header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division beveelt Charter aan bepaalde claims voor Spectrum Business Wireless Internet Backup te wijzigen

Apr 3, 2024 9:00 AM ET

New York, NY – 3 april 2024 – In een rechtszaak aangespannen door AT&T Services, Inc. heeft de National Advertising Division van BBB National Programs Charter Communications, Inc. aanbevolen om bepaalde claims voor haar Spectrum Business Wireless Internet Backup service aan te passen.

De vraag voor de National Advertising Division (NAD) was of de gewraakte beweringen, die verschenen in een één minuut durende commercial voor Spectrum Business van Charter, een misleidende boodschap overbrengen over de prestaties en beschikbaarheid van de zakelijke draadloze internetback-upservice van Spectrum.

Back-up internetdienst biedt een niveau van connectiviteit (ongeveer 8 uur voor maximaal vier apparaten) en is “betrouwbaar” in die zin dat het in noodgevallen connectiviteit kan bieden. De dienst functioneert echter als een back-upservice die niet onbeperkt werkt op alle aangesloten apparaten met dezelfde snelheden als de reguliere service.

De NAD stelde vast dat een redelijke conclusie uit de commercial van Charter is dat de Spectrum Business Wireless Internet Backup-service niet simpelweg voorziet in een bepaalde continuïteit van de service bij een stroomstoring, maar hetzelfde serviceniveau biedt bij een stroomstoring, zodat het bedrijf “nooit een slag zal missen”. Hoewel het NAD concludeerde dat de informatie op het scherm niet voldoende duidelijk was, merkte het ook op dat zelfs een duidelijkere informatie over de specifieke beperkingen van de back-upservice ineffectief kan zijn in een context waarin “volledige connectiviteit en betrouwbaarheid” wordt geclaimd en de nadruk wordt gelegd op “u mist geen moment”.

Om te voorkomen dat de impliciete boodschap wordt overgebracht dat de internetverbinding van abonnees van Spectrum Business Wireless Internet Backup tijdens stroomuitval niet zal verslechteren of vertragen, heeft de NAD Charter dan ook aanbevolen de claims te wijzigen:

  • Biedt “Volledige connectiviteit & Betrouwbaarheid,”.
  • Behoudt hetzelfde niveau van connectiviteit en betrouwbaarheid tijdens een stroomstoring als tijdens normale bedrade omstandigheden, en
  • Is “Gemaakt om u online te houden, zelfs als de stroom uitvalt, met de volledige connectiviteit en betrouwbaarheid die u krijgt van draadloze internetback-up.”

 

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Charter dat het “zal voldoen aan de aanbevelingen van de NAD met betrekking tot de gewraakte commercial”, hoewel het “het niet eens is met de conclusies van de NAD”.

Alle samenvattingen van BBB National Programs uitspraken zijn te vinden in de bibliotheek met uitspraken. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechtingsdiensten, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. De National Advertising Division beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten een zinvolle bescherming wordt geboden en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt gemaakt.

Contactgegevens:

Naam: Jennie Rosenberg
E-mail: [email protected]
Functie: Mediarelaties