In een door Nature\’s Way aangespannen rechtszaak uit 2022 stelde de National Advertising Division (NAD) vast dat Dakota geen redelijke basis had voor de gewraakte claims dat haar Elderberry Supplements vlierbessen bevatten en merkte op dat Dakota geen onderbouwing had gegeven voor de claims dat vlierbessen antioxidanten zijn of dat ze bepaalde hoeveelheden antioxidanten bevatten.

Daarom heeft het NAD Dakota aanbevolen om alle betwiste claims die betrekking hebben op de aanwezigheid van vlierbessen en de hoeveelheid vlierbessen in haar vlierbessensupplementen te staken. Op basis van de aanbeveling van de NAD stemde Dakota ermee in om de claims in te trekken.

In 2023 wees de NAD het verzoek van Dakota toe om de beslissing te heropenen, volgens de procedures van de NAD, op basis van een nieuw deskundigenrapport en nieuwe tests van de grondstof die wordt gebruikt in de vlierbessensupplementen van Dakota.

Na bestudering van dit nieuwe bewijs concludeerde de NAD dat het geen redelijke basis bood voor Dakota\’s reclame dat haar Elderberry Supplements Europese vlierbessen bevatten en beval Dakota aan om de gewraakte claims, waaronder:

  • “vlierbessencapsules,”
  • “vlierbessengummies,”
  • “extract van zwarte vlierbessen (150 mg)”, “vlierbessensap
  • “150mg vlierbes per portie,”
  • “150 mg zwarte vlierbes
  • “150mg Sambucus Nigra extract,”
  • “Vlierbessen bevatten veel antioxidanten” en
  • “antioxidant extra sterk”.

 

In haar adverteerdersverklaring voor de heropende zaak verklaarde Dakota dat zij “eerder is gestopt met de verkoop van haar vlierbessenproducten en er daarom mee instemt om te blijven voldoen aan de aanbeveling van de NAD”, terwijl zij opmerkte dat zij het “sterk oneens is met de conclusie van de NAD” dat het nieuwe bewijs “niet voldoet aan de redelijke basisnorm”.

Alle samenvattingen van BBB\’s nationale programma\’s zijn te vinden in de beslissingsbibliotheek. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechtingsdiensten, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. De National Advertising Division beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geëffend.

Contact:
Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]