header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Grootte, aandeel, analyse en groei van de draagbare AI-markt tegen 2032

May 13, 2024 1:45 PM ET

Wearable technologie is de status van nieuwigheid ontstegen en een integraal onderdeel geworden van het dagelijks leven van miljoenen over de hele wereld. Een van de nieuwste innovaties die dit landschap transformeren is de integratie van kunstmatige intelligentie (AI) in wearables. Van smartwatches die de gezondheid kunnen bewaken tot AR-brillen (augmented reality) die de productiviteit verhogen, wearable AI is klaar om een revolutie teweeg te brengen in verschillende sectoren. Dit artikel gaat in op de ontluikende Wearable AI Market en onderzoekt de huidige stand van zaken, belangrijkste spelers, markttrends en toekomstperspectieven.

Huidige situatie:

De markt voor draagbare AI heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, aangedreven door de vooruitgang in AI-algoritmen, sensortechnologie en miniaturisatie. Belangrijke spelers in deze markt zijn techgiganten als Apple, Google en Samsung, naast startups die gespecialiseerd zijn in AI-gestuurde wearables. Smartwatches, fitnesstrackers, slimme kleding en AR-brillen zijn enkele van de meest prominente categorieën binnen deze markt, die inspelen op uiteenlopende consumentenbehoeften en -voorkeuren.

Belangrijkste spelers:

  1. Apple Inc: Met zijn Apple Watch en AirPods heeft Apple een belangrijke positie verworven op de markt voor draagbare AI. Door gebruik te maken van AI-gestuurde functies zoals gezondheidstracering, spraakassistentie en voorspellende analyses, blijft Apple innoveren en zijn wearable ecosysteem uitbreiden.
  2. Google (Alphabet Inc.): Google’s intrede in draagbare AI omvat producten als Google Glass en de overname van Fitbit. Met een focus op augmented reality, gezondheidsmonitoring en contextuele intelligentie wil Google de wearable-ervaring herdefiniëren en naadloos integreren met zijn ecosysteem van diensten.
  3. Samsung Electronics: Samsung’s Galaxy Watch-serie en Galaxy Buds laten zien hoe toegewijd het bedrijf is aan draagbare AI. Door functies als activiteitentracking, spraakopdrachten en slimme meldingen in te bouwen, richt Samsung zich op consumenten die zowel stijl als functionaliteit zoeken in hun draagbare apparaten.
  4. Fitbit (overgenomen door Google): Fitbit was pionier op de markt voor fitnesstracking en blijft innoveren met AI-functies voor gezondheidsmonitoring, slaaptracking en gepersonaliseerde inzichten. Nu onder de paraplu van Google, wil Fitbit zijn expertise in wearables samenvoegen met de AI-capaciteiten van Google om verbeterde gebruikerservaringen te leveren.

Ontvang een GRATIS PDF-voorbeeld: https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/21901

Markttrends:

  1. Gezondheid en welzijn: Draagbare AI-apparaten richten zich steeds meer op gezondheid en welzijn en bieden functies zoals hartslagmonitoring, slaapregistratie en stressmanagement. Met een groeiend bewustzijn van preventieve gezondheidszorg omarmen consumenten wearables als proactieve hulpmiddelen om hun welzijn op peil te houden.
  2. Gepersonaliseerde ervaringen: Dankzij AI-algoritmes kunnen wearables persoonlijke ervaringen bieden die zijn afgestemd op individuele voorkeuren en gewoonten. Of het nu gaat om suggesties voor trainingsroutines, het optimaliseren van slaapschema’s of het geven van contextuele meldingen, wearables maken gebruik van AI om de betrokkenheid en tevredenheid van gebruikers te vergroten.
  3. Augmented Reality: AR-brillen vormen een veelbelovende grens in de markt voor draagbare AI, met toepassingen die variëren van gaming en entertainment tot ondernemingen en onderwijs. Door digitale informatie op de fysieke wereld te leggen, bieden AR wearables meeslepende ervaringen en productiviteitsverhogende tools.
  4. Integratie met IoT en Smart Home: Wearable AI-apparaten worden steeds meer geïntegreerd met het Internet of Things (IoT) en smart home ecosystemen, waardoor naadloze connectiviteit en bediening mogelijk wordt. Van het aanpassen van thermostaten tot het streamen van media, wearables dienen als centrale hubs voor het beheren van onderling verbonden apparaten in de thuisomgeving.

Toekomstperspectieven:

  1. Vooruitgang in AI en sensortechnologie: Voortdurende vooruitgang in AI-algoritmen en sensortechnologie zal de innovatie in wearables stimuleren, waardoor nauwkeurigere gezondheidsmonitoring, contextueel bewustzijn en voorspellende analyses mogelijk worden.
  2. Uitgebreide gebruikssituaties: De reikwijdte van draagbare AI-toepassingen zal blijven toenemen en gebieden omvatten als ouderenzorg, veiligheid op de werkplek en omgevingsmonitoring. Naarmate wearables veelzijdiger en capabeler worden, zal hun nut in verschillende sectoren en bevolkingsgroepen toenemen.
  3. Integratie van ecosystemen: Wearable AI-apparaten zullen steeds meer geïntegreerd worden met bredere ecosystemen van diensten en apparaten, waardoor naadloze interoperabiliteit en gepersonaliseerde ervaringen mogelijk worden. Of het nu gaat om het synchroniseren van gegevens met smartphones, slimme thuisapparaten of cloudservices, wearables zullen een centrale rol spelen in de verbonden levensstijl.
  4. Ethische en privacy overwegingen: Naarmate wearable AI zich uitbreidt, zal het van het grootste belang zijn om ethische en privacykwesties aan te pakken. Het beschermen van gebruikersgegevens, het zorgen voor transparantie in AI-algoritmen en het respecteren van de toestemming van de gebruiker zijn essentieel voor het bevorderen van vertrouwen en langdurige acceptatie.

Gerelateerde rapporten:

Markt voor verpakking op waferniveau

Noord-Amerikaanse markt voor gebouwautomatiseringssystemen (BAS)

Azië-Pacific markt voor magazijnautomatisering

Thyristor elektrische vermogensregelaar markt

Markt voor zoutwaterbatterijen

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op haar diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om uw belangrijkste vragen te beantwoorden.

Contact: Market Research Future 99 Hudson Street,5Th Floor New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika Verkoop: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK) E-mail: [email protected]


Keywords:  Wearable AI Market,Wearable AI Market Size,Wearable AI Market Share,Wearable AI Market Trends,Wearable AI Market Scope