header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division vindt dat bepaalde prestatieclaims van Fenty Skin Melt AWF Cleanser worden ondersteund; beveelt aan de informatie te wijzigen

Apr 12, 2024 9:00 AM ET

New York, NY – 12 april 2024 – De National Advertising Division van BBB National Programs heeft in het kader van haar routinematige controleprogramma vastgesteld dat Fenty Skin LLC een redelijke onderbouwing heeft gegeven voor de volgende claims voor haar Melt AWF Jelly Oil Makeup-Melting Cleanser:

  • “Van longwear of waterproof make-up, zonnebrandcrème, vuil, olie onzuiverheden smelt dat… AWF in één keer.”
  • “Deze unieke jelly textuur zorgt op milde wijze voor een schone, gevoede geconditioneerde huid zonder te strippen of uit te drogen.”
  • “In een onderzoek onder 52 mensen was na 1 keer gebruik \’100% het erover eens dat het de huid op milde wijze reinigt en schoon en fris achterlaat, 96% was het erover eens dat het de huid reinigt zonder te strippen, 92% was het erover eens dat het make-up verwijdert.”

 

De National Advertising Division (NAD) concludeerde ook dat productdemonstraties met influencers werden ondersteund door het bewijs en dat de video\’s accuraat waren en niet versterkt.

De NAD adviseerde Fenty Skin echter om van haar betaalde influencer, Crème Fatale, te eisen dat ze een gewraakte Instagram-post zou wijzigen om een duidelijke en opvallende materiële connectievermelding op te nemen in de videodemonstratie zelf, en dat Fenty Skin\’s re-post van deze video op haar eigen Instagram-pagina ook een gewijzigde vermelding zou moeten hebben.

Beweringen over productprestaties

Ter ondersteuning van haar claims baseerde Fenty Skin zich op de resultaten van onafhankelijke klinische tests en onderzoeken naar het gebruik door consumenten, evenals op bewijs over het werkingsmechanisme van olie en in olie oplosbare reinigende stoffen. De NAD concludeerde dat deze resultaten en bewijzen een redelijke basis vormden voor de claims van Fenty Skin.

Het NAD heeft ook navraag gedaan naar productdemonstraties van influencers Sarah Novio en Crème Fatale met de AWF Melt Cleanser van Fenty op TikTok, die Fenty Skin opnieuw op haar Instagram-pagina heeft geplaatst. De NAD stelde vast dat de klinische en onderzoeksresultaten van Fenty Skin de redelijkerwijs overgebrachte boodschap onderbouwden dat Melt AWF Cleanser waterproof eyeliner, waterproof mascara en waterproof foundation in één keer kan afbreken en verwijderen.

Colofon

Tijdens de procedure werd de Instagram-pagina van Crème Fatale bijgewerkt om zowel de vermelding “betaald partnerschap” als #ad en #sponsored in het bijschrift op te nemen en werd de Instagram-pagina van Fenty Skin bijgewerkt om #AD in het bijschrift op te nemen.

Hoewel de NAD van mening was dat de vermelding “betaald partnerschap” van Crème Fatale de kijkers vertelt dat er een materiële band bestaat tussen Fenty Skin en Crème Fatale, heeft de NAD aanbevolen dat Fenty Skin van Crème Fatale eist dat ze de gewraakte videodemonstratiepost aanpast om een duidelijke en opvallende materiële bandvermelding in de video zelf op te nemen. NAD heeft verder aanbevolen dat Fenty Skin\’s re-post van deze video op haar eigen Instagram-pagina ook een gewijzigde openbaarmaking moet bevatten.

Fenty Skin heeft de NAD geadviseerd om mevrouw Novio te vragen de gewraakte TikTok- en Instagram-posts bij te werken met een duidelijke vermelding dat ze het product gratis had ontvangen. Daarnaast heeft Fenty Skin de post van haar eigen Instagram verwijderd en zal deze alleen opnieuw posten als de vermelding door mevrouw Novio is gecorrigeerd. De NAD zal de claim voor nalevingsdoeleinden behandelen alsof de NAD heeft aanbevolen deze aan te passen.

Tijdens de procedure heeft Fenty Skin het NAD laten weten dat het bedrijf definitief is gestopt met het gebruik van “clean” op productverpakkingen en online. Daarom heeft de NAD de claim niet op zijn merites beoordeeld.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Fenty Skin dat het “zal voldoen aan het besluit van de NAD” en dat het “het zelfreguleringsproces steunt en de doordachte beoordeling van de NAD waardeert.”

Alle samenvattingen van BBB\’s nationale programma\’s zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van de NAD, NARB en CARU besluiten, kunt u zich abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

 

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechtingsdiensten, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. De National Advertising Division beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geëffend.

 

Contact:
Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]