header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De Indiase markt voor verticale landbouw zal naar verwachting 246,96 miljard dollar bereiken in 2032, met een CAGR van 21,50% tijdens de voorspellingsperiode 2024-2032.

Jun 13, 2024 12:00 PM ET

De Indiase markt voor verticale landbouw is klaar voor een aanzienlijke groei, gedreven door de toenemende vraag naar duurzame landbouwpraktijken, verstedelijking en technologische vooruitgang. Omdat de traditionele landbouw te maken heeft met uitdagingen zoals beperkte landbouwgrond, waterschaarste en onvoorspelbare klimaatomstandigheden, biedt vertical farming een innovatieve oplossing die een revolutie in de landbouwsector van het land belooft teweeg te brengen.

Markt Overzicht

Verticale landbouw is een methode om gewassen te verbouwen in verticaal gestapelde lagen, vaak geïntegreerd in stedelijke omgevingen. Deze techniek maakt gebruik van controlled-environment agriculture (CEA) technologie, die de groei van planten optimaliseert door factoren als licht, temperatuur, water en voedingsstoffen te controleren. In India wordt verticale landbouw steeds populairder vanwege het potentieel om voedselzekerheidsproblemen aan te pakken en te voldoen aan de stijgende vraag naar verse, lokaal geteelde producten.

Belangrijkste drijvende krachten achter groei

  1. Verstedelijking en bevolkingsgroei: Met India’s stedelijke bevolking die tegen 2031 naar verwachting 600 miljoen zal bedragen, is er een groeiende behoefte aan efficiënte voedselproductiemethoden. Verticale landbouw kan verse producten leveren aan stedelijke centra, de afhankelijkheid van landbouw op het platteland verminderen en de transportkosten en uitstoot van voedsel minimaliseren.
  2. Technologische vooruitgang: Innovaties in LED-verlichting, hydrocultuur, aeroponics en automatisering maken verticale landbouw levensvatbaarder en kosteneffectiever. Deze technologieën maken het mogelijk om het hele jaar door te kweken, hogere opbrengsten te behalen en minder hulpbronnen te verbruiken dan bij traditionele landbouw.
  3. Overheidsinitiatieven en -beleid: De Indiase overheid stimuleert duurzame landbouwpraktijken door middel van verschillende regelingen en subsidies. Initiatieven zoals de Pradhan Mantri Krishi Sinchai Yojana (PMKSY) en de National Mission for Sustainable Agriculture (NMSA) stimuleren de toepassing van moderne landbouwtechnieken, waaronder verticale landbouw.
  4. Milieu: Verticale landbouw pakt verschillende milieuproblemen aan die geassocieerd worden met traditionele landbouw, zoals bodemaantasting, watergebruik en het gebruik van pesticiden. Door gewassen in een gecontroleerde omgeving te verbouwen, minimaliseert vertical farming de behoefte aan chemische inputs en wordt water efficiënter gebruikt, waardoor het een milieuvriendelijk alternatief is.

Ontvang een gratis proefexemplaar@

https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/20715

Uitdagingen en kansen

Hoewel de vertical farming markt in India een enorm potentieel heeft, heeft het ook te maken met bepaalde uitdagingen:

  • Hoge initiële investeringen: Het opzetten van een verticale boerderij vereist een aanzienlijke investering in infrastructuur, technologie en training. Echter, naarmate de technologie voortschrijdt en schaalvoordelen worden bereikt, zullen de kosten naar verwachting dalen, waardoor het toegankelijker wordt voor kleinere boeren en ondernemers.
  • Energieverbruik: Verticale landbouw is sterk afhankelijk van kunstlicht en klimaatbeheersingssystemen, wat kan leiden tot een hoog energieverbruik. Het integreren van hernieuwbare energiebronnen en het verbeteren van de energie-efficiëntie zijn cruciaal om vertical farming duurzamer en economisch levensvatbaarder te maken.
  • Technische expertise: Succesvolle vertical farming operaties vereisen gespecialiseerde kennis en vaardigheden op het gebied van plantkunde, techniek en datamanagement. Het ontwikkelen van geschoold personeel en het bieden van adequate training zal essentieel zijn voor de groei van deze sector.

Koop nu het beste onderzoeksrapport:

https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=20715

Markt Vooruitzichten

De markt voor verticale landbouw in India zal naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van meer dan 21,50% tijdens de voorspellingsperiode van 2024-2032. Deze groei wordt gedreven door toenemende investeringen uit zowel de publieke als private sector, de opkomst van startups op het gebied van agritech en de groeiende vraag van consumenten naar verse, pesticidevrije producten.

Verschillende Indiase steden, waaronder Bangalore, Mumbai en Delhi, zijn in opkomst als hubs voor verticale landbouwinitiatieven. Bedrijven en startups onderzoeken innovatieve modellen, zoals boerderijen op daken, containerboerderijen en binnenboerderijen, om de ruimte optimaal te benutten en verse producten dichter bij de consument te brengen.

Gerelateerde rapporten:

Enterprise Governance, Risk and Compliance-marktonderzoeksrapport- Voorspelling tot 2032

Wereldwijd Intelligent Platform Management Interface-marktonderzoeksrapport- Voorspelling 2032

Onderzoeksrapport overde markt voor verkeersbeheer – wereldwijde prognose 2032

Wereldwijd Voedersysteem Marktonderzoeksrapport- Voorspelling 2032

Marktonderzoeksrapport Machine-to-Machine (M2M) verbindingen – voorspelling 2032

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Neem contact met ons op: Market Research Future®, 99 Hudson Street, 5Th Floor, New York, New York 10013, Verenigde Staten van Amerika Telefoon: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK) E-mail: [email protected]


Keywords:  India Vertical Farming Market,India Vertical Farming Market Scope,India Vertical Farming Market Size,India Vertical Farming Market Share