header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division vindt bepaalde claims voor Biossance huidverzorgingsproducten gegrond; beveelt Amyris Clean Beauty aan andere te wijzigen of te staken

Mar 7, 2024 9:00 AM ET

New York, NY – 7 maart 2024 – BBB National Programs\’ National Advertising Division heeft, als onderdeel van haar routinematige controleprogramma, vastgesteld dat Amyris Clean Beauty, Inc. een redelijke basis biedt voor de claims:

  • “Onze 100% van suikerriet afgeleide squalaan is ethisch en duurzaam verkregen”; en
  • Squalaan is “een heldingrediënt in *elke* Biossance-formule? Deze wonderbaarlijke multitasker sluit gewichtloos vocht in, kalmeert en beschermt, en verbetert de elasticiteit.”

 

De National Advertising Division (NAD) heeft Amyris echter aanbevolen:

  • De claim “Schone ingrediënten en schone formules – we bannen meer dan 2000 ingrediënten waarvan bekend is dat ze giftig zijn voor u en het milieu” aan te passen om de verboden ingrediënten weer te geven die doorgaans worden gebruikt in cosmeticaproducten;
  • de claim “Elk jaar 2 miljoen haaien beschermen tegen leveroogsten” schrappen of zodanig wijzigen dat er niet naar een getal wordt verwezen; en
  • de claim “Al onze ingrediënten zijn ook afkomstig van ethische en duurzame bronnen” te schrappen.

 

Onder de merknaam Biossance creëert en verkoopt het synthetische biotechnologiebedrijf Amyris cosmetische producten met squalaan uit suikerriet. Squalaan wordt van oudsher gewonnen uit haaienlevers.

Schone ingrediënten

De claim “Schone ingrediënten en schone formules – we verbieden meer dan 2000 ingrediënten waarvan bekend is dat ze giftig zijn voor u en het milieu” verscheen op de Biossance Sustainability webpagina. Hoewel Amyris veel bronnen voor de verboden ingrediënten opgaf ter ondersteuning van de gewraakte claim, vond de National Advertising Division (NAD) dat het niet duidelijk is of de meer dan 2000 ingrediënten die Amyris niet in haar producten gebruikt, geassocieerd worden met cosmetische producten. Daarom raadde de NAD aan om de claim te wijzigen en de verboden ingrediënten te vermelden die gewoonlijk in cosmetische producten worden gebruikt.

Duurzaamheidsclaims

Ter ondersteuning van de claim “elk jaar 2 miljoen haaien vrijwaren van leveroogst”, berekende Amyris het aantal geredde haaien op basis van gegevens uit 2012 over het geschatte aantal gedode haaien en een schatting van de wereldwijde vraag naar haaienleverolie. De National Advertising Division (NAD) stelde echter vast dat zonder meer zekerheid over het aantal gedode haaien en de hoeveelheid door de cosmetica-industrie gebruikte haaienleverolie, er geen betrouwbaar cijfer is voor het aantal geredde haaien. Daarom heeft het NAD aanbevolen om de claim te schrappen of te wijzigen zodat er niet naar een getal wordt verwezen. NAD merkte op dat niets in haar besluit Amyris ervan weerhoudt om een meer algemene claim te doen dat haaien niet worden gevangen voor squalaan in Biossance producten.

NAD heeft bepaald dat Amyris een redelijke basis heeft gegeven voor de claim “Ons squalaan is voor 100% afkomstig van suikerriet en is ethisch en duurzaam geproduceerd” op basis van een certificering uit 2022, die vereist dat wordt voldaan aan verschillende criteria en indicatoren met betrekking tot duurzame landbouw en vermaling.

Met betrekking tot de claim “Al onze ingrediënten zijn ook van ethische en duurzame oorsprong”, heeft het NAD bepaald dat de gedragscode voor leveranciers van Amyris weliswaar laat zien dat Amyris zich inzet om ervoor te zorgen dat ingrediënten van ethische en duurzame oorsprong zijn, maar niet dat alle ingrediënten ook daadwerkelijk van ethische en duurzame oorsprong zijn. Daarom heeft het NAD aanbevolen om de claim in te trekken of aan te passen zodat deze beter aansluit bij het bewijs in het dossier.

Bewering over werkzaamheid

Ter ondersteuning van de claim “Wist je dat squalaan afkomstig is van suikerriet en dat het een heldingrediënt is in *elke* Biossance-formule? Deze wonderbaarlijke multitasker sluit gewichtloos vocht in, kalmeert en beschermt, en verbetert de elasticiteit” baseerde Amyris zich op drie studies die het effect van squalaan, in de vorm en hoeveelheid van de Biossance producten, op deze objectief meetbare eigenschappen beoordeelden.

Na beoordeling van het bewijs stelde de National Advertising Division (NAD) vast dat de claim “[i]it\’s a hero ingredient in *every* Biossance formula? Deze wonderbaarlijke multitasker sluit gewichtloos vocht in, kalmeert en beschermt, en verbetert de elasticiteit” wordt ondersteund door een redelijke basis.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde Biossance dat zij “zal voldoen aan de aanbevelingen van de NAD”, hoewel zij het niet eens is met bepaalde aspecten van de beslissing.

Alle samenvattingen van BBB National Programs uitspraken zijn te vinden in de bibliotheek met uitspraken. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechtingsdiensten, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. De National Advertising Division beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt gemaakt.

Contact:
Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]