header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


BBB Nationale Programma\’s juicht de lancering toe van het wereldwijde CBPR-forum, dat de inzet voor internationale gegevensprivacy versterkt

Apr 30, 2024 2:00 PM ET

McLean, VA – 30 april 2024 – BBB National Programs juicht het werk toe van het Amerikaanse ministerie van Handel om het Global Cross Border Privacy Rules (CBPR) Forum te lanceren, een belangrijke ontwikkeling in de internationale samenwerking op het gebied van grensoverschrijdende gegevensstromen.

Dona Fraser, Senior Vice President Privacy Initiatives, BBB National Programs, onderstreept het belang van gegevensprivacy voor internationale bedrijfsactiviteiten: “In een economie waarin bedrijven hun activiteiten over de grenzen heen uitbreiden, is gegevensprivacy de hoeksteen van vertrouwen en naleving. Het Global CBPR Forum geeft aan dat overheden over de hele wereld zich steeds meer inzetten voor een uniforme basis voor verantwoord omgaan met persoonlijke gegevens.”

BBB National Programs is de enige non-profit Accountability Agent die CBPR en Privacy Recognition for Processors (PRP) certificeringen aanbiedt en bedrijven helpt bij hun inzet voor wereldwijde privacy. BBB National Programs biedt ook privacy compliance voor leveranciers die zijn afgestemd op de standaarden, waardoor de focus op robuust risicomanagement voor derden wordt versterkt.

Fraser benadrukte verder de Global CBPR certificeringen als een “interoperabel hulpmiddel dat verschillende regelgevende benaderingen overbrugt en zich aanpast aan evoluerende wereldwijde standaarden”. Ze voegde eraan toe: “Onze analyse toont aan dat het Global CBPR-systeem aansluit op het Data Privacy Framework Program, dat bijna 78% van de belangrijkste vereisten voor beide certificeringen dekt, wat bedrijven een gestroomlijnd pad naar naleving biedt en tegelijkertijd tijd en middelen bespaart.”

Nu er staatsspecifieke wetten voor gegevensprivacy ontstaan en bij gebrek aan een Amerikaanse federale wet voor gegevensprivacy, kunnen bedrijven privacynaleving bereiken door gestandaardiseerde gecertificeerde praktijken aan te nemen. Het aantonen van verantwoordelijkheid, via mechanismen zoals CBPR-certificering, stroomlijnt processen en kosten en brengt bedrijven op één lijn met erkende wereldwijde privacynormen.

Volgens Fraser zal BBB National Programs samenwerken met bedrijven om aan te tonen dat ze voldoen aan de CBPR en PRP Frameworks zoals ontwikkeld door deelnemende overheden, waarbij bestaande deelnemers naadloos overgaan naar het nieuwe framework. Beide certificeringen – CBPR voor gegevensverwerkers en PRP voor gegevensverwerkers – worden ondersteund door BBB National Programs\’ onafhankelijke verantwoording voor best practices op het gebied van privacy.

Meer informatie over de Global CBPR Certification vind je hier. Om ons mediateam te bereiken, neem contact met ons op via [email protected].

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een organisatie zonder winstoogmerk, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Contactgegevens:

Name: Jennie Rosenberg
Email: [email protected]
Job Title: Media Relations