header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Exclusieve trendanalyse van de AIoT-platformsmarkt met prognose tot 2031

Apr 10, 2024 9:00 PM ET

De wereldwijde AIoT-platforms marktomvang wordt gewaardeerd op USD 5,07 miljard in 2023 en zal naar verwachting USD 61,7 miljard bereiken tegen het jaar 2031 met een CAGR van 37,04% tijdens de prognoseperiode voor 2024-2031.

Gratis voorbeeldpagina’s aanvragen: https://www.insightaceanalytic.com/request-sample/1829

Nieuwste drijfveren, beperkingen en kansen voor een snapshot van de markt:

De belangrijkste factoren die de markt voor AIoT-platforms beïnvloeden zijn:

 • Uitgebreid gebruik van Internet of Things apparaten
 • Toenemende bevolking
 • Toenemende behoefte aan automatisering

Hieronder volgen de belangrijkste obstakels voor de expansie van de markt van AIoT-platforms:

 • Hoge kosten voor implementatie
 • Toenemende problemen met informatiebeveiliging en privacy
 • Schaarste aan werknemers met de nodige technische vaardigheden

Toekomstige uitbreidingsmogelijkheden voor de markt van AIoT-platforms omvatten:

 • Ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie
 • Toenemende investeringen in infrastructuur
 • Toenemende behoefte aan automatisering

Marktanalyse:

De stijgende vraag naar digitale infrastructuur, de toenemende behoefte aan slimme transportsystemen en het wijdverspreide gebruik van geavanceerde innovatie stimuleren de expansie van de markt van het AIoT-platform. Bovendien wordt verwacht dat de markt zich tijdens de prognoseperiode zal ontwikkelen als gevolg van factoren zoals een toename in de vraag naar automatisering, een toename in het gebruik van IoT-apparaten en verbeteringen in AI-technologie. Bovendien stimuleert de groei van 5G-netwerken, online computing en aangesloten apparaten de toepassing van AIoT door het platform, waardoor de sector vooruitgaat.

Lijst van prominente spelers in de AIoT-platforms markt:

 • IBM (VS)
 • Sharp Global (Japan)
 • Google (VS)
 • AWS (VS)
 • Microsoft (VS)
 • Oracle (VS)
 • HPE (VS)
 • Cisco (VS)
 • Intel (VS)
 • Tencent
 • Cloud (China)
 • NXP (Nederland)
 • SAS (VS)
 • Hitachi (Japan)
 • SAP (Duitsland)
 • AxiomTek (Taiwan)
 • Autoplant Systems India Pvt. Ltd.(India)
 • Williot (Israël)
 • Cognosos (VS)
 • Relayr(VS)
 • Terminus Groep (China)
 • Semifive(Zuid-Korea)
 • Uptake (Chicago)
 • Falkonry (VS)
 • Sightmachine (VS)

Nieuwsgierig naar deze laatste versie van het rapport? @ https://www.insightaceanalytic.com/enquiry-before-buying/1829

Recente ontwikkelingen:

 • In februari 2024 kondigde IBM aan dat zijn Watson AI- en dataplatform nu het veelgebruikte open-source Mixtral-8x7B grote taalmodel van Mistral AI ondersteunt. Deze stap maakt deel uit van IBM’s voortdurende inspanningen om klanten in staat te stellen te innoveren met behulp van zowel IBM’s foundation modellen als die van andere open-source leveranciers.
 • In januari 2024 introduceerde Oracle nieuwe functies en maakte de Oracle Cloud Infrastructure Generative AI-service algemeen beschikbaar. Deze ontwikkelingen vereenvoudigen het proces waarmee bedrijven kunnen profiteren van geavanceerde generatieve AI.
 • In jan. 2024 zijn Vodafone en Microsoft een 10-jarige samenwerking aangegaan om meer dan 300 miljoen bedrijven en consumenten in Europa en Afrika te voorzien van generatieve AI-, digitale, bedrijfs- en clouddiensten. Vodafone is verplicht om 1,5 miljard dollar te besteden aan de ontwikkeling van klantgerichte kunstmatige intelligentie met behulp van Microsoft’s Azure OpenAI en Copilot technologieën. Aanvullende plannen zijn om fysieke datacenters te vervangen door schaalbare en meer kosteneffectieve Azure cloud services.

Dynamiek van de AIoT-markt:

Markt Drivers: Wijdverspreide toepassing van IoT-apparaten

De stijgende vraag naar AIoT-platforms wordt gedreven door een toenemend aantal bedrijven en consumenten die Internet of Things apparaten gebruiken, waardoor enorme hoeveelheden gegevens worden gegenereerd. Door het gebruik van kunstmatige intelligentie worden deze gegevens geanalyseerd door AI-platforms, die op hun beurt innovatie en efficiëntie stimuleren. Het platform Internet of Things (IoT) helpt bedrijven geld te besparen en efficiënter te werken. Bovendien is er veel vraag naar AIoT-systemen door de toename van smart city-projecten wereldwijd. Deze initiatieven zijn essentieel voor het onderhouden en optimaliseren van verschillende delen van de stedelijke infrastructuur. Daarnaast worden veelbelovende expansiemogelijkheden verwacht door de proliferatie van AIoT-toepassingen in de detailhandel, landbouw en gezondheidszorg, wat de expansie van AIoT-platforms en -industrieën ondersteunt.

Uitdagingen: Toenemend probleem van de veiligheid van gegevens en privacygerelateerde problemen

Veiligheid en privacy zijn grote problemen met de combinatie van AIoT-platforms. De enorme hoeveelheden gegevens die worden verzameld en verwerkt door AIoT-platforms, waaronder persoonlijk identificeerbare informatie, maken ze een aantrekkelijk doelwit voor cybercriminelen. Essentiële marktproblemen zijn onder andere het waarborgen van gegevensprivacy, het voorkomen van illegale toegang en het behouden van de veiligheid van AIoT-netwerken. Cruciale obstakels die de expansie van de markt voor AIoT-platforms beperken, zijn dus het beschermen van AIoT-platforms tegen cyberbedreigingen, het waarborgen van de privacy van gebruikersgegevens en het beperken van de marktgroei.

Noord-Amerika zal naar verwachting groeien met de hoogste CAGR tijdens de prognoseperiode

De Noord-Amerikaanse markt voor AIoT-platforms zal in de nabije toekomst waarschijnlijk een aanzienlijk aandeel in de omzet hebben en zich snel ontwikkelen. Dit komt door het wijdverspreide gebruik van AI- en IoT-technologieën in verschillende sectoren, waaronder transport en auto’s, productie, detailhandel en gezondheidszorg. Bovendien wordt de stijgende behoefte aan AIoT-toepassingen in de regio gedreven door verschillende factoren, waaronder de enorme bevolking, de uitgebreide toepassing van mobiele en internetgerelateerde technologie en de sterke verwerkende industrie. De toepassing van AIoT om de gebruikersinterface en -ervaring te verbeteren zal de markt helpen uitbreiden. De markt voor Noord-Amerikaanse AIoT-platforms groeit ook door het toenemende gebruik van geavanceerde technologie door belangrijke spelers in deze regio.

Specifieke hoofdstukken/informatie uit het rapport: https://www.insightaceanalytic.com/customisation/1829

Segmentatie van de AIoT-platforms markt-

Naar aanbod-

 • Oplossingen
  • Apparaatbeheer
  • Applicatiebeheer
  • Connectiviteitsbeheer
 • Diensten
  • Professionele diensten
   • Implementatie en integratie
   • Ondersteuning en onderhoud
   • Training en advies
  • Beheerde services

Per toepassing

 • BFSI
 • Productie
 • Gezondheidszorg
 • Energie & Nutsbedrijven
 • Detailhandel
 • Transport & logistiek
 • Overige

Per regio-

Noord-Amerika

 • De VS
 • Canada
 • Mexico

Europa-

 • Duitsland
 • Verenigd Koninkrijk
 • Frankrijk
 • Italië
 • Spanje
 • Rest van Europa

Azië-Stille Oceaan-

 • China
 • Japan
 • India
 • Zuid-Korea
 • Zuidoost-Azië
 • Rest van Azië-Pacific

Latijns-Amerika-

 • Brazilië
 • Argentinië
 • Rest van Latijns-Amerika

Midden-Oosten & Afrika-

 • GCC-landen
 • Zuid-Afrika
 • Rest van Midden-Oosten en Afrika

Details over deze markt: https://www.insightaceanalytic.com/report/aiot-platforms-market/1829

Neem contact met ons op:
[email protected]
InsightAce Analytic Pvt. Ltd.
Bezoek: www.insightaceanalytic.com
Tel : 1 551 226 6109
Azië: 91 79 72967118
Volg ons op LinkedIn @ bit.ly/2tBXsgS
Volg ons op Facebook @ bit.ly/2H9jnDZ
Twitter: https://twitter.com/InsightaceA

Over ons:
InsightAce Analytic is een marktonderzoeks- en adviesbureau dat klanten in staat stelt strategische beslissingen te nemen. Onze kwalitatieve en kwantitatieve marktonderzoeksoplossingen informeren over de behoefte aan markt- en concurrentie-informatie om bedrijven uit te breiden. Wij helpen klanten een concurrentievoordeel te behalen door onaangeboorde markten te identificeren, nieuwe en concurrerende technologieën te onderzoeken, potentiële markten te segmenteren en producten te herpositioneren. Onze expertise ligt in het leveren van gesyndiceerde en op maat gemaakte marktonderzoeksrapporten met een diepgaande analyse met belangrijke marktinzichten op een tijdige en kosteneffectieve manier.

E-mail: [email protected] Noord-Amerika: 1 551 226 6109 Azië: 91 79 72967118 InsightAce

Contactgegevens:

Email: [email protected]
North America:
+1 551 226 6109
Asia:
+91 79 72967118
InsightAce

Keywords:  business,growth,forecast,trend,industry,market,sales,research,report,2024