header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division beveelt Blueprint Test Preparation aan om te stoppen met bepaalde claims over het verbeteren van MCAT-scores

Apr 22, 2024 11:00 AM ET

New York, NY – 22 april 2024 – In een rechtszaak aangespannen door TPR Education, LLC d/b/a The Princeton Review (TPR), heeft de National Advertising Division van BBB National Programs Blueprint Test Preparation LLC aanbevolen om te stoppen met bepaalde expliciete en impliciete claims in verband met zijn vier voorbereidingscursussen voor de Medical College Admissions Test (MCAT), waaronder claims dat studenten van Blueprint hun MCAT-scores gemiddeld met 15 of 13 punten verhogen.

Claims van 15 punten

Ter ondersteuning van de bewering dat MCAT-studenten van Blueprint hun scores gemiddeld met 15 punten verbeteren, baseerde Blueprint zich op twee studies van vroegere studenten die voorafgaand aan de cursus een diagnostische test hadden gedaan en aan bepaalde zorgvuldigheidscriteria voldeden. De National Advertising Division (NAD) merkte op dat reclame waarin wordt aangeprezen dat een cursus voor testvoorbereiding een testscore kan verbeteren, feitelijke testscores mag vergelijken met diagnostische testscores als wordt aangetoond dat de diagnostische resultaten consistent zijn met de resultaten van de feitelijke MCAT (en dus relevant zijn voor de consument), het onderzoek naar de testscores betrouwbaar is en de vergelijkingsbasis duidelijk is.

De NAD was echter van mening dat bepaalde beweringen van Blueprint, die verwijzen naar een stijging van 15 of 13 punten ten opzichte van “officiële MCAT-scores”, redelijkerwijs de boodschap konden overbrengen dat de verbetering een vergelijking van officiële MCAT-tests weerspiegelde. Daarom beval de NAD Blueprint aan om dergelijke beweringen te schrappen, maar merkte op dat andere beweringen over scoreverhoging kunnen worden gekwalificeerd door de vergelijking met diagnostische of oefentestscores te vermelden.

Verder stelde de NAD vast dat het bewijs van Blueprint onvoldoende was om de claim van 15 scores voor de Live Online-cursus of alle Blueprint-cursussen te ondersteunen en beval het bedrijf aan om niet langer te beweren dat:

  • Blueprint-studenten hun MCAT-scores gemiddeld met 15 punten verhogen.
  • De gemiddelde stijging van de MCAT-score van Blueprint-studenten is 15 punten en 28% haalt 20 of meer punten op; 52% haalt 15 of meer punten op; en 83% haalt 10 of meer punten op.
  • Blueprint\’s Live Online Course studenten verhogen hun MCAT scores gemiddeld met 15 punten.
  • Studenten die de MCAT cursussen van Blueprint volgen, kunnen verwachten dat hun score op het officiële MCAT examen gemiddeld met 15 punten verbetert.
  • De gemiddelde scoreverbetering van alle Blueprint MCAT studenten is 15 punten.

 

13 punten claims

Ten tijde van de uitdaging maakte Blueprint ook 13-puntenclaims op de webpagina van de Self-Paced Course, evenals op een aparte webpagina die aan de claim was gewijd. De National Advertising Division (NAD) stelde vast dat het bewijs van Blueprint geen redelijke basis bood voor deze claims en beval het bedrijf aan om te stoppen met de claims dat:

  • Blueprint-studenten hun MCAT-scores gemiddeld met 13 punten verhogen.
  • De gemiddelde toename van de MCAT-score van Blueprint-studenten is 13 punten en 15% van de Blueprint-studenten behaalt een MCAT-score van 20 of meer punten; 41% behaalt een MCAT-score van 15 of meer punten; en 69% behaalt een MCAT-score van 10 of meer punten.
  • Studenten van Blueprint\’s Self-Paced Course verhogen hun MCAT scores gemiddeld met 13 punten.
  • Blueprint studenten hebben statistisch gezien meer kans om het goed te doen op de MCAT.
  • Studenten die de MCAT cursussen van Blueprint volgen, kunnen verwachten dat hun score op het officiële MCAT examen gemiddeld met 13 punten verbetert.
  • De gemiddelde scoreverbetering van alle Blueprint MCAT-studenten is 13 punten.

 

Superieure claims

De National Advertising Division (NAD) adviseerde Blueprint om de claim dat “Blueprint-studenten statistisch gezien meer kans hebben om het goed te doen op de MCAT” te staken of aan te passen, maar vond dat de claim geen superioriteitsboodschap overbrengt ten opzichte van concurrenten. Bij deze bevinding merkte de NAD op dat, hoewel de volgende beweringen de bewering beperken tot een vergelijking met alle MCAT-testafnemers, er geen bewijs in het dossier is dat Blueprint-studenten analyseert in vergelijking met alle MCAT-testafnemers.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Blueprint dat het “blij was dat de NAD een aantal concrete suggesties heeft gedaan over hoe leden van de testvoorbereidingsindustrie de betrouwbaarheid, representativiteit en relevantie voor studenten van de puntenverhogingen die zijn behaald op de officiële MCAT ten opzichte van de diagnostische test, beter kunnen documenteren” en dat het “zal voldoen aan de beslissing”.

Alle samenvattingen van BBB National Programs case decisions zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich inschrijven voor het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechtingsdiensten, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. De National Advertising Division beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt gemaakt.

Contact:
Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]