header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Toekomstige groeiprognoses AgTech-markt naar verwachting 52,4 miljard dollar in 2032

Apr 20, 2024 7:00 PM ET

Vooruitzichten wereldwijde AgTech-markt

De wereld staat voor een enorme uitdaging: het voeden van een groeiende bevolking met beperkte middelen. Gelukkig bloeit innovatie op in de vorm van AgTech, een snel groeiende industrie die technologie gebruikt om de landbouw te transformeren. Dit artikel gaat in op de verwachte groei van de AgTech markt, verkent de verschillende toepassingen van deze technologie, analyseert regionale trends en identificeert de belangrijkste spelers die de toekomst van de voedselproductie vormgeven.

Groei van de markt: Een duurzame toekomst zaaien

De wereldwijde AgTech markt zal naar verwachting een duizelingwekkende 52,4 miljard dollar bereiken in 2032, met een robuust samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 12,00% (bron nodig). Deze groei wordt gedreven door verschillende dringende factoren:

  • Bevolkingsgroei en zorgen over voedselzekerheid: Naarmate de wereldbevolking blijft stijgen, neemt de vraag naar voedselproductie toe. AgTech biedt oplossingen om de efficiëntie en productiviteit te verhogen en voedselzekerheid voor toekomstige generaties te garanderen.
  • Klimaatverandering en grondstoffenschaarste: Klimaatverandering verstoort traditionele landbouwpraktijken, terwijl waterschaarste een groeiende bedreiging vormt. AgTech bevordert duurzame praktijken die de impact op het milieu minimaliseren en het gebruik van hulpbronnen optimaliseren.
  • Technologische vooruitgang: De voortdurende ontwikkeling van technologieën zoals kunstmatige intelligentie, big data en robotica stelt boeren in staat om weloverwogen beslissingen te nemen en de operationele efficiëntie te verbeteren.

Segmentanalyse: Technologie afstemmen op specifieke behoeften

De AgTech markt kan worden gesegmenteerd op basis van de verschillende toepassingen van technologie in de landbouw:

  • Precisielandbouw: Dit dominante segment (met een geschat marktaandeel van 55-60% in 2022) maakt gebruik van gegevensanalyse, sensoren en automatisering om het gebruik van hulpbronnen te optimaliseren. Precisielandbouwtechnologieën stellen boeren bijvoorbeeld in staat om:
    • Variabele-rate technologieën (VRT’s) te gebruiken: Deze technologieën passen de toepassing van inputs zoals meststoffen en pesticiden aan op basis van real-time veldomstandigheden, waardoor verspilling wordt geminimaliseerd en de opbrengst wordt gemaximaliseerd.
    • Realtime monitoring gebruiken: Sensoren en teledetectietechnieken voorzien boeren van waardevolle gegevens over bodemvocht, de gezondheid van gewassen en weerpatronen, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen.
  • Monitoring en beheer van vee: Technologie speelt een cruciale rol bij het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van dieren. Dit omvat tools om de locatie van dieren te volgen, gezondheidsparameters te controleren en voersystemen te automatiseren.
  • Binnenlandbouw: Landbouwsystemen met gecontroleerde omgeving (CEA) zoals verticale boerderijen maken gebruik van kunstlicht, hydrocultuur en automatisering om gewassen binnenshuis te kweken. Deze aanpak biedt voordelen zoals het hele jaar door produceren, minder water verbruiken en een hogere opbrengst.
  • Aquacultuur: Technologische vooruitgang verandert de visteelt. Precisievoedingssystemen, geautomatiseerde bewaking van de waterkwaliteit en ziektedetectietools dragen bij aan een betere gezondheid van de vissen en duurzame aquacultuurpraktijken.
  • Andere AgTech Segmenten: De markt omvat een breed scala aan opkomende technologieën, waaronder robotica voor autonome landbouwmachines, drones voor gewasverkenning en sproeien, en blockchaintoepassingen voor transparantie in de toeleveringsketen.

Klik hier om het rapport met de laatste belangrijke trends te downloaden en te begrijpen: https: //www.marketresearchfuture.com/sample_request/16103

Regionale verschillen: Een wereldwijd landschap met lokale kansen

De AgTech markt vertoont groeivariaties in verschillende regio’s:

  • Noord-Amerika: Deze regio heeft het grootste marktaandeel, gedreven door de vroege adoptie van innovatieve technologieën. De VS en Canada zijn prominente spelers, met een uitgebreid gebruik van het Internet of Things (IoT), big data, drones en robotica in de landbouw.
  • Europa: De Europese markt kent een gestage groei, mogelijk aangewakkerd door de recente hervorming van het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB). Deze hervorming zal naar verwachting de invoering van precisielandbouwpraktijken aanmoedigen via verschillende financiële steunprogramma’s.
  • Azië-Pacific: Deze regio zal naar verwachting de snelste groei doormaken vanwege overheidsinitiatieven die de toepassing van geavanceerde AgTech-oplossingen stimuleren. Ontwikkelingslanden zoals India richten zich op de integratie van geavanceerde analysemethoden en datagestuurde technologieën in hun landbouwsectoren.
  • Rest van de wereld: Het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika hebben een aanzienlijk groeipotentieel als gevolg van factoren zoals de stijgende vraag naar voedsel, verschuivende klimaatpatronen en overheidsinspanningen om de landbouw te moderniseren door integratie van technologie.

Belangrijkste spelers: Innovatie cultiveren

Volledige PDF bekijkenAgTech marktonderzoeksrapport: https://www.marketresearchfuture.com/reports/agtech-market-16103

De AgTech-markt wordt bevolkt door een breed scala aan bedrijven en organisaties:

  • Toonaangevende AgTech-ontwikkelaars: Bedrijven als Cargill, ADM, Bayer, AgroStar, Topcon Agriculture, DeLaval en Trimble lopen voorop bij het ontwikkelen en inzetten van innovatieve AgTech-oplossingen.
  • Start-ups en disruptors: Opkomende bedrijven zoals Apollo Agriculture (Kenia), Benson Hill (VS) en Bowery Farming (VS) brengen nieuwe perspectieven en ontwrichtende technologieën naar het agrarische landschap.
  • Overheidsinstellingen en onderzoeksinstituten: Overheidsinstellingen spelen een cruciale rol in de ondersteuning van onderzoek, ontwikkeling en voorlichting met betrekking tot de toepassing van AgTech.

Vooruitblik: Een technologiegedreven toekomst voor voedselproductie

Naarmate AgTech zich blijft ontwikkelen, belooft de toekomst van de voedselproductie efficiënter, duurzamer en veerkrachtiger te worden. Hier zijn enkele belangrijke trends om in de gaten te houden

Blader door gerelateerde rapporten:

Zaadbehandelingsmarktinformatie per type (Zaaddesinfectie, Zaadontsmetting), toepassing (Zaad Dressing, Zaadcoating), actieve ingrediënten (Insecticiden, Fungiciden), methode (Fysische Zaadbehandeling, Chemische Behandeling) en regio – voorspelling tot 2030

Informatie over hetmarktonderzoek naarbodemverbeteraars per type (natuurlijk, synthetisch), oplosbaarheid (in water oplosbaar, hydrogels), gewas (fruit &groenten, granen &granen, peulvruchten), bodem (veen, leem, zand, slib, klei) en regio – prognose tot 2030

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen door middel van onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research Consulting Services.

Het team vanMRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

Om op de hoogte te blijven van de technologie en het werkproces van de industrie, plant MRFR vaak ontmoetingen met experts uit de industrie en industriële bezoeken voor zijn onderzoeksanalisten.

Neem contact met ons op: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited), 99 Hudson Street,5Th Floor, New York, New York 10013, Verenigde Staten van Amerika Verkoop: 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) Website: https://www.wantstats.com


Keywords:  AgTech Market,AgTech Market Size,AgTech Market Share,AgTech Market Growth