header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De Wereldorganisatie voor de Intellectuele Eigendom (WIPO) en LexisNexis analyseren wereldwijde octrooitrends ter ondersteuning van de VN-doelen voor duurzame ontwikkeling

Apr 9, 2024 9:00 AM ET

In een nieuw rapport, “Mapping Innovations: Patents and the Sustainable Development Goals” werkt de World Intellectual Property Organization (WIPO) samen met LexisNexis om de sectoren, technologieën en bedrijven te onthullen die voorop lopen op het gebied van duurzame innovatie.

 

NEW YORK, 9 april 2024LexisNexis® Legal & Professional, een toonaangevende wereldwijde leverancier van informatie en analyses, heeft vandaag aangekondigd samen te werken met de World Intellectual Property Organization (WIPO) aan een nieuw rapport getiteld Mapping Innovations: Patents and the Sustainable Development Goal.” Het rapport analyseert wereldwijde patenttrends afgezet tegen de Sustainable Development Goals (SDG\’s) van de Verenigde Naties. Het werd vandaag gelanceerd door WIPO, in de aanloop naar de Wereld IP Dag op26 april, die als thema heeft “IP en de SDG\’s: Bouwen aan onze gemeenschappelijke toekomst met innovatie en creativiteit“.

 

LexisNexis® Intellectual Property Solutions, de enige aanbieder van octrooidata die wereldwijde octrooidata koppelt aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN, heeft 100 verschillende duurzame technologiecategorieën geïdentificeerd, waaronder hernieuwbare energie, transport, landbouw en medische apparatuur. Het rapport geeft een uitgebreid overzicht van de rol van innovaties en intellectueel eigendom bij het bevorderen van duurzame ontwikkeling wereldwijd in verschillende sectoren.

 

Door gebruik te maken van uitgebreide wereldwijde octrooigegevens van LexisNexis en de octrooianalysesuite LexisNexis® PatentSight™, hebben de auteurs uitgebreid octrooionderzoek en gegevensanalyse uitgevoerd om octrooiactiviteit en -trends met betrekking tot de belangrijkste SDG\’s te onderzoeken. Om specialisatiegebieden te identificeren en strategische besluitvorming te informeren, hebben de experts deze gekoppeld aan WIPO\’s uitgebreide technologie concordantie bestaande uit 35 technologiegebieden gegroepeerd in 5 technologiesectoren.

 

“We zijn vereerd om met WIPO samen te werken aan dit belangrijke rapport dat de cruciale rol van octrooien en IP aantoont bij het mogelijk maken van innovaties voor wereldwijde duurzaamheid”, zegt Marco Richter, Head of Global Customer Success, LexisNexis® Intellectual Property Solutions. “Ons doel was het creëren van een methodologie voor het in kaart brengen van octrooien die tastbare inzichten biedt in hoe opkomende technologieën de vooruitgang op de VN-agenda voor duurzame ontwikkeling voor 2030 kunnen versnellen en welke bedrijven en academische instellingen voorop lopen bij het stimuleren van deze vooruitgang.”

Enkele belangrijke bevindingen uit het rapport zijn

 

  • 13 van de 17 SDG\’s zijn vertegenwoordigd binnen wereldwijde patentgegevens, waarbij SDG 9 \’Industrie, innovatie en infrastructuur\’ het hoogste volume aan patenten bevat. Dit weerspiegelt de uitgebreide reikwijdte en het diverse technologielandschap dat binnen dit doel valt.
  • SDG\’s gericht op klimaatactie en schone energie (SDG 13 en 7) vertonen de hoogste groeipercentages in de afgelopen jaren, wat de toenemende aandacht voor milieuduurzaamheid benadrukt.
  • Chemie en instrumenten zijn de technologiesectoren met het grootste aandeel aan SDG-relevante octrooien, aangedreven door innovatie op het gebied van farmaceutica en medische apparatuur.
  • Milieutechnologieën sluiten nauw aan bij de SDG\’s voor schoon water, sanitaire voorzieningen en verantwoorde productie (SDG 6 en 12).
  • China heeft een exponentiële groei gezien in SDG-gerelateerde octrooien, hoewel het aandeel nog steeds onder het wereldwijde gemiddelde ligt.
  • Academische instellingen spelen een belangrijke rol in SDG-innovatie in alle regio\’s, waarbij de Universiteit van Californië de afgelopen twintig jaar een groot deel van de tijd aan de leiding ging voordat ze onlangs werd ingehaald door de Chinese Academie van Wetenschappen.

 

Door gebruik te maken van het LexisNexis Ultimate Owner concept, dat elk patent toewijst aan de juridische entiteit met de hoogste controle, geeft het rapport ook een beeld van de top 25 van toonaangevende entiteiten die SDG-gerelateerde innovatie stimuleren in belangrijke wereldwijde markten.

 

Top 3 bedrijven per regio met het grootste aantal SDG-gerelateerde patenten:

 

“Het rapport biedt gegevensgestuurde inzichten waarvan we hopen dat ze discussies zullen voeden over hoe intellectuele eigendom kan dienen als een belangrijke katalysator voor het bevorderen van innovatie en samenwerking om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties te bereiken,” aldus Andrew Czajkowski, directeur Technologie en Innovatieondersteuning bij WIPO.

Het volledige rapport kan worden geraadpleegd via: https://www.lexisnexisip.com/sdg

OverLexisNexis® Legal & Professional

LexisNexis® Legal & Professional levert juridische, regelgevende en zakelijke informatie en analyses die klanten helpen hun productiviteit te verhogen, de besluitvorming te verbeteren, betere resultaten te behalen en de rechtsstaat wereldwijd te bevorderen. Als digitale pionier bracht het bedrijf als eerste juridische en zakelijke informatie online met de Lexis® en Nexis® diensten. LexisNexis Legal & Professional, dat klanten bedient in meer dan 150 landen met 11.800 medewerkers wereldwijd, is onderdeel van RELX, een wereldwijde leverancier van op informatie gebaseerde analyses en beslissingstools voor professionele en zakelijke klanten.


Over
LexisNexis® oplossingen voor intellectueel eigendom

LexisNexis® Intellectual Property Solutions brengt helderheid in innovatie voor bedrijven wereldwijd. We stellen innovators in staat meer te bereiken door hen te helpen weloverwogen beslissingen te nemen, productiever te zijn, aan regelgeving te voldoen en uiteindelijk een concurrentievoordeel voor hun bedrijf te behalen. Met ons uitgebreide pakket workflow- en analyseoplossingen (LexisNexis® PatentSight™, LexisNexis® Cipher™, LexisNexis® IPlytics™, LexisNexis PatentOptimizer®, LexisNexis PatentAdvisor® en LexisNexis TotalPatent One®, LexisNexis® IP DataDirect) kunnen bedrijven efficiënter en effectiever zinvolle innovaties op de wereld zetten. We zijn er trots op dat we deze innovators direct kunnen ondersteunen en van dienst kunnen zijn bij hun inspanningen om de mensheid te verbeteren.


Mediacontact:

Holger Zimmer

Wereldwijd directeur strategische communicatie en partnerschappen
[email protected]
49 151 176 636 75

LexisNexis | Oplossingen voor intellectueel eigendom

Duidelijkheid brengen in innovatie