header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


ICNA Relief helpt 25.000 gezinnen in het hele land tijdens de ramadanmaand

Mar 8, 2024 1:00 PM ET

Het Ramadan Voedsel Box distributieprogramma probeert voedselonzekerheid aan te pakken en leden van de gemeenschap te voorzien van spiritueel bevredigend voedsel tijdens de vastenmaand.

(New Hyde Park, NY, 08-03-2024) – Op vrijdag8 maart begint ICNA Relief, een grote moslimorganisatie, met de distributie van de Ramadan. Voedselpakketten in haar netwerk van 50 voedselbanken in 42 staten, waarmee meer dan 25.000 gezinnen worden bereikt. Ramadan, de vastenmaand voor moslims wereldwijd, begint op zondagavond 10 maart.

Nu de kosten van levensmiddelen in het hele land de pan uit rijzen, hebben veel gezinnen te maken met matige tot ernstige voedselonzekerheid en houden de uitkeringen van het Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP) geen gelijke tred met de inflatie.

Toegang tot voedzaam voedsel is een fundamenteel mensenrecht, maar toch hebben steeds meer Amerikaanse gezinnen moeite om eten op tafel te krijgen. Voor mensen die halal eten is het een uitdaging om cultureel belangrijk voedsel te vinden dat voldoet aan de dieetrichtlijnen van hun geloof.

Uit onderzoek blijkt dat er zelfs in steden met een grote moslimbevolking, in grote metropolen zoals New York City, Chicago, Dallas, Houston, Atlanta, Detroit en Los Angeles om er maar een paar te noemen, een gebrek is aan halal-voedsel.

ICNA Relief zet zich in om deze kloof te dichten en tegemoet te komen aan de voortdurende behoeften van leden van de moslimgemeenschap en daarbuiten door het bewustzijn van voedselonzekerheid en de gevolgen daarvan te vergroten.

De voedseldozen zijn bedoeld voor mensen met een laag inkomen, vluchtelingen, migranten en andere gezinnen in nood tijdens de komende vastenmaand. De voedseldozen bevatten basisvoorraden zoals rijst, meel, olie en speciale voedingsmiddelen die traditioneel tijdens de Ramadan worden geconsumeerd. De distributie wordt mogelijk gemaakt door voedsel- en gelddonaties van lokale gemeenschappen uit de hele VS.

“De Ramadan is een speciale tijd van het jaar voor moslims en stimuleert een groter zelfbewustzijn, rechtvaardigheid en empathie, zodat we beter kunnen inspelen op de behoeften van onze buren”, zegt Zahid Hussain, directeur van Hunger Prevention. “Op dit moment hebben veel gezinnen moeite om eten op tafel te krijgen door de recordhoge inflatie en wij willen ervoor zorgen dat zij toegang hebben tot het cultureel geschikte en spiritueel bevredigende voedsel dat ze nodig hebben om hun vasten te openen. Niets van dit alles is mogelijk zonder onze partners, vrijwilligers en donateurs, en we zijn erg dankbaar dat we hen aan onze zijde hebben.”

Over ICNA Relief

ICNA Relief is een nationale binnenlandse hulp- en geloofsorganisatie die deel uitmaakt van de Islamic Circle of North America. Met duizenden getrainde vrijwilligers die in het hele land klaar staan om te helpen in tijden van nood, is de missie van ICNA Relief om de gemeenschap te dienen door middel van sociale dienstverleningsprogramma\’s zoals rampenbestrijding en tijdelijke huisvesting voor vrouwen en kinderen. Ga voor meer informatie over de inspanningen van ICNA Relief naar www.icnarelief.org. Het hoofdkantoor van ICNA Relief USA bevindt zich op 1529 Jericho Turnpike, New Hyde Park, NY 11040.

Voor vragen of interviewverzoeken kunt u contact opnemen met Zahid Hussain, directeur hongerpreventie: 214-298-5857, [email protected].

Contactgegevens:

Name: Zahid Hussain
Email: [email protected]
Job Title: Director of Hunger Prevention: