header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Vacuümverpakkingsmarkt 2024: Omvang, Trends, Regionale Vooruitzichten, Concurrentielandschap, Inkomstenanalyse & Prognose tot 2032

May 28, 2024 6:00 PM ET

Vacuümverpakking, een methode waarbij lucht uit de verpakking wordt verwijderd voordat deze wordt verzegeld, is een integraal onderdeel geworden van de moderne verpakkingsindustrie. Deze technologie wordt op grote schaal gebruikt om de houdbaarheid van bederfelijke goederen te verlengen, de productkwaliteit te behouden en de voedselveiligheid te verbeteren. De wereldwijde markt voor vacuümverpakkingen heeft de afgelopen tien jaar een aanzienlijke groei doorgemaakt, gedreven door veranderende consumentenvoorkeuren, technologische vooruitgang en een toenemend bewustzijn over het verminderen van voedselverspilling.

Verwacht wordt dat de markt voor vacuümverpakkingen tussen 2021 en 2030 met 4,90% zal groeien. De waarde van de markt voor vacuümverpakkingen bedroeg vorig jaar USD 25,12 miljard. In 2030 zal dit naar verwachting 28.452 miljoen dollar zijn.

Drijfveren voor de markt

Een van de belangrijkste drijfveren van de vacuümverpakkingsmarkt is de groeiende vraag naar verpakte en gemaksvoeding. Verstedelijking en een drukke levensstijl hebben ertoe geleid dat consumenten op zoek zijn naar gemakkelijk te bereiden en kant-en-klare maaltijden. Vacuümverpakking speelt een cruciale rol in het behoud van de versheid en kwaliteit van deze producten, waardoor het een essentieel onderdeel is voor voedselfabrikanten.

Daarnaast heeft de toegenomen aandacht voor voedselveiligheid en hygiëne, vooral in de nasleep van de COVID-19 pandemie, de toepassing van vacuümverpakkingen versneld. Consumenten zijn zich steeds meer bewust van het belang van hygiënisch verpakte voedingsmiddelen, waardoor de vraag naar vacuümverpakte artikelen toeneemt.

Technologische vooruitgang

De vooruitgang in vacuümverpakkingstechnologie heeft aanzienlijk bijgedragen aan de groei van de markt. Innovaties zoals materialen met een hoge barrière, verpakken onder gemodificeerde atmosfeer (MAP) en vacuüm skinverpakken (VSP) hebben de efficiëntie en effectiviteit van vacuümverpakken verbeterd. Materialen met een hoge barrière bieden bijvoorbeeld superieure bescherming tegen vocht, zuurstof en andere externe verontreinigingen, waardoor de houdbaarheid van producten wordt verbeterd.

Bovendien wint de integratie van slimme verpakkingsoplossingen, die sensoren en indicatoren bevatten om de versheid en kwaliteit van de verpakte goederen te controleren, aan populariteit. Deze innovaties verbeteren niet alleen de productveiligheid, maar bieden ook functies met toegevoegde waarde voor consumenten, wat de groei van de markt stimuleert.

Markttrends

De markt voor vacuümverpakkingen wordt gevormd door een aantal belangrijke trends. Een van deze trends is de toenemende vraag naar duurzame en milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen. Consumenten en regelgevende instanties leggen meer nadruk op het verminderen van plastic afval en stimuleren het gebruik van recyclebare en biologisch afbreekbare materialen. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van vacuümverpakkingen die niet alleen efficiënt maar ook milieuvriendelijk zijn.

Een andere belangrijke trend is de stijgende populariteit van vacuümverpakkingen in non-food toepassingen. Terwijl het verpakken van voedingsmiddelen het grootste segment blijft, worden vacuümverpakkingen steeds vaker gebruikt in de farmaceutische, elektronica- en industriële sector. In de farmaceutische industrie helpt vacuümverpakking bijvoorbeeld bij het behoud van de steriliteit en werkzaamheid van medische producten. In de elektronica-industrie beschermt het gevoelige componenten tegen vocht en stof.

Download het voorbeeldrapport: https: //www.marketresearchfuture.com/sample_request/2111

Regionaal inzicht

Geografisch gezien domineren Noord-Amerika en Europa de vacuümverpakkingsmarkt, gedreven door de hoge consumptie van verpakte voedingsmiddelen en de strenge regelgeving op het gebied van voedselveiligheid. De regio Azië-Pacific zal echter naar verwachting de hoogste groei vertonen tijdens de prognoseperiode. De snelle verstedelijking, het stijgende besteedbare inkomen en de veranderende levensstijl van de consument dragen bij aan de stijgende vraag naar vacuümverpakkingen in deze regio.

Toekomstperspectief

De toekomst van de markt voor vacuümverpakkingen ziet er veelbelovend uit, met een aanhoudende groei die wordt verwacht in verschillende eindgebruiksectoren. De markt zal naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van ongeveer 5-6% in de komende vijf jaar. Voortdurende innovatie, in combinatie met een toenemende nadruk op duurzaamheid, zullen de belangrijkste factoren zijn die deze groei stimuleren.

MRFR beschouwt de volgende bedrijven als de belangrijkste spelers in de wereldwijde markt voor vacuümverpakkingen: DuPont de Nemours, Inc. (VS), Mondi (Oostenrijk), Amcor PLC (Australië), Berry Global Inc. (VS), Sealed Air (VS), COVERIS (VS), Klöckner Pentaplast (Duitsland), Winpak Ltd (Canada) en Green Packaging Material (Jiangyin) Co, Ltd (China),,US Packaging & Wrapping LLC (VS),,Sealer Sales, Inc (VS),,Collinsons Vacuum Packaging Pty Ltd (Australië),,Wells Can Company (Canada),,Kite Packaging Ltd (VK), en,STEWART’S PACKAGING (VS),,Vacuum Packaging Market Dynamics

Conclusie

Concluderend kan worden gesteld dat de markt voor vacuümverpakkingen de komende jaren zal groeien, gedreven door de groeiende vraag naar gemaksvoedsel, de vooruitgang in verpakkingstechnologie en de toenemende aandacht voor voedselveiligheid en duurzaamheid. Omdat consumenten kwaliteit, hygiëne en de impact op het milieu steeds belangrijker vinden, zal het gebruik van vacuümverpakkingsoplossingen naar verwachting toenemen, wat aanzienlijke kansen biedt voor fabrikanten en belanghebbenden in de sector.

Nu kopen: https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=2111

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op haar diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt over diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Gerelateerde rapporten:

Antimicrobiële VerpakkingsmarktOmvang en Aandeel In 2024 Trend zal Nieuwe Groeikansen Genereren (2024 – 2030)

PCR Plastic VerpakkingsmarktOmvang en Aandeel In 2024 Trend biedt nieuwe groeikansen (2024 – 2032)

LuchtvrachtmarktOmvang en Aandeel In 2024 Trend biedt nieuwe groeikansen (2024 – 2030)

BulkzakkenmarktGroei en Aandeel In 2024 Trend biedt nieuwe groeikansen (2024 – 2032)

Logistieke & Toeleveringsketen MarktOmvang en Aandeel In 2024 Trend zal Nieuwe Groeikansen Genereren (2024 – 2032)

Contact: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Contact:
Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)
99 Hudson Street, 5Th Floor
New York, NY 10013
United States of America
+1 628 258 0071 (US)
+44 2035 002 764 (UK)
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  Vacuum Packaging Market Size,Vacuum Packaging Market,Vacuum Packaging Market Share,Vacuum Packaging Market Demand,Vacuum Packaging Market Growth,Vacuum Packaging