header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


IoT en digitale transformatie ontrafeld: Bedrijven versterken in het digitale tijdperk | MRFR Rapport

May 13, 2024 4:00 PM ET

Marktoverzicht IoT en digitale transformatie

Het internet der dingen (IoT) en digitale transformatie zijn twee cruciale concepten die een nieuwe vorm geven aan de manier waarop bedrijven werken en omgaan met technologie. In dit artikel duiken we in de wereld van IoT en Digitale Transformatie en leggen we in eenvoudige woorden uit wat ze betekenen, hoe groot de markt is, wat de belangrijkste trends zijn en welke transformerende invloed ze hebben op bedrijven.

IoT en digitale transformatie begrijpen

IoT verwijst naar een netwerk van onderling verbonden apparaten, sensoren en systemen die communiceren en gegevens delen via het internet. Deze apparaten kunnen variëren van smartphones, wearables en huishoudelijke apparaten tot industriële machines, voertuigen en slimme stadsinfrastructuur. IoT maakt real-time monitoring, gegevensverzameling, automatisering en afstandsbediening mogelijk en zorgt zo voor efficiëntie, inzichten en innovatie in verschillende sectoren.

Digitale transformatie daarentegen is de integratie van digitale technologieën in alle aspecten van de bedrijfsvoering, processen en klantervaringen. Hierbij worden digitale tools, data-analyse, cloud computing, AI en automatisering ingezet om workflows te stroomlijnen, besluitvorming te verbeteren, klantbetrokkenheid te verbeteren en bedrijfsgroei te stimuleren.

Verzoek om een gratis sample van dit strategisch rapport -.

https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/21863

Marktomvang en groei

De marktomvang van IoT en digitale transformatie werd in 2022 geschat op USD 751,8 miljard. De markt voor IoT en digitale transformatie zal naar verwachting groeien van USD 926,6 miljard in 2023 tot USD 4915,8 miljard in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 23,2% tijdens de prognoseperiode (2024 – 2032). De drijvende kracht achter de markt voor IoT en digitale transformatie is de behoefte aan verbeterde efficiëntie en besluitvorming in diverse sectoren door verbeterde connectiviteit en real-time gegevensanalyse.

Belangrijkste segmenten van de markt voor IoT en digitale transformatie

  • IoT-oplossingen: IoT-oplossingen omvatten hardware-apparaten, sensoren, connectiviteitsplatforms, IoT-software en analysetools die worden gebruikt om IoT-ecosystemen te implementeren en te beheren. Deze oplossingen maken asset tracking, voorspellend onderhoud, slimme monitoring en datagestuurde inzichten voor bedrijven mogelijk.

  • Digitale platforms: Digitale platforms omvatten cloud computing-diensten, data-analyseplatforms, AI/ML-tools en IoT-platforms die initiatieven voor digitale transformatie ondersteunen. Ze bieden schaalbare infrastructuur, gegevensopslag, rekenkracht en analysemogelijkheden waarmee bedrijven kunnen innoveren en hun activiteiten kunnen optimaliseren.

  • Industriële toepassingen: IoT en digitale transformatie vinden toepassingen in verschillende sectoren, waaronder productie, gezondheidszorg, transport, landbouw, detailhandel, slimme steden, energie en logistiek. Branchespecifieke oplossingen maken gebruik van IoT, AI en digitale technologieën om uitdagingen op te lossen, de efficiëntie te verbeteren en waarde te leveren.

Koop nu een premium onderzoeksrapport – krijg uitgebreide marktinzichten.

Factoren die de marktgroei stimuleren

  • Datagestuurde besluitvorming: IoT genereert enorme hoeveelheden gegevens die kunnen worden geanalyseerd om inzichten te verkrijgen, geïnformeerde beslissingen te nemen, processen te optimaliseren en innovatie te stimuleren. Bedrijven maken gebruik van data-analyse, AI en machine learning om waardevolle inzichten te halen uit door het IoT gegenereerde data.

  • Operationele efficiëntie: IoT en digitale transformatie verbeteren de operationele efficiëntie door processen te automatiseren, activa in realtime te monitoren, het gebruik van middelen te optimaliseren, stilstand te verminderen en de productiviteit in verschillende sectoren te verbeteren.

  • Klantervaring: Digitale transformatie richt zich op het verbeteren van klantervaringen via gepersonaliseerde diensten, omnichannel interacties, digitale platforms, self-service opties en datagestuurde inzichten die de klanttevredenheid en -loyaliteit verbeteren.

  • Bewaking en controle op afstand: IoT maakt bewaking, controle en beheer op afstand van apparaten, uitrusting en systemen mogelijk, waardoor bedrijven hun activiteiten kunnen controleren, problemen kunnen oplossen, onderhoud kunnen uitvoeren en aanpassingen kunnen doen vanaf elke locatie.

  • Innovatie en bedrijfsflexibiliteit: IoT en digitale transformatie bevorderen innovatie, flexibiliteit en aanpassingsvermogen door snelle prototyping, experimenten, flexibele ontwikkeling en iteratieve verbeteringen van producten, diensten en bedrijfsmodellen mogelijk te maken.

Blader door het diepgaande marktonderzoeksrapport (128 pagina’s, grafieken, tabellen, cijfers) over de markt voor IoT en digitale transformatie.

https://www.marketresearchfuture.com/reports/iot-digital-transformation-market-21863

Grote spelers in de markt van IoT en digitale transformatie

  • Amazon Web Services (AWS): AWS biedt cloud computing-diensten, IoT-platforms (AWS IoT Core), data-analysetools (AWS Analytics), AI/ML-oplossingen (AWS AI/ML) en digitale transformatiediensten voor bedrijven van elke omvang.

  • Microsoft Azure: Microsoft Azure biedt cloudservices, IoT-oplossingen (Azure IoT Hub), data analytics (Azure Synapse Analytics), AI/ML-mogelijkheden (Azure AI) en digitale transformatiediensten om organisaties te voorzien van schaalbare, veilige en geïntegreerde technologieën.

  • Google Cloud Platform (GCP): GCP biedt cloudinfrastructuur, IoT-oplossingen (Google Cloud IoT Core), data analytics (BigQuery), AI/ML-tools (Google Cloud AI) en digitale transformatiediensten voor ondernemingen die op zoek zijn naar innovatie en wendbaarheid.

  • IBM: IBM biedt clouddiensten (IBM Cloud), IoT-platforms (IBM Watson IoT), data analytics (IBM Analytics), AI/ML-oplossingen (IBM Watson AI) en consultingdiensten voor digitale transformatie om bedrijfstransformatie en concurrentievoordeel te stimuleren.

  • Cisco: Cisco biedt netwerkoplossingen, IoT-platforms (Cisco IoT), data-analyse (Cisco Data Analytics), samenwerkingstools (Cisco Webex) en digitale transformatiediensten voor organisaties om te verbinden, te beveiligen en te innoveren in het digitale tijdperk.

Vraag om aanpassing – Vraag een aangepaste versie van het rapport aan door een aanpassing aan te vragen.

Trends die de toekomst van IoT en digitale transformatie vormgeven

  • Edge computing: Edge computing brengt gegevensverwerking dichter bij IoT-apparaten, vermindert de latentie, verbetert real-time analyses, verbetert de beveiliging en maakt edge-to-cloud integratie mogelijk voor IoT-toepassingen en digitale diensten.

  • 5G-connectiviteit: 5G-netwerken bieden snelle connectiviteit met lage latentie voor IoT-apparaten, waardoor IoT-implementaties, meeslepende ervaringen, autonome systemen, slimme steden en verbonden industrieën die vertrouwen op betrouwbare communicatie met hoge bandbreedte mogelijk worden.

  • AI-gestuurde automatisering: AI en machine learning zorgen voor automatisering, voorspellende analyses, intelligente besluitvorming en autonome operaties in IoT-systemen, digitale processen, klantinteracties en zakelijke workflows.

  • Cyberbeveiliging en privacy: Focus op cyberbeveiliging, gegevensbescherming, privacyregelgeving (zoals GDPR en CCPA), veilige IoT-implementaties, encryptie, identiteitsbeheer en secure-by-designprincipes om cyberbeveiligingsrisico’s in IoT- en digitale ecosystemen aan te pakken.

  • Branchespecifieke oplossingen: Industriespecifieke oplossingen voor IoT en digitale transformatie spelen in op unieke uitdagingen en vereisten in sectoren zoals gezondheidszorg (IoMT), productie (IIoT), landbouw (AgriTech), slimme steden (IoT in stedelijke infrastructuur), detailhandel (IoT in detailhandel), energie (IoT in energiebeheer) en logistiek (IoT in toeleveringsketen).

Ontdek MRFR’s gerelateerde lopende dekking in het ICT-domein:

Markt voor verkoopkrachtautomatisering – https://www.marketresearchfuture.com/reports/sales-force-automation-market-4091

Software voor voorraadbeheer in de detailhandel – https://www.marketresearchfuture.com/reports/retail-inventory-management-software-market-5679

Cloudbeheerplatform markt – https://www.marketresearchfuture.com/reports/cloud-management-platform-market-7943

Omnichannel Retail Commerce Platform Markt – https://www.marketresearchfuture.com/reports/omnichannel-retail-commerce-platform-market-6956

Lasertechnologie markt – https://www.marketresearchfuture.com/reports/laser-technology-market-5109

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen via onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research & Consulting Services.

Het team van MRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

Daarnaast lanceren we “Wantstats”, het belangrijkste portaal voor marktgegevens in uitgebreide grafieken en statistieken, met prognoses en regionale en segmentanalyses. Blijf op de hoogte en maak data-gedreven beslissingen met Wantstats.

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)
99 Hudson Street, 5Th Floor
New York, NY 10013
United States of America
+1 628 258 0071 (US)
+44 2035 002 764 (UK)
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  IoT and Digital Transformation