header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Verwacht wordt dat de RNA-gebaseerde therapeuticamarkt 22,32 miljard USD zal bereiken met een CAGR van 6,10% tijdens de voorspellingsperiode 2024-2032

May 13, 2024 5:00 PM ET

RNA-gebaseerde therapeutica marktonderzoeksrapport informatie per type (RNA interferentie (RNAi) en RNA antisense), per toepassing (genetische aandoeningen en auto-immuunziekten), per eindgebruiker (onderzoeksinstellingen en ziekenhuizen & klinieken), en per regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific, en de rest van de wereld) – marktvoorspelling tot 2032

De omvang van de RNA-gebaseerde therapeuticamarkt werd in 2023 geschat op USD 13,9 miljard en zal tegen 2032 naar verwachting groeien tot USD 22,32 miljard, met een CAGR van 6,10% tijdens de voorspellingsperiode (2024 – 2032).

De markt voor RNA-gebaseerde therapeutica maakt een ongekende groei door en revolutioneert het landschap van de geneeskunde en de gezondheidszorg. RNA-gebaseerde therapeutica maken gebruik van de eigen moleculaire machinerie van het lichaam om een breed scala aan ziekten te behandelen, variërend van genetische aandoeningen tot infectieziekten en kanker.

Ontvang de gratis PDF-brochure op https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/19244

Een van de belangrijkste drijvende krachten achter de groei van deze markt is de opmerkelijke vooruitgang in RNA-technologie, met name in de ontwikkeling van RNA-interferentie (RNAi) en boodschapper-RNA (mRNA) therapeutica. RNAi-therapieën, waarbij de expressie van specifieke genen tot zwijgen wordt gebracht of wordt geremd, houden een enorme belofte in voor de behandeling van genetische aandoeningen en bepaalde soorten kanker door de onderliggende oorzaak van de ziekte op genetisch niveau aan te pakken.

Aan de andere kant hebben mRNA-therapieën veel aandacht gekregen voor hun potentieel in de ontwikkeling van vaccins, waaronder de baanbrekende mRNA COVID-19 vaccins die een ongekende doeltreffendheid en snelheid hebben laten zien in reactie op de wereldwijde pandemie.

Bovendien heeft de vooruitgang in de toedieningstechnologieën de historische barrières overwonnen die gepaard gaan met de effectieve toediening van RNA-gebaseerde therapeutica, waardoor hun biologische beschikbaarheid, stabiliteit en doelgerichtheid zijn verbeterd. Dit heeft het toepassingsgebied van RNA-gebaseerde therapieën uitgebreid tot buiten de traditionele geneesmiddelenmodaliteiten en biedt nieuwe mogelijkheden voor gepersonaliseerde geneeskunde en gerichte behandelingen.

Belangrijkste spelers

MRFR beschouwt de volgende bedrijven als de belangrijkste spelers in de wereldwijde markt voor RNA-gebaseerde therapieën: Gradalis, Inc.; Silence Therapeutics plc; Arbutus Biopharma Corporation; Benitec Biopharma Inc.; en Arrowhead Pharmaceuticals.

Blader door het diepgaande marktonderzoeksrapport (128 pagina’s) over RNA-gebaseerde therapieën: https://www.marketresearchfuture.com/reports/rna-based-therapeutics-market-19244

Markt Segmentatie

De wereldwijde RNA-gebaseerde therapeutica markt is gesegmenteerd op basis van type, toepassing en eindgebruiker.

Op basis van type is de markt onderverdeeld in RNA-interferentie (RNAi) en RNA-antisense. Het segment RNA Antisense zou het grootste marktaandeel hebben in 2022. Dit komt doordat, naast andere therapeutische domeinen, RNA-antisense technologie wordt gebruikt bij neurologische aandoeningen, kanker en zeldzame genetische afwijkingen.

Op basis van de toepassing is de wereldwijde markt voor RNA-therapeutica onderverdeeld in genetische aandoeningen en auto-immuunziekten. Het segment Genetische aandoeningen zal naar verwachting het grootste marktaandeel hebben in 2022, vanwege een toename in gevallen van moleculaire diagnostiek, genetische ziekten en zeldzame ziekten.

Op basis van eindgebruiker is de markt gesegmenteerd in alkaline onderzoeksinstellingen en ziekenhuizen & klinieken. Het segment van de protonuitwisselingsmembraanelektrolyse zou het grootste marktaandeel hebben in 2022, als gevolg van samenwerkingsverbanden tussen onderzoeksorganisaties en universitaire instellingen of samenwerkingsverbanden met overheidsinstellingen om de hoge kosten van onderzoek te dekken.

Regionale analyse

De wereldwijde RNA-gebaseerde therapeutica markt, gebaseerd op de regio, is onderverdeeld in Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en de rest van de wereld. Noord-Amerika bestaat uit de VS en Canada. De Europese markt voor RNA-gebaseerde geneesmiddelen bestaat uit Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en de rest van Europa. De markt voor RNA-gebaseerde therapeutica in Azië-Pacific is onderverdeeld in China, India, Japan, Australië, Zuid-Korea en de rest van Azië-Pacific. De rest van de wereldmarkt voor RNA-gebaseerde therapeutica bestaat uit het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika.

Het grootste marktaandeel voor RNA-gebaseerde therapieën werd behouden door de Noord-Amerikaanse regionale sector. Deze stijging wordt toegeschreven aan de sterke biofarmaceutische sector in Noord-Amerika, met veel bedrijven die zich richten op RNA-therapieën. Het bestaan van deze marktdeelnemers stimuleert concurrentie en innovatie. De ontwikkeling van therapeutische oplossingen op basis van RNA wordt ondersteund door grote uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling door overheidsinstanties, academische instellingen en farmaceutische en biotechnologische bedrijven. Voortdurende ontwikkelingen in RNA-technologieën, zoals antisense oligonucleotiden, siRNA en mRNA, vergemakkelijken de creatie van nieuwe therapeutische strategieën met verbeterde veiligheids- en effectiviteitsprofielen.

Bovendien is de Europese markt tijdens de prognoseperiode blijven groeien. Het potentieel van op RNA gebaseerde behandelingen wordt geëvenaard door de verschuiving naar doelgerichte therapieën en geneeskunde op maat. Een van de drijvende krachten achter de expansie van deze markt is de aanpassing van therapieën op basis van genetische profielen van patiënten. Samenwerkingsverbanden tussen onderzoeksorganisaties, academische instellingen en farmaceutische bedrijven maken het mogelijk om kennis en middelen gemakkelijker te delen, wat de creatie en marketing van op RNA gebaseerde behandelingen versnelt.

Ontdek meer onderzoeksrapporten over de gezondheidszorg door Market Research Future:

OnderzoeksrapportAdemhalingsinhalatoren Marktinformatie per type (Handbediend en Digitaal Bediend), per product (Droog Poeder Inhalator, Metered Dose Inhalator en Andere), per toepassing (Astma, COPD en Andere), per eindgebruiker (Ziekenhuizen & klinieken en Respiratory Care Center), en per regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific, en Rest van de Wereld) – voorspelling tot 2032

Medical Aesthetics Market Research Report Information per product (gezichts-esthetica, lichaamscontouren, cosmetische implantaten, ontharing, huid-esthetische apparaten en tatoeageverwijderingsapparaten), per technologie (invasief, niet-invasief en minimaal invasief), per eindgebruiker (ziekenhuizen & en dermatologische & cosmetische centra) en per regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en de rest van de wereld) – marktvoorspelling tot 2032.

Onderzoeksrapporttandheelkundige anesthesie marktinformatie per producttype (Lidocaïne, Mepivacaïne, Prilocaïne, Bupivacaïne 0.5% met epinefrine1:200.000, Articaïne en anderen), per toedieningswijze (maxillair, mandibulair en anderen), per techniek (lokale infiltratie, veldblok en zenuwblok), per werkingsduur (kort, middellang en lang), per eindgebruiker (ziekenhuisklinieken, klinieken en andere), per distributiekanaal (apotheken en drogisterijen, e-commerce en andere) en regio (Amerika, Europa, Azië-Pacific en Midden-Oosten & Afrika) – Voorspelling tot 2032

Onderzoeksrapport overde markt voor diergeneeskunde Informatie per diersoort (gedomesticeerd en gezelschapsdieren), product (geneesmiddelen en vaccins), toedieningsweg (oraal, ouderlijk), distributiekanaal (veterinaire ziekenhuizen, detailhandels, online apotheken) en per regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en de rest van de wereld) – marktvoorspelling tot 2032

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken per product, dienst, technologie, toepassing, eindgebruiker en marktspeler voor wereldwijde, regionale en nationale marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om uw belangrijkste vragen te beantwoorden.

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  RNA-Based Therapeutics Market,RNA-Based Therapeutics Market Size,RNA-Based Therapeutics Market Share,RNA-Based Therapeutics Market Trends