header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division beveelt aangepaste informatie aan over de claims van ForceFlex MaxStrength vuilniszakken “25% duurzamer”; Glad Products gaat in beroep

Apr 4, 2024 9:00 AM ET

New York, NY – 4 april 2024 – In een Fast-Track SWIFT-procedure aangespannen door Reynolds Consumer Products LLC, heeft de National Advertising Division van BBB National Programs The Glad Products Company aanbevolen om de “25% duurzamere” claims voor Glad ForceFlex MaxStrength-zakken aan te passen, zodat duidelijk en opvallend wordt vermeld dat Glad\’s eigen 13-gallon ForceFlex-zakken het vergelijkingsobject zijn.

Fast-Track SWIFT is een versnelde procedure die is ontworpen voor reclamezaken over één onderwerp die worden voorgelegd aan de National Advertising Division (NAD).

De gewraakte claim “25% duurzamer” verscheen in verschillende vormen op de website, verpakkingen en zoekresultaten van Glad. Reynolds voerde aan dat de “25% duurzamere” claims van Glad misleidend waren omdat de vergelijkingsbasis niet voldoende werd bekendgemaakt.

De NAD was van mening dat de informatie over de “25% duurzamere” claims van Glad niet duidelijk en opvallend was. Daarom beval de NAD Glad aan om de claims te wijzigen en duidelijke en opvallende informatie op te nemen die aangeeft dat Glad\’s eigen 13-gallon ForceFlex-zakken het vergelijkingsobject zijn.

Tijdens de procedure stemde Glad ermee in de claim “Glad ForceFlex MaxStrength vuilniszakken zijn 25% duurzamer en gebruiken minder plastic dan de concurrentie” vrijwillig te schrappen of te wijzigen. Daarom heeft de NAD de claim niet op zijn merites beoordeeld en zal de claim, met het oog op naleving, worden behandeld alsof de NAD heeft aanbevolen de claim in te trekken of te wijzigen.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Glad dat het “ermee instemt te voldoen aan de aanbevelingen van de NAD met betrekking tot de Glad ForceFlex MaxStrength zoekadvertenties en website”, maar dat het in beroep zal gaan tegen het deel van de beslissing van de NAD met betrekking tot de productverpakking omdat het “het niet eens is met de bevindingen en aanbevelingen van de NAD”.

Tegen NAD-beslissingen kan beroep worden aangetekend bij de National Advertising Review Board (NARB) van BBB National Programs, de beroepsinstantie voor waarheidsgetrouwe reclame van BBB National Programs.

Alle samenvattingen van BBB National Programs uitspraken zijn te vinden in de bibliotheek met uitspraken. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kun je je abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechtingsdiensten, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. De National Advertising Division beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt gemaakt.

 

Contact:
Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]