header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor verse groenten zal groeien met een CAGR van 3,20% tegen 2032, voorspelt MRFR

Apr 20, 2024 12:41 PM ET

De wereldwijde markt voor verse groenten is getuige van een aanzienlijke groei, gedreven door een combinatie van factoren zoals een stijgend consumentenbewustzijn over gezondheid en welzijn, een toenemende vraag naar biologische producten en de groeiende trend naar duurzaam en lokaal geproduceerd voedsel. Dit artikel geeft een gedetailleerd overzicht van de markt voor verse groenten, met aandacht voor de belangrijkste drijfveren, kansen, beperkingen en uitdagingen, samen met een marktsegmentatie en regionale analyse.

De omvang van de markt voor verse groenten wordt geschat op 640,6 miljard dollar in 2022. De markt voor verse groenten zal naar verwachting groeien van 661,0 miljard dollar in 2023 tot 850,5 miljard dollar in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 3,20% tijdens de prognoseperiode (2023 – 2032).

Drijfveren voor de markt:

Gezondheids- en welzijnstrends: Met een groeiende nadruk op gezond leven, nemen consumenten steeds vaker verse groenten op in hun dieet. De nutritionele voordelen van verse groenten, waaronder vitaminen, mineralen en antioxidanten, dragen bij aan hun populariteit onder gezondheidsbewuste consumenten.

Biologische en duurzame praktijken: De vraag naar biologische en duurzaam geteelde groenten stijgt. Consumenten zijn bereid een meerprijs te betalen voor producten die vrij zijn van pesticiden en chemicaliën, waardoor boeren en leveranciers milieuvriendelijke en biologische landbouwpraktijken gaan toepassen.

Groei van de wereldbevolking: De wereldbevolking groeit voortdurend, wat leidt tot een grotere vraag naar voedsel, waaronder verse groenten. Naarmate de verstedelijking en het inkomensniveau toenemen, zal de consumptie van verse groenten naar verwachting verder stijgen.

Gratis proefexemplaar aanvragen: https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/12389

Marktkansen:

E-commerce en directe verkoop aan consumenten: De komst van e-commerce heeft nieuwe wegen geopend voor de verkoop van verse groenten. Direct-to-consumer modellen stellen boeren en leveranciers in staat om een breder publiek te bereiken, waardoor er geen tussenpersonen meer nodig zijn en de consument verzekerd is van versere producten.

Innovatie in verpakking: Innovaties in verpakkingstechnologieën, zoals verpakken onder gemodificeerde atmosfeer (MAP) en duurzame verpakkingsoplossingen, bieden mogelijkheden om de houdbaarheid van verse groenten te verlengen en voedselverspilling tegen te gaan.

Beperkingen in de markt:

Seizoensgebonden variabiliteit: De productie van verse groenten is vaak onderhevig aan seizoensgebonden veranderingen, wat de beschikbaarheid en prijs van bepaalde variëteiten beïnvloedt. Seizoensgebonden variabiliteit vormt een uitdaging voor het handhaven van een consistente aanvoer gedurende het hele jaar.

Logistieke uitdagingen: De markt voor verse groenten is sterk afhankelijk van efficiënte logistiek en beheer van de toeleveringsketen. Problemen zoals transportvertragingen, opslagomstandigheden en distributieproblemen kunnen de kwaliteit en versheid van de producten beïnvloeden.

De belangrijkste bedrijven in de markt voor verse groenten zijn

Dole Food Company, Inc., Fresh Del Monte, Keelings, Tanimura & Antle, BelOrta, FreshPoint Inc., Mirak Group, C.H. Robinson Worldwide, Inc., Goknur Gida, Fruitable Fresh Sdn Bhd. en Fresh Trading FZE, en anderen.

Uitdagingen voor de markt:

Risico’s gerelateerd aan het weer: Extreme weersomstandigheden, zoals droogte, overstromingen en stormen, kunnen de opbrengst en kwaliteit van gewassen negatief beïnvloeden. Klimaatverandering vormt een belangrijke uitdaging voor de stabiliteit en voorspelbaarheid van de productie van verse groenten.

Naleving van regelgeving: Het naleven van strikte regelgeving met betrekking tot voedselveiligheid en kwaliteitsnormen kan een uitdaging zijn voor boeren en leveranciers. Naleving van deze normen is essentieel om het vertrouwen van de consument te garanderen en te voldoen aan de internationale handelseisen.

Marktsegmentatie: De markt voor verse groenten kan worden gesegmenteerd op basis van type, distributiekanaal en regio. Gangbare segmenten zijn onder andere bladgroenten, wortelgroenten en kruisbloemige groenten. Distributiekanalen omvatten supermarkten/hypermarkten, buurtwinkels, online platforms en boerenmarkten.

Regionale analyse: Geografisch gezien is de markt voor verse groenten verdeeld over Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten en Afrika. Elke regio heeft zijn eigen unieke marktdynamiek die wordt beïnvloed door factoren zoals het klimaat, culturele voorkeuren en economische omstandigheden.

Volledig verslag @ https://www.marketresearchfuture.com/reports/fresh-vegetables-market-12389

COVID-19 Analyse

De Covid-19 epidemie in 2020 heeft de vraag naar contactloze biometrische diensten op luchthavens doen toenemen omdat ze identiteit en verificatie bieden zonder enige fysieke aanraking. Contactloze biometrische diensten zorgen voor een snelle en nauwkeurige identificatie en beperken tegelijkertijd de blootstelling. Daarnaast heeft de pandemie luchthavenbeheer gedwongen om contactloze biometrische apparatuur voor thermische controle te implementeren om de toelating van passagiers te controleren door het meten van de lichaamstemperatuur. Gedurende de verwachte periode wordt verwacht dat de sector van contactloze biometrische diensten op luchthavens zal blijven groeien. Luchthavens over de hele wereld implementeren snel contactloze biometrische diensten, waaronder gezichtsherkenning, stemherkenning, & 3D geavanceerde vingerafdrukherkenning.

Gerelateerde rapporten:

Rum Market Research Report Information per Type (Wit en Donker), Categorie (Standaard en Overproof), Distributiekanaal (Hypermarkten en Supermarkten, Speciaalzaken en andere) en Regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en Rest van de Wereld) – Voorspelling tot 2030

Food Processing Market Research Report Information by Equipment Type (reinigings-, sorteer-, & sorteer-, snij-, schil-, & maal-, mixers & mengers, extrusie-, thermische, homogenisatoren en andere apparatuur), Categorie (halfautomatisch en volautomatisch), Toepassing (Bakkerijproducten & Zoetwaren, Zuivelproducten, Vlees, Gevogelte, & Zeevruchten, Fruit & Groenten, Dranken en andere) en Regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en Rest van de Wereld) – Voorspelling tot 2030

VooruitzichtenAmerikaanse babykledingmarkt (2018 tot 2032)

VooruitzichtenAmerikaanse diervoedermarkt (2018 tot 2032)

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd.

Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek.

Onze marktonderzoeken per product, dienst, technologie, toepassing, eindgebruiker en marktspeler voor wereldwijde, regionale en nationale marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om uw belangrijkste vragen te beantwoorden.

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited), 99 Hudson Street,5Th Floor, New York, New York 10013, Verenigde Staten van Amerika.

Contactgegevens:

Market Research Future (part of Wantstats Research and Media Private Limited),
99 Hudson Street,5Th Floor, New York, New York 10013, United States of America

Keywords:  Fresh Vegetables Market Overview