header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor piëzo-elektrische materialen zal naar verwachting USD 2,287 miljard bereiken in 2032

Apr 16, 2024 2:48 PM ET

Marktoverzicht

Volgens een uitgebreid rapport van Market Research Future (MRFR), Piezoelectric Materials Market Information by Application, End-use, Product, and Region – Forecast till 2032, zal de markt voor piëzo-elektrische materialen naar verwachting stijgen van USD 1,57 miljard in 2023 tot USD 2,287 miljard in 2032, met een CAGR van 4,80% tussen 2023 en 2032.

Concurrentielandschap van de markt:

  • PI Ceramic GMBH
  • APC International, Ltd.
  • Harris Corporation
  • CTS Corporation
  • Peizosystem Jena GmbH
  • CeramTec
  • Sparkler keramiek
  • Noliac A/S
  • Piezomechanik Dr. Lutz Pickelmann GmbH
  • Mad City Labs, Inc.

GRATIS PDF-voorbeeld: https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/17759

Marktsamenvatting

Piëzo-elektriciteit is een eigenschap van sommige materialen waarbij ze een elektrisch veld opwekken wanneer er kracht op wordt uitgeoefend. Aan de andere kant, wanneer een elektrisch veld op het materiaal wordt toegepast, verandert het de afmetingen ervan. Eenvoudig gezegd veranderen deze materialen mechanische energie in elektrische energie en omgekeerd. Daarom worden ze ook wel transducers genoemd. Deze stoffen gebruiken piëzo-elektriciteit om het verschil in energie om te zetten in een elektrische lading om zo veranderingen in snelheid, spanning of warmte of kracht die op hen inwerkt te meten.

Deze producten worden gebruikt voor het produceren van geluid en frequentieprocessen, ontstekingsapparaten, SONAR-systemen (sound navigation and ranging) en drukmeetsystemen & die dit effect toepassen. Pyro-elektrische keramiek is een vaste stof waarbij negatieve ladingen zich verplaatsen naar een punt met een hoge temperatuur, terwijl positieve ladingen zich concentreren in een kouder deel van het lichaam. Het tegenovergestelde gebeurt tijdens de afkoelingsperiode, d.w.z. bij lage temperaturen.

Nieuwe piëzo-elektrische apparaten maken gebruik van verschillende samenstellingen, waaronder kwartskristal, Rochelle-zout, keramiek, polymeren, macro-vezelcomposieten, ferro-elektretten en flexo-elektrische materialen. De keuze van geschikte materialen voor verschillende doeleinden hangt af van hun consistentie, stabiliteit, hoge input/output-verhoudingswaarde en vervormbaarheid, hittebestendigheid en vochtbestendigheid. Historisch gezien werd de primaire toepassing gemaakt met kwartskristallen in piëzo-elektrische apparaten, maar deze werden daarom vervangen door moderne materialen zoals piëzocomposieten en piëzokeramiek vanwege het onvermogen om te reageren bij lage spanningen en te werken bij temperaturen boven 300? C.

Gedekte markt USP:

Markt Drivers:

Auto’s, gezondheidszorg, communicatie, consumentenproducten, lucht- en ruimtevaart, militair en telecommunicatie maken gebruik van piëzo-elektrische materialen. Actuatoren, sensoren, motoren, generatoren, akoestische apparaten en SONAR maken er gebruik van. Fabrikanten verkopen artikelen aan eindgebruikers op basis van hun behoeften. In de auto-industrie zorgt kwarts voor een betere afdichting van voertuigmotoren.

De waardeketen van de markt omvat leveranciers van grondstoffen, fabrikanten, distributeurs en consumenten. Rochellezout, mineralen uit de toermalijngroep, bariumtitanaat, kaliumniobaat, natriumtungstaat, zinkoxide en polyvinylideenfluoride zijn veelgebruikte piëzo-elektrische grondstoffen. Fabrikanten zullen naar verwachting minder kwarts en silica gebruiken naarmate loodzirkonaattitanaat (PZT) populairder wordt als grondstof vanwege de hoge verplaatsing en spanning.

Piëzo-elektrische materialen kunnen ook de efficiëntie van hybride zonnecellen verhogen door ze in de buurt van geluids- of trillingsbronnen te plaatsen. Fotovoltaïsche toepassingen in stedelijke gebieden, militaire toepassingen, apparatuur en transport kunnen hiervan profiteren. De kosteneffectiviteit, de mogelijkheid om bij weinig licht te werken en de hoge prestatieverhouding van hybride zonnecellen, met name DSSC’s (dye-sensitized solar cells), zullen naar verwachting nieuwe markten openen voor piëzo-elektrische materialen tijdens de verwachte periode.

Koop eersteklas onderzoeksrapport: https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=17759

Beperkingen in de markt:

Piëzomaterialen worden op grote schaal toegepast in detectie- en energieomzettingsapparaten. Conventionele materialen zoals PZT en natuurlijke piëzokristallen kunnen echter geen onderscheid maken tussen echte signalen en signalen die alleen maar ruis in het systeem zijn, wat resulteert in een onnauwkeurig resultaat dat de werking van een apparaat waarin piëzo-elektrisch materiaal wordt gebruikt, beïnvloedt. Bovendien komt de nauwkeurigheid van de resultaten van het materiaal sterk in het gedrang onder extreme omstandigheden zoals hoge temperaturen of zware belasting, waardoor het gebruik ervan wordt beperkt.

Marktsegmentatie

De segmentatie van de markt voor piëzo-elektrische materialen op basis van toepassing omvat actuatoren, sensoren, motoren, akoestische apparaten, generatoren, SONAR, transducers en andere.

De segmentatie van de markt voor piëzo-elektrische materialen op basis van eindgebruik omvat auto’s, gezondheidszorg, informatie & telecommunicatie, consumentengoederen, lucht- en ruimtevaart & defensie en meer.

De segmentatie van de markt voor piëzo-elektrische materialen op basis van product omvat keramiek, polymeren en composieten.

Regionaal inzicht

De Noord-Amerikaanse markt voor piëzo-elektrische materialen zal de komende jaren de markt aanvoeren. De VS zal naar verwachting een groei in piëzo-elektrische materialen zien als gevolg van de stijgende vraag naar minimaal invasieve operaties, toegang tot geavanceerde gezondheidszorginfrastructuur en nieuwe implantaten.

Gerelateerde rapporten:

Markt voor netwerk- en ingenieursdiensten

Markt voor signaalgeneratoren

Supercomputer markt

Markt voor hoorapparaten

Markt voor industriële meettechniek

Contact: Market Research Future 99 Hudson Street,5Th Floor New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika Verkoop: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK) E-mail: [email protected]

Contactgegevens:

Contact:
Market Research Future
99 Hudson Street,5Th Floor
New York, New York 10013
United States of America
Sales: +1 628 258 0071(US)
+44 2035 002 764(UK)
Email: [email protected]
Keywords:  Piezoelectric Materials Market,Piezoelectric Materials Market Size,Piezoelectric Materials Market Share