header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Dynamiek van de pindamarkt: Belangrijkste trends, segmentatie en regionale analyse voor 2024

May 20, 2024 4:03 PM ET

Overzicht van de pindamarkt:

De wereldwijde pindamarkt heeft de afgelopen tien jaar een aanzienlijke groei doorgemaakt, gedreven door de toenemende vraag naar voedzame en veelzijdige voedingsproducten. Pinda’s, ook wel aardnoten genoemd, zijn een rijke bron van eiwitten, gezonde vetten en verschillende essentiële voedingsstoffen, waardoor ze een populaire keuze zijn onder consumenten over de hele wereld. De groei van de markt kan worden toegeschreven aan het toenemende gezondheidsbewustzijn, de groeiende populariteit van plantaardige diëten en de veelzijdige toepassingen van pinda’s in verschillende industrieën.

In 2023 werd de waarde van de wereldwijde pindamarkt geschat op ongeveer USD 90,05 miljard en er wordt verwacht dat deze de komende vijf jaar zal groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van ongeveer 2,14%. Deze groei wordt ondersteund door de toegenomen consumptie in opkomende economieën, technologische vooruitgang in de verwerking van pinda’s en innovaties in producten op basis van pinda’s.

Vraag een voorbeeldrapport aan @: https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/3031

Peanuts Market

Belangrijkste spelers:

Grote spelers in de pindamarkt, waaronder Olam International (Singapore), Kraft Foods Inc. (V.S.), Hampton Farms Inc. (V.S.), Star Snacks Co. LLC (V.S.), Virginia Diner (V.S.) en anderen proberen de marktvraag te vergroten door te investeren in onderzoek en ontwikkeling.

Marktsegmentaties:

De pindamarkt is onderverdeeld naar vorm, toepassing en distributiekanaal, die elk bijdragen aan de diversiteit van de markt.

Naar vorm

Rauw: Rauwe pinda’s zijn een fundamenteel segment, voornamelijk gebruikt voor directe consumptie en als ingrediënt in verschillende culinaire gerechten. Ze zijn geliefd om hun natuurlijke smaak en voedingswaarde.

Geroosterd: Geroosterde pinda’s zijn populair als snack vanwege hun verbeterde smaak en knapperige textuur. Dit segment omvat zowel gezouten als ongezouten varianten, die inspelen op verschillende consumentenvoorkeuren.

Geblancheerd: Geblancheerde pinda’s, waarvan de schil is verwijderd, worden vaak gebruikt in de snoep- en bakkerij-industrie. Door hun schone uiterlijk en gladde textuur zijn ze ideaal voor diverse verwerkte voedingsmiddelen.

Poeder: Pindapoeder wordt steeds vaker gebruikt in gezondheids- en fitnessproducten, als een eiwitrijk, vetarm alternatief voor traditioneel meel. Het wordt ook gebruikt in smoothies en eiwitshakes.

Overige: Deze categorie omvat pindasplitsingen, -korrels en andere gespecialiseerde vormen die worden gebruikt in specifieke culinaire en industriële toepassingen.

Blader door het diepgaande marktonderzoeksrapport (110 pagina’s) over de pindamarkt: https://www.marketresearchfuture.com/reports/peanuts-market-3031

Naar toepassing

Directe consumptie/culinair gebruik: Pinda’s worden direct geconsumeerd als snacks of gebruikt bij het koken, als voedzame toevoeging aan verschillende gerechten. Door hun veelzijdigheid zijn ze niet weg te denken uit veel keukens.

Bakkerij en zoetwaren: Pinda’s zijn een veelgebruikt ingrediënt in gebak, chocolade en andere zoetwaren. Ze verbeteren de smaak, textuur en voedingswaarde van deze producten.

Pindakaas en Spreads: Pindakaas is een belangrijk product in de pindamarkt, bekend om zijn romige textuur en rijke smaak. Het wordt veel gebruikt als broodbeleg en in verschillende recepten.

Pindarepen: Pindarepen, waaronder energierepen en mueslirepen, worden steeds populairder vanwege hun gemak en voedingswaarde. Ze zijn geliefd bij gezondheidsbewuste consumenten.

Zuivelproducten: Pinda’s worden gebruikt in de productie van zuivelvrije melkalternatieven, zoals pindamelk, die tegemoet komen aan de groeiende veganistische en lactose-intolerante bevolking.

Olieproductie: Arachideolie is een waardevolle bakolie die bekend staat om zijn milde smaak en hoge rookpunt. Het wordt gebruikt in zowel de huishoudelijke keuken als de voedselverwerkende industrie.

Overige: Deze categorie omvat het gebruik van pinda’s in diervoeder, cosmetica en farmaceutica, wat hun diverse toepassingen naast voedselproducten benadrukt.

Naar distributiekanaal

Supermarkt/Hypermarkt: Supermarkten en hypermarkten zijn de belangrijkste distributiekanalen voor pinda’s en bieden consumenten een breed scala aan opties. Deze winkels bieden het voordeel van onmiddellijke beschikbaarheid en variëteit.

Regionale analyse:

De wereldwijde pindamarkt is onderverdeeld in verschillende belangrijke regio’s, die elk een unieke bijdrage leveren aan de marktdynamiek.

Noord-Amerika: Noord-Amerika, met name de Verenigde Staten, is een belangrijke consument en producent van pinda’s. De markt in deze regio wordt gedreven door de grote vraag naar pindakaas, snacks en zoetwaren. Innovaties in producten op basis van pinda’s en een sterke focus op gezondheid en welzijn wakkeren de marktgroei verder aan.

Europa: In Europa is de consumptie van pinda’s gestaag toegenomen door de groeiende populariteit van plantaardige diëten en gezonde snacktrends. De regio importeert ook een aanzienlijke hoeveelheid pinda’s om te voldoen aan de vraag naar diverse verwerkte voedingsmiddelen en zoetwaren.

Azië-Pacific: De regio Azië-Pacific is de grootste producent en consument van pinda’s, met China en India als belangrijkste landen. De markt wordt hier gedreven door traditionele culinaire toepassingen, olieproductie en de toenemende populariteit van westerse snacks. De snelle verstedelijking en het stijgende besteedbare inkomen dragen ook bij aan de groei van de markt.

Ontdek meer onderzoeksrapporten over Voeding, Dranken & Nutrition Industry door Market Research Future:

Notenbotermarkt- https://www.marketresearchfuture.com/reports/nut-butters-market-1299

Boompittenmarkt – https://www.marketresearchfuture.com/reports/tree-nuts-market-2482

Pindasmaakmarkt- https://www.marketresearchfuture.com/reports/peanut-flavor-market-11041

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op haar diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken per product, dienst, technologie, toepassing, eindgebruiker en marktspeler voor wereldwijde, regionale en nationale marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om uw belangrijkste vragen te beantwoorden.

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor. New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)
99 Hudson Street, 5Th Floor.
New York, NY 10013
United States of America
+1 628 258 0071 (US)
+44 2035 002 764 (UK)
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  Peanuts Market,Global Peanuts Market,Peanuts Market Size,Peanuts Market Share,Peanuts Market Trends,Peanuts Market Overview,Peanuts Market Analysis,Peanuts Market Research,Peanuts Market Report