header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Verpakkingsmarkt voor ingeblikt voedsel: Groei, Aandeel, Beperkingen, Trends, Bedrijfsprofiel, Analyse & Prognose tot 2030

May 31, 2024 5:00 PM ET

Inzichten van Future Market Research

De markt voor blikverpakkingen voor voedingsmiddelen is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid als gevolg van verschillende factoren, waaronder de veranderende levensstijl van de consument, de toenemende verstedelijking en de vooruitgang in verpakkingstechnologie. Omdat consumenten op zoek zijn naar handige, duurzame en voedzame voedingsopties, is de vraag naar ingeblikte voedingsproducten gestegen, waardoor de verpakkingssector een impuls heeft gekregen.

De omvang van de markt voor blikverpakkingen voor voedingsmiddelen werd in 2021 geschat op 59.030,35 miljoen dollar. De markt voor blikverpakkingen voor voedingsmiddelen zal naar verwachting groeien van 59 030,35 miljoen dollar in 2021 tot 80 599,34 miljoen dollar in 2030, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 3,47% tijdens de prognoseperiode (2022 – 2030).

Drivers van de markt

Een van de belangrijkste drijfveren van de markt voor blikverpakkingen is de toenemende vraag naar gemaksvoedsel. Door de drukke levensstijl en het groeiende aantal werkende individuen zijn consumenten op zoek naar voedsel dat een minimale bereidingstijd vereist. Levensmiddelen in blik bieden een gemakkelijke oplossing omdat ze kant-en-klaar zijn of slechts een minimale bereidingstijd vereisen. Bovendien maakt de lange houdbaarheid van ingeblikt voedsel het een aantrekkelijke optie voor consumenten die voedselverspilling willen tegengaan en geld willen besparen door groot in te kopen.

Verstedelijking is een andere belangrijke factor. Naarmate meer mensen naar stedelijke gebieden verhuizen, is de vraag naar gemakkelijk toegankelijke en niet-bederfelijke voedingsmiddelen toegenomen. Levensmiddelen in blik, met hun langere houdbaarheid en gemakkelijke opslag, zijn zeer geschikt om aan de behoeften van de stedelijke bevolking te voldoen.

De vooruitgang in verpakkingstechnologie heeft ook een cruciale rol gespeeld. Innovaties zoals BPA-vrije blikken, gemakkelijk te openen deksels en verbeterde afsluitingstechnieken hebben de veiligheid, het gemak en de aantrekkingskracht van ingeblikte voedingsmiddelen verbeterd. Deze technologische vooruitgang heeft geholpen om enkele van de gezondheidsproblemen die geassocieerd worden met traditionele conservenmethoden te verminderen, waardoor het vertrouwen van de consument is toegenomen.

Markttrends

Duurzaamheid is een prominente trend geworden op de markt voor voedselverpakkingen in blik. Consumenten zijn zich steeds meer bewust van milieukwesties en vragen om duurzamere verpakkingsoplossingen. Fabrikanten reageren hierop door milieuvriendelijke materialen en processen te gebruiken. Er wordt bijvoorbeeld steeds meer gebruik gemaakt van recyclebare en biologisch afbreekbare materialen bij de productie van blikjes. Daarnaast zoeken bedrijven naar manieren om de totale koolstofvoetafdruk van hun verpakkingsactiviteiten te verminderen.

De opkomst van e-commerce is een andere belangrijke trend. Het gemak van online winkelen heeft geleid tot een toename in de levering van ingeblikte voedingsproducten. Dit heeft verpakkingsbedrijven ertoe aangezet robuustere en veiligere verpakkingsoplossingen te ontwikkelen om ervoor te zorgen dat de producten de consument in perfecte staat bereiken.

Gezondheids- en welzijnstrends beïnvloeden de markt ook. Consumenten worden gezondheidsbewuster en zijn op zoek naar ingeblikt voedsel dat nutritionele voordelen biedt. Dit heeft geleid tot een toename in de beschikbaarheid van ingeblikt voedsel dat natriumarm is, geen conserveringsmiddelen bevat en verrijkt is met vitaminen en mineralen. De verpakking speelt een cruciale rol in deze trend, omdat een duidelijke etikettering en informatie over de voedingswaarde essentieel zijn om gezondheidsbewuste consumenten aan te trekken.

Download het voorbeeldrapport: https: //www.marketresearchfuture.com/sample_request/5106

Beperkingen en uitdagingen

Ondanks de positieve groei heeft de markt voor blikverpakkingen voor voedingsmiddelen te maken met verschillende uitdagingen. Een van de belangrijkste beperkingen is de concurrentie van alternatieve verpakkingsoplossingen zoals flexibele zakken en Tetra-verpakkingen. Deze alternatieven worden vaak gezien als handiger en milieuvriendelijker, wat een bedreiging vormt voor de traditionele blikverpakkingen.

Gezondheidsrisico’s in verband met het gebruik van bepaalde chemicaliën in blikvoeringen, zoals Bisfenol A (BPA), vormen ook een uitdaging. Hoewel veel fabrikanten zijn overgestapt op BPA-vrije voeringen, blijft de bezorgdheid van de consument over de veiligheid van ingeblikt voedsel een potentiële belemmering voor de groei van de markt.

Vooruitzichten voor de toekomst

Vooruitkijkend is de markt voor voedselverpakkingen in blik klaar voor aanhoudende groei, gedreven door voortdurende innovaties en de stijgende vraag naar handige en duurzame voedingsopties. Er wordt verwacht dat de toepassing van slimme verpakkingstechnologieën, zoals QR-codes en RFID-tags, de traceerbaarheid van producten en de betrokkenheid van de consument zal verbeteren. Daarnaast zal de focus op duurzaamheid waarschijnlijk leiden tot verdere vooruitgang in milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen en -processen.

MRFR beschouwt de volgende bedrijven als de belangrijkste spelers in de wereldwijde markt voor blikverpakkingen – Amcor Ltd.,Ardagh Group,CPMC Holdings Ltd.,Crown Holdings,Silgan Holdings Inc.,Toyo Seikan Kaisha Ltd.,Ball Corporation,Onder andere.

Concluderend kan worden gesteld dat de markt voor blikverpakkingen voor voedingsmiddelen zich snel ontwikkelt onder invloed van veranderende consumentenvoorkeuren, technologische vooruitgang en een toenemende nadruk op duurzaamheid. Hoewel er nog steeds uitdagingen zijn, biedt de markt substantiële mogelijkheden voor groei en innovatie, waardoor het een spannende ruimte is om de komende jaren in de gaten te houden.

Nu kopen: https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=5106

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op haar diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt over diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Gerelateerde rapporten:

Meat, Poultry, Seafood Packaging MarketSize and Share In 2024 Trend zal genereren nieuwe groeikansen (2024 – 2030)

Markt voor slimme voedselverpakkingenomvang en aandeel in 2024 Trend biedt nieuwe groeikansen (2024 – 2032)

De markt voor verpakkingstapesGroei en marktaandeel in 2024 – genereert nieuwe groeikansen (2024 – 2032)

Markt voor Warme Dranken Verpakking Omvang en Aandeel In 2024 Trend zal Nieuwe Groeikansen Creëren (2024 – 2030)

De markt voor diepvriesverpakkingen voor zeevruchtenomvang en aandeel in 2024 – zal nieuwe groeikansen creëren (2024 – 2032)

Contact: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Contact:
Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)
99 Hudson Street, 5Th Floor
New York, NY 10013
United States of America
+1 628 258 0071 (US)
+44 2035 002 764 (UK)
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  Canned Food Packaging Market,Canned Food Packaging,Canned Food Packaging Market Size,Canned Food Packaging Market Share,Canned Food Packaging Market Growth