header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


APAC marktgrootte, aandeel, analyse van batterij-energieopslagsystemen tegen 2032

Jun 13, 2024 3:40 PM ET

APAC-markt voor batterij-energieopslagsystemen

De regio Azië-Pacific (APAC) is getuige van een transformatieve verschuiving in het energielandschap, gedreven door snelle industrialisatie, verstedelijking en een toenemende nadruk op duurzame energieoplossingen. Onder de verschillende innovaties die deze verandering sturen, hebben batterij-energieopslagsystemen (BESS) zich ontpopt als een cruciale technologie. In dit artikel worden de huidige situatie, trends, uitdagingen en toekomstperspectieven van de APAC-markt voor batterij-energieopslagsystemen onderzocht.

Belangrijkste spelers

  • BYD Company Limited (China)
  • General Electric (VS)
  • LG Energy Solutions CO., Ltd. (Zuid-Korea)
  • Panasonic Corporation (Japan)
  • SAMSUNG SDI Co, Ltd. (Zuid-Korea)

Markt Overzicht

Groeimotoren

  1. Integratie van hernieuwbare energie: De APAC-regio is een wereldleider in de productie van hernieuwbare energie, vooral in zonne- en windenergie. Landen als China, India en Japan investeren aanzienlijk in projecten voor hernieuwbare energie. BESS speelt een cruciale rol in het aanpakken van de intermittentie van hernieuwbare bronnen en zorgt voor een stabiele en betrouwbare stroomvoorziening.
  2. Overheidsbeleid en -initiatieven: Overheden in de APAC-regio introduceren gunstig beleid en stimuleringsmaatregelen om de toepassing van oplossingen voor energieopslag te bevorderen. Subsidies, belastingvoordelen en ambitieuze doelstellingen voor hernieuwbare energie stimuleren de groei van de BESS-markt.
  3. Technologische vooruitgang: Voortdurende vooruitgang in batterijtechnologie, inclusief verbeteringen in energiedichtheid, efficiëntie en kostenreductie, maken BESS levensvatbaarder voor een reeks toepassingen. Vooral lithium-ionbatterijen domineren de markt vanwege hun superieure prestaties en dalende kosten.
  4. Modernisering van het elektriciteitsnet: De modernisering van de verouderde netwerkinfrastructuur en de behoefte aan slimme netwerkoplossingen stuwen de vraag naar BESS verder. Deze systemen helpen bij het verbeteren van de stabiliteit van het elektriciteitsnet, het in evenwicht brengen van de belasting en het leveren van noodstroom tijdens stroomonderbrekingen.

Ontvang een GRATIS PDF-voorbeeld: https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/21783

Marktsegmentatie

De APAC BESS-markt kan worden gesegmenteerd op basis van technologie, toepassing en eindgebruiker.

  1. Op basis van technologie:
    • Lithium-ion batterijen
    • Lood-zuur batterijen
    • Flow Batterijen
    • Andere (Nikkel-cadmium, Natrium-zwavel, enz.)
  2. Naar toepassing:
    • Huishoudelijk
    • Commercieel
    • Industrieel
    • Utility-schaal
  3. Op eindgebruiker:
    • Hernieuwbare integratie
    • Netstabilisatie
    • Piek-besparing
    • Back-up stroomvoorziening

Belangrijkste markten

  1. China: China is de grootste markt voor BESS in de APAC-regio. De sterke focus van het land op hernieuwbare energie en smart grid-projecten, in combinatie met aanzienlijke overheidssteun, stuwt de marktgroei.
  2. India: India ontwikkelt zich snel tot een belangrijke markt door zijn ambitieuze doelstellingen op het gebied van hernieuwbare energie en initiatieven zoals het National Electric Mobility Mission Plan, dat energieopslag voor elektrische voertuigen en toepassingen op het elektriciteitsnet stimuleert.
  3. Japan: Het streven van Japan om de koolstofuitstoot te verminderen en de energiezekerheid te verbeteren, stimuleert de toepassing van BESS. Het land is ook toonaangevend op het gebied van technologische innovatie in de sector van batterijopslag.
  4. Australië: Australië heeft een van de hoogste installaties voor hernieuwbare energie per hoofd van de bevolking ter wereld. De groeiende penetratie van zonnepanelen op daken stimuleert de vraag naar residentiële en utiliteitsbrede BESS.

Koop eersteklas onderzoeksrapport: https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=21783

Markttrends

Toenemende investeringen

De APAC-regio trekt aanzienlijke investeringen aan van zowel de publieke als de private sector. Grote bedrijven en energiebedrijven investeren in grootschalige projecten voor batterijopslag, wat innovatie en schaalbaarheid bevordert.

Energie-as-a-Service (EaaS)

Het EaaS-model wordt steeds populairder, waarbij dienstverleners uitgebreide energieoplossingen, inclusief BESS, aanbieden op abonnementsbasis. Dit model verlaagt de aanloopkosten en biedt een flexibele en schaalbare aanpak voor energiebeheer.

Tweede leven batterijen

Het gebruik van second-life batterijen uit elektrische voertuigen voor stationaire toepassingen van energieopslag is een opkomende trend. Deze aanpak pakt niet alleen het probleem van batterijverwijdering aan, maar biedt ook een kosteneffectieve oplossing voor energieopslag.

Hybride systemen

Hybride systemen die BESS combineren met hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne-plus-opslag of wind-plus-opslag, worden steeds populairder. Deze systemen bieden een grotere betrouwbaarheid en efficiëntie in energiebeheer.

Uitdagingen

Hoge initiële kosten

Ondanks de dalende prijzen blijft de initiële kapitaalinvestering voor BESS hoog, wat een belemmering kan vormen voor een wijdverspreide invoering, vooral in ontwikkelingseconomieën.

Belemmeringen in regelgeving en beleid

Inconsistente regelgevende kaders en beleidsonzekerheid in sommige APAC-landen kunnen de groei van de markt belemmeren. Duidelijke en ondersteunende regelgeving is essentieel voor het bevorderen van het vertrouwen van investeerders en de ontwikkeling van de markt.

Technische uitdagingen

Problemen met de levensduur van batterijen, energiedichtheid en veiligheid blijven uitdagingen vormen. Voortdurend onderzoek en ontwikkeling zijn cruciaal om deze technische barrières te overwinnen.

Vooruitzichten voor de toekomst

De toekomst van de APAC BESS markt ziet er veelbelovend uit, met een verwachte aanzienlijke groei in het komende decennium. De convergentie van gunstig overheidsbeleid, technologische vooruitgang en toenemende capaciteit voor hernieuwbare energie zal de markt vooruit stuwen.

Marktvoorspelling

Volgens industriële rapporten zal de APAC BESS markt naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van meer dan 20% van 2024 tot 2030. De marktomvang zal naar verwachting meerdere miljarden dollars bereiken, waardoor APAC een belangrijke regio wordt in het wereldwijde energieopslaglandschap.

Opkomende kansen

  1. Integratie elektrische voertuigen: De integratie van BESS met de infrastructuur voor elektrische voertuigen (EV) biedt een aanzienlijke groeikans. Naarmate het gebruik van EV toeneemt, zal de vraag naar energieopslagoplossingen voor laadstations en netondersteuning toenemen.
  2. Elektrificatie van het platteland: BESS kan een cruciale rol spelen in de betrouwbare stroomvoorziening van afgelegen en landelijke gebieden in de APAC-regio, de sociaaleconomische ontwikkeling ondersteunen en de levenskwaliteit verbeteren.
  3. Rampenbestendigheid: Gezien de gevoeligheid van de regio voor natuurrampen kan BESS de veerkracht bij rampen vergroten door back-upstroom te leveren en herstelinspanningen te ondersteunen.

Gerelateerde rapporten:

Harde Schijf Markt

Automatiserings- en besturingsmarkt

Multi-kuvettenspectrofotometermarkt

Capacitieve stylus markt

Ingebedde technologie markt

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op haar diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om uw belangrijkste vragen te beantwoorden.

Contact: Market Research Future 99 Hudson Street,5Th Floor New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika Verkoop: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK) E-mail: [email protected]


Keywords:  APAC Battery Energy Storage System Market,APAC Battery Energy Storage System Market Size,APAC Battery Energy Storage System Market Share,APAC Battery Energy Storage System Market Trends,APAC Battery Energy Storage System Market Scope