header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Modelgebaseerde ondernemingsmarkt: omvang, aandeel, trends in 2032

May 13, 2024 1:48 PM ET

In het digitale tijdperk zijn bedrijven voortdurend op zoek naar manieren om hun activiteiten te stroomlijnen, de samenwerking te verbeteren en de efficiëntie in hun waardeketens te verhogen. Een transformatieve aanpak die steeds meer aandacht krijgt, is de toepassing van op modellen gebaseerde bedrijfspraktijken (MBE). MBE is geworteld in de principes van digitalisering en visualisering en zorgt voor een revolutie in traditionele productie- en engineeringprocessen door gebruik te maken van digitale modellen als hoeksteen van de activiteiten. Dit artikel navigeert door het landschap van de Model-Based Enterprise markt en legt het belang, de belangrijkste spelers, trends en toekomstige trajecten bloot.

Inzicht in Model-Based Enterprise (MBE):

In de kern vertegenwoordigt MBE een paradigmaverschuiving van documentgerichte naar modelgerichte workflows. In plaats van te vertrouwen op 2D tekeningen en documentatie, maakt MBE gebruik van 3D modellen aangevuld met rijke metadata om product- en procesinformatie uitgebreid vast te leggen. Deze digitale modellen dienen als gezaghebbende bronnen van waarheid, die naadloze communicatie, samenwerking en besluitvorming binnen het hele ecosysteem van de onderneming mogelijk maken.

Belangrijkste spelers:

  1. Siemens PLM Software: Siemens biedt een uitgebreid pakket MBE-oplossingen onder zijn Digital Enterprise Software portfolio. Met aanbiedingen zoals Teamcenter voor product lifecycle management (PLM) en NX voor computer-aided design (CAD), stelt Siemens organisaties in staat om MBE-praktijken te omarmen en digitale transformatie te realiseren.
  2. Dassault Systèmes: Via het 3DEXPERIENCE platform biedt Dassault Systèmes end-to-end MBE oplossingen voor ontwerp, simulatie, productie en samenwerking. Door tools als CATIA en DELMIA te gebruiken, stelt Dassault bedrijven in staat om meeslepende digitale ervaringen te creëren en processen te optimaliseren gedurende de gehele productlevenscyclus.
  3. PTC: Het ThingWorx-platform van PTC integreert IoT, augmented reality (AR) en PLM-mogelijkheden om MBE-gedreven digitale transformatie mogelijk te maken. Met oplossingen zoals Creo voor CAD en Windchill voor PLM stelt PTC organisaties in staat om digitale tweelingen van hun producten en processen te creëren, te verbinden en te optimaliseren.
  4. Autodesk: Autodesk biedt een gevarieerd portfolio van oplossingen die MBE mogelijk maken, waaronder Fusion 360 voor CAD/CAM/CAE, Inventor voor productontwerp en BIM 360 voor het modelleren van gebouwinformatie. Door interoperabiliteit en samenwerking te bevorderen, ondersteunt Autodesk de overstap naar MBE’s in alle sectoren.

Markttrends:

  1. Invoering van Digital Twin: Het concept van digitale tweelingen, virtuele replica’s van fysieke activa, wint aan belang binnen de MBE markt. Door het creëren van digitale tweelingen van producten, processen en systemen krijgen organisaties inzicht in prestaties, kunnen ze onderhoudsbehoeften voorspellen en activiteiten in real-time optimaliseren.
  2. Integratie van augmented reality (AR): AR technologieën worden steeds meer geïntegreerd in MBE workflows, waardoor meeslepende visualisatie en contextuele informatie overlay mogelijk worden. Van montage-instructies tot onderhoudsprocedures, AR verhoogt de productiviteit van werknemers en vermindert fouten bij complexe taken.
  3. Optimalisatie van de toeleveringsketen: MBE maakt naadloze samenwerking en gegevensuitwisseling binnen de toeleveringsketen mogelijk, zodat activiteiten in realtime zichtbaar zijn en gesynchroniseerd kunnen worden. Door leveranciersrelaties te digitaliseren en te integreren met bedrijfssystemen kunnen organisaties hun toeleveringsnetwerken flexibeler en veerkrachtiger maken.
  4. Naleving van regelgeving en normen: Naleving van industriestandaarden en wettelijke vereisten is een drijvende factor voor MBE, met name in sectoren als de lucht- en ruimtevaart, de auto-industrie en de gezondheidszorg. Standaarden zoals ISO 10303 (STEP) en ASME Y14.41 bieden kaders voor MBE-implementatie en interoperabiliteit.

GRATIS PDF-voorbeeld: https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/21915

Vooruitzichten voor de toekomst:

  1. Interoperabiliteit en integratie: Naarmate MBE-ecosystemen zich verder ontwikkelen, zal interoperabiliteit tussen softwaretools en platforms van cruciaal belang zijn voor naadloze gegevensuitwisseling en samenwerking. Standaardisatie-inspanningen en open-source initiatieven zullen een vitale rol spelen bij het bevorderen van interoperabiliteit tussen verschillende systemen.
  2. AI en analyse: De integratie van kunstmatige intelligentie (AI) en geavanceerde analyses zal de mogelijkheden van MBE vergroten, waardoor voorspellende inzichten, detectie van anomalieën en optimalisatie van complexe processen mogelijk worden. AI-gestuurde beslissingsondersteunende systemen zullen organisaties in staat stellen om geïnformeerde beslissingen te nemen en voortdurende verbetering te stimuleren.
  3. Industrie 4.0 integratie: MBE sluit nauw aan bij de principes van Industrie 4.0, die digitalisering, connectiviteit en automatisering omvatten. Door MBE-praktijken te integreren met opkomende technologieën zoals IoT, cloud computing en cyberfysieke systemen, kunnen bedrijven de visie van slimme, verbonden fabrieken en producten realiseren.
  4. Duurzaamheid en circulaire economie: MBE kan bijdragen aan duurzaamheidsdoelstellingen door het gebruik van hulpbronnen te optimaliseren, afval te verminderen en circulaire economie mogelijk te maken. Digitale simulaties en analysetools stellen organisaties in staat om producten te ontwerpen met een minimale impact op het milieu en een maximale efficiëntie van hulpbronnen.

Gerelateerde rapporten:

Autonome Mobiele Robot Markt

Washdown sensormarkt

Markt voor condensatoren voor elektrische voertuigen

Markt voor volautomatische spuitgietmachines

Markt voor onderdelen voor industriële automatisering

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op haar diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om uw belangrijkste vragen te beantwoorden.

Contact: Market Research Future 99 Hudson Street,5Th Floor New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika Verkoop: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK) E-mail: [email protected]


Keywords:  Model Based Enterprise Market,Model Based Enterprise Market Size,Model Based Enterprise Market Share,Model Based Enterprise Market Trends,Model Based Enterprise Market Growth