header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


AI/ML in Media and Entertainment-markt ter waarde van 198,42 miljard dollar in 2032 | Laatste rapport van Market Research Future® (MRFR)

Apr 18, 2024 5:00 PM ET

Overzicht van de AI/ML-markt in media en entertainment:

De media- en entertainmentindustrie heeft altijd voorop gelopen op het gebied van innovatie. In de afgelopen jaren heeft de integratie van Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) technologieën een revolutie teweeggebracht in de manier waarop content wordt gecreëerd, gedistribueerd en geconsumeerd. Volgens een rapport van Market Research Future zal de markt voor AI en ML in media en entertainment de komende jaren naar verwachting een aanzienlijke groei doormaken. Dit artikel biedt een overzicht van de markt, de belangrijkste spelers, de drijvende krachten, de dynamiek van het segment, de marktsegmentatie, de regionale pioniers, de belangrijkste groeifactoren, de belangrijkste conclusies en de recente ontwikkelingen.

De AI/ML in Media and Entertainment-markt is getuige van een aanzienlijke groei als gevolg van de toenemende toepassing van AI- en ML-technologieën door media- en entertainmentbedrijven. Deze technologieën bieden tal van voordelen, zoals verbeterde contentcreatie, gepersonaliseerde aanbevelingen, verbeterde doelgroepgerichtheid en efficiënte monetarisering van content. De AI/ML in Media and Entertainment Market-industrie zal naar verwachting groeien van 16,40 miljard USD in 2023 tot 198,42 miljard USD in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 31,9% tijdens de voorspellingsperiode (2023 – 2032).

Download een voorbeeld PDF van het rapport op –
https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/12192

Belangrijke spelers in dit rapport:

Het rapport analyseert de marktstrategieën en profielen van de belangrijkste spelers in de AI en ML in Media en Entertainment industrie. Enkele van de prominente spelers zijn:

  • IBM Corporation
  • Amazon Web Services (AWS)
  • Microsoft Corporation
  • Google LLC
  • Adobe Inc.
  • NVIDIA Corporation
  • Intel Corporation
  • Salesforce.com, Inc.
  • Oracle Corporation
  • Baidu, Inc.

Marktbereik:

De AI- en ML-markt in media en entertainment heeft een breed bereik dat verschillende sectoren binnen de industrie omvat. Deze sectoren zijn onder andere omroep, reclame, gaming, muziek, film en televisie en sociale media. De integratie van AI- en ML-technologieën in deze sectoren stelt bedrijven in staat hun activiteiten te stroomlijnen, de kwaliteit van de inhoud te verbeteren en de gebruikerservaring te vergroten.

Drijvende krachten achter de marktstijging:

Verschillende factoren zijn de drijvende kracht achter de sterke groei van de AI- en ML-markt in media en entertainment. Deze factoren zijn onder andere

Toenemende vraag naar gepersonaliseerde inhoud: AI- en ML-technologieën stellen bedrijven in staat om gepersonaliseerde contentaanbevelingen te doen op basis van gebruikersvoorkeuren, gedrag en demografische gegevens. Dit verhoogt de betrokkenheid en tevredenheid van gebruikers.

Geavanceerde content creëren en bewerken: AI- en ML-algoritmen kunnen enorme hoeveelheden gegevens analyseren, zoals afbeeldingen, video’s en tekst, om content van hoge kwaliteit te genereren. Dit vermindert de tijd en moeite die nodig zijn voor het maken en bewerken van content.

Verbeterde doelgroepbenadering: Dankzij AI- en ML-technologieën kunnen media- en entertainmentbedrijven hun publiek beter begrijpen. Dit helpt bij gerichte advertentie-, contentdistributie- en monetisatiestrategieën, wat leidt tot hogere inkomsten.

Koop dit eersteklas onderzoeksrapport | Onmiddellijke levering beschikbaar op –
https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=12192

Segmentdynamiek:

De AI en ML in Media en Entertainment markt is gesegmenteerd op basis van technologie, toepassing en regio. Het technologiesegment omvat natuurlijke taalverwerking, computervisie, deep learning en andere. Het toepassingssegment omvat aanbevelingsmachines, contentcreatie, contentmonetisatie, voorspellende analyses en meer. Regionaal is de markt verdeeld in Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten en Afrika.

De marktsegmentatie en subsegmentatie zijn onderverdeeld in:

Naar technologie:

  • Verwerking van natuurlijke taal
  • Computer Visie
  • Diep Leren
  • Overige

Per toepassing:

  • Aanbevelingsmotoren
  • Inhoud creëren
  • Monetiseren van inhoud
  • Voorspellende analyses
  • Overige

Regionale pioniers:

De marktpioniers op het gebied van AI en ML in de media- en entertainmentsector verschillen per regio. In Noord-Amerika lopen bedrijven als IBM Corporation, Amazon Web Services en Microsoft Corporation voorop. In Europa lopen bedrijven als Google LLC, Adobe Inc. en NVIDIA Corporation voorop. Azië-Pacific is getuige van een golf van regionale pioniers, waaronder Baidu, Inc., Alibaba Group en Tencent Holdings Limited.

Belangrijke factoren die bijdragen aan de groei van de markt:

Verschillende factoren dragen bij aan de groei van de AI en ML in Media en Entertainment markt. Deze omvatten:

  • Toenemende investeringen in AI- en ML-technologieën door media- en entertainmentbedrijven.
  • Groeiende vraag naar gepersonaliseerde inhoud en aanbevelingen.
  • Vooruitgang in natuurlijke taalverwerking en computer vision technologieën.
  • Toenemende toepassing van AI en ML bij het maken en bewerken van content.
  • Toenemende populariteit van streamingplatforms en digitale contentconsumptie.

Belangrijkste opmerkingen:

  • De AI en ML in Media en Entertainment markt zal naar verwachting een aanzienlijke groei doormaken tijdens de prognoseperiode.
  • Gepersonaliseerde content en aanbevelingen stimuleren de betrokkenheid en tevredenheid van gebruikers.
  • Geavanceerde processen voor het creëren en bewerken van content verminderen tijd en moeite voor mediabedrijven.
  • Gerichte reclame en strategieën voor het te gelde maken van content stimuleren de inkomsten.
  • Noord-Amerika en Europa zijn de regio’s met de meeste marktpioniers.

Om dit rapport op maat te krijgen, ga naar:
https://www.marketresearchfuture.com/ask_for_customize/12192

Recente ontwikkelingen:

De AI en ML in Media en Entertainment markt is getuige van voortdurende ontwikkelingen en innovaties. Recente ontwikkelingen zijn onder andere:

  • De overname door IBM Corporation van een toonaangevend AI-gestuurd contentmanagementbedrijf.
  • De lancering door Amazon Web Services van een ML-gestuurde videoanalysedienst voor mediabedrijven.
  • Google LLC’s integratie van AI-algoritmen voor gepersonaliseerde muziekaanbevelingen.
  • NVIDIA Corporation’s ontwikkeling van AI-gestuurde videobewerkingstools voor filmmakers.
  • De samenwerking van Microsoft Corporation met grote filmstudio’s om contentcreatieprocessen te verbeteren.

De integratie van AI- en ML-technologieën in de media- en entertainmentindustrie verandert de manier waarop content wordt gemaakt en geconsumeerd. Aangezien de markt naar verwachting aanzienlijk zal groeien, zullen mediabedrijven die deze technologieën omarmen een concurrentievoordeel behalen bij het leveren van gepersonaliseerde en kwalitatief hoogwaardige content aan hun publiek.

Toonaangevende rapporten:

BIM-softwaremarkt

E-Wallet Markt

Markt voor vastgoedbeheer

Markt voor Analytics als een Service

B2B-telecommunicatiemarkt

Intelligente dreigingsbeveiligingsmarkt

Markt voor gegevensbeheer

Wereldwijde markt voor school- en campusbeveiliging

Cloud gezondheidsmarkt

Functie als een Service-markt

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op haar diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken op basis van producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en nationale marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om uw belangrijkste vragen te beantwoorden.

Neem contact op met Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  AI/ML in Media and Entertainment Market,AI/ML in Media and Entertainment Market Size,AI/ML in Media and Entertainment Market Share,AI/ML in Media and Entertainment Market Analysis,AI/ML in Media and Entertainment Market Forecast,AI/ML in Media and Entertainment Market Industry,AI/ML in Media and Entertainment Market Trends