header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Naar aanleiding van de uitdaging van de National Advertising Division wijzigt Ginger Health vrijwillig bepaalde claims over Wonderbelly maagzuurremmers of stopt ermee

Mar 14, 2024 9:00 AM ET

New York, NY – 14 maart 2024 – Naar aanleiding van een klacht van BBB National Programs\’ National Advertising Division ingediend door Haleon, plc, heeft Ginger Health Company (Wonderbelly) vrijwillig bepaalde claims voor haar Wonderbelly Antacids aangepast, waaronder:

  • Aanpassing van de werkwijze van influencers om #ad #WonderbellyPartner toe te voegen aan het begin van elke post van influencers;
  • Verplichten van haar influencers om een mondelinge melding van hun samenwerking met Wonderbelly op te nemen in elke video influencer materiaal; en
  • Aanpassing van haar advertenties (met name in verband met het hervertellen van haar oorsprongsverhaal) om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat TUMS of talk kanker veroorzaakt of anderszins schadelijk is.

 

Wonderbelly heeft de National Advertising Division (NAD) er ook van op de hoogte gebracht dat zij er vrijwillig mee heeft ingestemd bepaalde andere betwiste claims te staken en daarom heeft de NAD deze claims niet op hun merites beoordeeld. Daarom heeft de NAD deze claims niet op hun merites beoordeeld. De NAD zal de gewijzigde en stopgezette claims voor nalevingsdoeleinden behandelen alsof de NAD had aanbevolen ze te wijzigen of stop te zetten.

Verder heeft Haleon een social media post van Demi Moore aangevochten waarin ze verklaarde dat haar promotie van Wonderbelly “geen advertentie” was en waarin ze niet vermeldde dat ze een investeerder in het merk is. Naast andere aanpassingen die Wonderbelly doorvoert, heeft de NAD Wonderbelly aanbevolen om te stoppen met de “geen advertentie”-taal.

NAD heeft ook aanbevolen dat Wonderbelly bij het opnieuw plaatsen van content van influencers duidelijk en opvallend vermeldt dat de influencers een materiële band hebben met Wonderbelly.

De NAD heeft bepaald dat de volgende Wonderbelly-claims geen misleidende boodschap overbrengen:

  • “Vrij van talk, kleurstoffen, kunstmatige zoetstoffen, parabenen en genetisch gemodificeerde ingrediënten”; en
  • “Wonderbelly zet zich in voor blije buiken”, is “buikdodend”, zorgt voor “geen slechte buik meer” en afbeeldingen van een buik.

 

NAD concludeerde ook dat de gewraakte reclame niet de impliciete boodschap overbrengt dat Wonderbelly Antacids verlichting bieden voor de maag (behalve in verband met verlichting van brandend maagzuur, zoals aangegeven op het etiket) en dat Wonderbelly Antacids de meeste, zo niet alle, veelvoorkomende maagproblemen behandelen.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde Wonderbelly dat zij “zich zal houden aan de aanbevelingen van de NAD” en “de begeleiding van de NAD bij het verstrekken van volledige en effectieve informatie aan klanten waardeert”.

Alle samenvattingen van BBB National Programs zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van de NAD, NARB en CARU uitspraken kunt u zich inschrijven voor het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geëffend.

Contact:
Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]