header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Inzicht in de markt voor Attack Surface Management | MRRFR-rapport

May 22, 2024 7:00 PM ET

Wat is Attack Surface Management (ASM)?

Attack Surface Management, vaak afgekort als ASM, is een proactieve benadering van cyberbeveiliging. Het richt zich op het identificeren, analyseren en beheren van alle potentiële toegangspunten, of “aanvalsoppervlakken”, die kwaadwillenden kunnen gebruiken om ongeautoriseerde toegang tot een systeem te krijgen. Deze aanvalsoppervlakken kunnen kwetsbaarheden in de software, open poorten, onbeveiligde apparaten en zelfs menselijke fouten zijn. Het doel van ASM is om deze kwetsbaarheden te verminderen en zo het risico op cyberaanvallen te minimaliseren.

Het groeiende belang van Attack Surface Management

In het huidige digitale tijdperk zijn bedrijven en organisaties meer met elkaar verbonden dan ooit tevoren. Deze onderlinge verbondenheid is gunstig voor operationele efficiëntie en innovatie, maar vergroot ook de complexiteit en omvang van hun aanvalsoppervlakken. Met de opkomst van geavanceerde cyberbedreigingen is de behoefte aan effectieve ASM nog nooit zo groot geweest. Bedrijven erkennen dat traditionele beveiligingsmaatregelen, zoals firewalls en antivirussoftware, niet voldoende zijn om bescherming te bieden tegen moderne cyberbedreigingen. Dit heeft geleid tot een toename in de vraag naar ASM-oplossingen.

Verzoek om een gratis sample van dit strategisch rapport.

https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/22042

Belangrijkste onderdelen van Attack Surface Management

 • Ontdekken: De eerste stap in ASM is het identificeren van alle mogelijke aanvalsoppervlakken. Dit omvat alles van softwaretoepassingen en netwerkapparaten tot gebruikersaccounts en fysieke apparaten.

 • Analyse: Zodra deze aanvalsoppervlakken zijn geïdentificeerd, worden ze geanalyseerd om hun potentiële kwetsbaarheden te begrijpen. Dit houdt in dat het risico van elk onderdeel wordt beoordeeld en hoe het kan worden uitgebuit.

 • Prioritering: Niet alle kwetsbaarheden vormen een even grote bedreiging. ASM helpt bij het prioriteren van deze kwetsbaarheden op basis van hun potentiële impact, zodat organisaties de meest kritieke problemen als eerste kunnen aanpakken.

 • Sanering: Na het vaststellen van de prioriteit worden er stappen ondernomen om deze kwetsbaarheden te verhelpen of te verminderen. Dit kan het patchen van software, het sluiten van onnodige poorten of het implementeren van strengere toegangscontroles inhouden.

 • Bewaking: Het laatste onderdeel is continue monitoring. Cyberbedreigingen ontwikkelen zich voortdurend, dus het is van cruciaal belang om het aanvalsoppervlak regelmatig te bewaken om nieuwe kwetsbaarheden te identificeren en aan te pakken zodra ze zich voordoen.

Koop nu een premium onderzoeksrapport – krijg uitgebreid inzicht in de markt.

Marktbepalende factoren voor het beheer van het aanvalsoppervlak

Verschillende factoren drijven de groei van de ASM-markt:

 • Toenemende cyberbedreigingen: Cyberaanvallen komen steeds vaker voor en worden steeds geavanceerder. Opvallende inbreuken en ransomware-aanvallen hebben de behoefte aan uitgebreide ASM-oplossingen duidelijk gemaakt.

 • Digitale transformatie: Naarmate meer bedrijven een digitale transformatie ondergaan, passen ze nieuwe technologieën toe en breiden ze hun digitale voetafdruk uit. Dit vergroot de complexiteit van hun aanvalsoppervlakken, waardoor robuuste ASM-praktijken nodig zijn.

 • Naleving van regelgeving: Overheden en regelgevende instanties voeren steeds strengere wetten in voor gegevensbescherming en cyberbeveiliging. Om aan deze voorschriften te voldoen, moeten organisaties vaak over effectieve ASM-strategieën beschikken.

 • Overname van de cloud: De verschuiving naar cloud computing brengt nieuwe beveiligingsuitdagingen met zich mee. Cloudomgevingen zijn dynamisch en kunnen snel uitbreiden, waardoor het zonder ASM-tools moeilijk is om alle potentiële kwetsbaarheden bij te houden.

 • Werken op afstand: De opkomst van werken op afstand als gevolg van de COVID-19 pandemie heeft het aanvalsoppervlak vergroot. Werknemers die vanaf verschillende locaties en apparaten toegang hebben tot bedrijfsmiddelen, creëren extra kwetsbaarheden die moeten worden beheerd.

Belangrijkste spelers in de markt voor Attack Surface Management

De ASM-markt omvat een mix van gevestigde cyberbeveiligingsbedrijven en innovatieve startups. Enkele van de belangrijkste spelers zijn:

 • Tenable: Bekend om zijn oplossingen voor kwetsbaarheidsbeheer, heeft Tenable zijn aanbod uitgebreid met uitgebreide ASM-tools.

 • Rapid7: Dit bedrijf biedt een scala aan cyberbeveiligingsoplossingen, waaronder ASM-tools die zich richten op detectie van bedreigingen en reacties daarop.

 • CrowdStrike: Bekend om zijn endpointbescherming, heeft CrowdStrike ASM opgenomen in zijn suite van cyberbeveiligingsdiensten.

 • Qualys: Qualys is gespecialiseerd in cloudbeveiliging en biedt robuuste ASM-oplossingen waarmee organisaties hun digitale voetafdruk kunnen beheren.

 • Microsoft: Met zijn uitgebreide clouddiensten en beveiligingsaanbod biedt Microsoft ASM-mogelijkheden als onderdeel van zijn uitgebreide cyberbeveiligingssuite.

Blader door het diepgaande marktonderzoeksrapport (128 pagina’s, grafieken, tabellen, cijfers) over Attack Surface Management Market.

https://www.marketresearchfuture.com/reports/attack-surface-management-market-22042

Uitdagingen in de markt voor Attack Surface Management

Hoewel de ASM-markt groeit, wordt hij ook geconfronteerd met verschillende uitdagingen:

 • Complexiteit: Het beheren van het aanvalsoppervlak van grote, complexe organisaties kan een ongelooflijke uitdaging zijn. Het vereist geavanceerde tools en expertise, die moeilijk te verkrijgen kunnen zijn.

 • Beperkte middelen: Veel organisaties beschikken niet over de middelen, zowel in termen van budget als geschoold personeel, om uitgebreide ASM-oplossingen te implementeren.

 • Integratie: ASM tools integreren met bestaande beveiligingsinfrastructuur kan complex en tijdrovend zijn. Zorgen voor compatibiliteit en naadloze werking is cruciaal voor effectieve ASM.

 • Valse positieven: ASM-tools kunnen soms vals-positieven genereren, waarbij niet-kwesties als kwetsbaarheden worden gemarkeerd. Dit kan leiden tot verspilde bronnen en inspanningen.

 • Voortdurende evolutie: Het aanvalsoppervlak is niet statisch; het evolueert naarmate de organisatie groeit en nieuwe technologieën gebruikt. Om deze veranderingen bij te houden, zijn voortdurende inspanningen en investeringen nodig.

Vraag om maatwerk – Vraag een aangepaste versie van het rapport aan door een aanpassingsverzoek in te dienen.

Toekomstige trends in het beheer van aanvalsoppervlakken

De toekomst van de ASM-markt ziet er veelbelovend uit, met verschillende trends die waarschijnlijk de evolutie zullen bepalen:

 • Kunstmatige intelligentie en machinaal leren: AI en ML kunnen ASM verbeteren door de identificatie en analyse van kwetsbaarheden te automatiseren, waardoor menselijke analisten minder worden belast.

 • Integratie met DevOps: ASM integreren in de DevOps-pijplijn kan helpen om kwetsbaarheden vroeg in het ontwikkelingsproces te identificeren en aan te pakken, waardoor de algemene beveiliging verbetert.

 • IoT-beveiliging: De proliferatie van Internet of Things (IoT) apparaten introduceert nieuwe aanvalsoppervlakken. ASM-oplossingen moeten zich aanpassen om deze apparaten effectief te beheren.

 • Zero Trust-architectuur: De toepassing van Zero Trust-principes, die verificatie vereisen voor elke toegangsaanvraag, kan ASM-strategieën aanvullen door een extra beveiligingslaag toe te voegen.

 • Blockchaintechnologie: De inherente beveiligingsfuncties van Blockchain kunnen worden gebruikt om ASM-praktijken te verbeteren, met name voor het waarborgen van gegevensintegriteit en traceerbaarheid.

Verken MRFR’s gerelateerde lopende dekking in het ICT-domein:

Markt voor verkoopkrachtautomatisering – https://www.marketresearchfuture.com/reports/sales-force-automation-market-4091

Software voor voorraadbeheer in de detailhandel – https://www.marketresearchfuture.com/reports/retail-inventory-management-software-market-5679

Cloudbeheerplatform markt – https://www.marketresearchfuture.com/reports/cloud-management-platform-market-7943

Omnichannel Retail Commerce Platform Markt – https://www.marketresearchfuture.com/reports/omnichannel-retail-commerce-platform-market-6956

Lasertechnologie markt – https://www.marketresearchfuture.com/reports/laser-technology-market-5109

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen door middel van onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research & Consulting Services.

Het team van MRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

Daarnaast lanceren we “Wantstats”, het belangrijkste portaal voor marktgegevens in uitgebreide grafieken en statistieken, met prognoses en regionale en segmentanalyses. Blijf op de hoogte en maak data-gedreven beslissingen met Wantstats.

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)
99 Hudson Street, 5Th Floor
New York, NY 10013
United States of America
+1 628 258 0071 (US)
+44 2035 002 764 (UK)
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  Attack Surface Management