header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor groeilampen zal naar verwachting 20,7 miljard dollar bereiken in 2032, met een CAGR van 31,20% tijdens de voorspellingsperiode 2023-2032.

Jun 12, 2024 8:00 PM ET

De markt voor groeilampen bloeit, gedreven door de toenemende vraag naar landbouw in gecontroleerde omgevingen, de vooruitgang in verlichtingstechnologie en het toenemende bewustzijn van duurzame landbouwpraktijken. Nu de wereld worstelt met de uitdagingen van voedselzekerheid en klimaatverandering, zijn groeilampen naar voren gekomen als een cruciale oplossing, die het hele jaar door verbouwen mogelijk maakt en de gewasopbrengsten verhoogt.

Markt Overzicht

De markt voor groeilampen werd in 2022 geschat op USD 1,8 miljard. De markt voor groeilampen zal naar verwachting groeien van USD 2,4 miljard in 2023 tot USD 20,7 miljard in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 31,20% tijdens de prognoseperiode (2023 – 2032). Het toenemende gebruik van groeilampen en de toenemende investeringen in onderzoek en ontwikkeling (Rinxdeepl68 D) zijn de belangrijkste marktfactoren die de groei van de markt bevorderen.

Ontvang een gratis proefexemplaar@

https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/18862

Belangrijkste drijfveren

 1. Opkomst van indoor en verticale landbouw: Verstedelijking en de afnemende beschikbaarheid van landbouwgrond hebben geleid tot de toepassing van indoor en verticale landbouwpraktijken. Groeilampen spelen in deze omgevingen een cruciale rol door het noodzakelijke lichtspectrum voor fotosynthese en plantengroei te leveren.
 2. Vooruitgang in LED technologie: De ontwikkeling van energie-efficiënte LED groeilampen heeft een revolutie op de markt teweeggebracht. LED’s bieden een lichtspectrum dat is afgestemd op verschillende stadia van plantengroei, verbruiken minder stroom en hebben een langere levensduur vergeleken met traditionele verlichtingsoplossingen.
 3. Cannabisteelt: De legalisatie van cannabis voor medisch en recreatief gebruik in verschillende landen heeft de vraag naar groeilampen aangewakkerd. Cannabisplanten hebben specifieke lichtomstandigheden nodig om goed te gedijen, waardoor groeilampen een essentieel onderdeel vormen van cannabisteelt.
 4. Duurzaamheid voor het milieu: Groeilampen maken landbouw in gecontroleerde omgevingen mogelijk, waardoor minder pesticiden en herbiciden nodig zijn, water wordt bespaard en de koolstofvoetafdruk van de voedselproductie wordt geminimaliseerd. Dit sluit aan bij wereldwijde inspanningen om duurzame en milieuvriendelijke landbouwpraktijken te promoten.

Marktsegmentatie

De groeilampenmarkt kan worden gesegmenteerd op basis van technologie, toepassing, spectrum en geografie.

 • Op basis van technologie: De markt is onderverdeeld in LED, fluorescentie, hogedrukontlading (HID) en andere. LED groeilampen domineren de markt vanwege hun efficiëntie en aanpassingsvermogen.
 • Naartoepassing: De toepassingen van groeilampen variëren van commerciële kassen en verticale boerderijen tot onderzoek en thuis tuinieren.
 • Per Spectrum: Groeilampen zijn verkrijgbaar in volledig spectrum, gedeeltelijk spectrum en aanpasbare spectrumopties. Groeilampen met een volledig spectrum winnen aan populariteit vanwege hun vermogen om natuurlijk zonlicht na te bootsen.
 • Geografie: Noord-Amerika en Europa leiden de markt, gedreven door technologische vooruitgang en gunstige regelgeving. Azië-Pacific is in opkomst als een belangrijke markt door de toenemende toepassing van indoor farming.

Koop nu het eersteklas onderzoeksrapport:

https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=18862

Belangrijkste spelers

Prominente bedrijven in de groeilampenmarkt zijn Signify (Philips Lighting), Osram Licht AG, General Electric Company, Gavita International B.V. en Heliospectra AB. Deze spelers richten zich op productinnovatie, strategische partnerschappen en fusies en overnames om hun marktpositie te versterken.

Vooruitzichten voor de toekomst

De toekomst van de groeilampenmarkt ziet er veelbelovend uit, met verschillende trends die verdere groei zullen stimuleren:

 • Integratie met slimme landbouwtechnologieën: De integratie van groeilampen met IoT- en AI-technologieën zal naar verwachting de precisielandbouw verbeteren, het lichtgebruik optimaliseren en de gewasopbrengsten verbeteren.
 • Ontwikkeling van hybride verlichtingssystemen: Het combineren van verschillende verlichtingstechnologieën tot hybride systemen kan optimale lichtomstandigheden bieden voor verschillende gewassen, wat de markt verder stimuleert.
 • Uitbreiding in opkomende markten: Aangezien indoor farming steeds meer terrein wint in opkomende economieën, zal de markt voor groeilampen in deze regio’s waarschijnlijk aanzienlijk groeien.
 • Focus op energie-efficiëntie: Lopende onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen zijn gericht op het creëren van energie-efficiëntere groeilampen, waardoor de operationele kosten voor boeren worden verlaagd en een bijdrage wordt geleverd aan een duurzaam milieu.

Gerelateerde rapporten:

Smart TV Market Research Report – Prognose tot 2032

Onderzoeksrapportgametoebehoren markt – Prognose tot 2032

GPS Tracking Device marktonderzoeksrapport – Wereldwijde prognose 2032

Home Security Systems-marktonderzoeksrapport voorspeld tot 2032

Wereldwijd Articulated Robot Marktonderzoeksrapport Voorspelling 2032

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Neem contact met ons op: Market Research Future®, 99 Hudson Street, 5Th Floor, New York, New York 10013, Verenigde Staten van Amerika Telefoon: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK) E-mail: [email protected]


Keywords:  Grow Lights Market,Grow Lights Market Analysis,Grow Lights Market Demands