header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor batterijen: omvang, aandeel, vraag, industrievooruitzichten, industrieoverzicht, prognose 2030

May 20, 2024 2:56 PM ET

Overzicht van de batterijmarkt

De batterijenmarkt heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, gedreven door de stijgende vraag naar oplossingen voor energieopslag in verschillende sectoren. Door de toenemende bezorgdheid over klimaatverandering en de overgang naar hernieuwbare energiebronnen spelen batterijen een cruciale rol bij de opslag van elektriciteit die wordt opgewekt uit bronnen zoals zonne- en windenergie. Lithium-ion accu’s domineren de markt en worden geprefereerd vanwege hun hoge energiedichtheid en langere levensduur in vergelijking met traditionele lood-zuur accu’s.

Daarnaast heeft de ontwikkeling van elektrische voertuigen (EV’s) de vraag naar krachtige accu’s met snellaadmogelijkheden en een groter rijbereik gestimuleerd. Als gevolg hiervan investeren fabrikanten veel in onderzoek en ontwikkeling om de accutechnologie te verbeteren, met als doel de energiedichtheid te verbeteren, de kosten te verlagen en de bezorgdheid over de beschikbaarheid van hulpbronnen en de impact op het milieu weg te nemen. De markt voor batterijen zal naar verwachting blijven groeien door de toenemende toepassing in de auto-industrie, hernieuwbare energie, consumentenelektronica en energieopslag op netwerkschaal.

Ontvang een gratis PDF-voorbeeldrapport:

https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/1895

De belangrijkste bedrijven op de batterijmarkt:

 • Panasonic Corporation (Japan)
 • Johnson Controls (VS)
 • Delphi Automotive LLP (VK)
 • Robert Bosch GmbH (Duitsland)
 • EXIDE Technologies (VS)
 • LG Chem (Zuid-Korea)
 • Saft Groupe SA (Frankrijk)

Drivers van de batterijmarkt:

De batterijenmarkt wordt aangedreven door verschillende drijvende krachten die het groeitraject bepalen. Ten eerste is de toenemende vraag naar elektrische voertuigen (EV’s) een belangrijke factor. Met een wereldwijde drang naar duurzaamheid en het terugdringen van de CO2-uitstoot stimuleren zowel overheden als consumenten het gebruik van EV’s, die sterk afhankelijk zijn van batterijen voor energieopslag.

Ten tweede speelt de groeiende sector van hernieuwbare energie een cruciale rol. Naarmate de opwekkingscapaciteit van zonne- en windenergie toeneemt, groeit de behoefte aan oplossingen voor energieopslag om intermitterende energiebronnen te beheren en een stabiele energievoorziening te garanderen. Accu’s, met name lithium-ion accu’s, lopen voorop in deze revolutie op het gebied van energieopslag.

Ten derde blijft de vooruitgang in draagbare elektronica de vraag naar batterijen aanwakkeren. Nu smartphones, laptops, wearables en andere gadgets alomtegenwoordig worden in het moderne leven, blijft de behoefte aan betrouwbare en duurzame batterijtechnologie groot.

Bovendien draagt de proliferatie van energieopslagsystemen (ESS) in residentiële, commerciële en industriële toepassingen bij aan de groei van de markt. ESS-oplossingen bieden noodstroom, netstabilisatie en piekbesparingsmogelijkheden, waardoor de energie-efficiëntie en betrouwbaarheid toenemen.

Bovendien stimuleren lopende onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen gericht op het verbeteren van de prestaties, veiligheid en kostenefficiëntie van batterijen de innovatie binnen de markt. Van het onderzoeken van nieuwe materialen en chemische stoffen tot het optimaliseren van productieprocessen, deze vooruitgang belooft de mogelijkheden en toegankelijkheid van batterijtechnologie te verbeteren.

Tot slot creëren regelgevende initiatieven gericht op het uitfaseren van fossiele brandstoffen en het bevorderen van schone energiebronnen een gunstig klimaat voor de expansie van de batterijmarkt. Beleidsmaatregelen zoals mandaten voor energieopslag, koolstofprijsmechanismen en subsidies voor de inzet van hernieuwbare energie stimuleren investeringen in batterijtechnologieën en de integratie ervan in verschillende sectoren van de economie.

Lees het volledige rapport:

https://www.marketresearchfuture.com/reports/batteries-market-1895

Beperkingen op de batterijmarkt:

De markt voor batterijen wordt gekenmerkt door innovatie en vraag, maar heeft ook te maken met een aantal belangrijke beperkingen. Ten eerste kunnen de kosten van grondstoffen zoals lithium en kobalt, die cruciaal zijn voor de productie van batterijen, aanzienlijk fluctueren, wat een impact heeft op de totale productiekosten. Daarnaast blijft er bezorgdheid bestaan over de ecologische voetafdruk van de productie en verwijdering van batterijen, wat leidt tot regelgevend toezicht en aarzeling bij de consument. Technologische beperkingen staan ook een wijdverspreide toepassing in de weg, met uitdagingen zoals een beperkte energiedichtheid en oplaadbaarheidscycli die de prestaties van batterijen belemmeren. Bovendien zorgt het gebrek aan gestandaardiseerde recyclinginfrastructuur voor gebruikte batterijen voor logistieke uitdagingen en milieurisico’s. Tot slot kunnen geopolitieke spanningen rond de inkoop van cruciale batterijcomponenten de toeleveringsketens verstoren en leiden tot instabiliteit op de markt. Al deze beperkingen samen onderstrepen de noodzaak van uitgebreide strategieën om duurzaamheid, kosten en technologische vooruitgang binnen de batterijenmarkt aan te pakken.

Segment Overzicht

Naar toepassing

 • Zware voertuigen
 • Elektrische auto’s
 • Twee/drie wielers
 • Overige

Op batterijtype

 • Nikkel-cadmium
 • Lithium-ion
 • Nikkel-metaalhydride
 • Loodzuur

Naar markttype

 • Ruimtevaart
 • Zakenjets
 • Zuigermotor
 • Algemene luchtvaart
 • Turboprops
 • Commerciële luchtvaart
 • Zakenjets
 • Maritieme markt
 • Vracht
 • Tankers
 • Passagier

Regionaal inzicht batterijenmarkt

De markt voor batterijen vertoont dynamische regionale trends die worden beïnvloed door factoren zoals technologische vooruitgang, milieubeleid en consumentenvoorkeuren. In Noord-Amerika wordt steeds meer de nadruk gelegd op duurzame energieoplossingen, wat de vraag naar lithium-ionbatterijen, met name in elektrische voertuigen (EV’s) en opslag van hernieuwbare energie, stimuleert. Europa volgt een vergelijkbaar traject, met robuuste investeringen in schone energie-infrastructuur die het gebruik van batterijen voor EV’s en netstabilisatie stimuleren.

Ondertussen domineert Azië-Pacific de batterijproductie, aangevoerd door China, dat een aanzienlijk deel van de wereldwijde batterijproductiecapaciteit voor zijn rekening neemt. De snelle verstedelijking en overheidsinitiatieven ter bevordering van elektrische mobiliteit wakkeren de vraag naar batterijen in deze regio aan. In opkomende markten zoals Latijns-Amerika en Afrika is er een groeiende belangstelling voor hernieuwbare energie, wat mogelijkheden creëert voor oplossingen voor batterijopslag om de uitdagingen op het gebied van toegang tot energie aan te pakken. Over het geheel genomen weerspiegelt de batterijenmarkt een wereldwijde verschuiving naar schonere energiebronnen, waarbij regionale nuances de marktdynamiek bepalen.

Lees meer Rapport:

Offshore ontmantelingsmarkt: omvang, aandeel, prognose en groei, 2030

Waterstofgenerator marktomvang, aandeel, groei | industriële analyse, 2030

Demarkt voor draagbare generatoren: omvang, aandeel, trends, verslag 2032

Windtoren marktgrootte, aandeel, vraag, groei rapport 2024-2032

Marktgrootte, marktaandeelanalyse, 2030 voorzonnecollectoren

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Contactgegevens: Neem contact met ons op: Market Research Future®, 99 Hudson Street, 5Th Floor, New York, New York 10013, Verenigde Staten van Amerika Telefoon: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK) E-mail: [email protected]


Keywords:  Batteries Market,Batteries Market Size,Batteries Market Share,Batteries Market Growth,Batteries Market Trends,Batteries Market Outlook,Batteries Market Overview,Batteries Market Research Report