header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


AI in FinTech: 7 manieren waarop AI de financiële sector verandert: Recente studie van Market Research Future (MRFR)

Jun 14, 2024 1:00 PM ET

Marktoverzicht

Kunstmatige intelligentie (AI) heeft zich ontpopt als een transformerende kracht binnen de financiële technologiesector (Fintech) en revolutioneert de manier waarop financiële diensten worden geleverd, beheerd en geoptimaliseerd. Dit artikel biedt een diepgaande verkenning van de AI in Fintech-markt, met een overzicht van de markt, de belangrijkste segmenten, de nieuwste ontwikkelingen in de sector, toonaangevende bedrijven, drijvende krachten achter marktgroei en regionale inzichten.

De AI in Fintech-marktsector zal naar verwachting groeien van USD 11,2 miljard in 2023 tot USD 39,1 miljard in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 16,90% tijdens de prognoseperiode (2023 – 2032). Deze groei wordt gestimuleerd door de toenemende toepassing van AI om processen te automatiseren, klantinteracties te personaliseren, frauduleuze activiteiten op te sporen en investeringsstrategieën te optimaliseren.

De AI in Fintech-markt wordt gekenmerkt door de integratie van AI-technologieën zoals machinaal leren, natuurlijke taalverwerking (NLP), robotische procesautomatisering (RPA) en voorspellende analyses in verschillende financiële diensten. Deze technologieën stellen Fintech-bedrijven, traditionele financiële instellingen en andere belanghebbenden in staat om de operationele efficiëntie te verbeteren, de klantervaring te verbeteren, risico’s te beperken en innovatie te stimuleren.

Gratis sample aanvragen van dit strategisch rapport –
https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/11756

Belangrijkste marktsegmenten

  1. Naar toepassing

Chatbots en virtuele assistenten: AI-gestuurde virtuele assistenten en chatbots die worden gebruikt voor klantenservice, gepersonaliseerd financieel advies en ondersteuning.

Fraudeopsporing en -beveiliging: AI-algoritmen voor realtime fraudedetectie, identiteitsverificatie en cyberbeveiliging bij financiële transacties.

Algoritmische handel: AI-gestuurde algoritmen voor geautomatiseerde handel, portefeuillebeheer en investeringsbeslissingen.

Kredietscores en risicobeoordeling: AI-modellen die kredietwaardigheid, risicoprofielen en kredietgoedkeuringen analyseren op basis van uitgebreide gegevensanalyse.

Naleving van regelgeving: AI-oplossingen die naleving van financiële regelgeving garanderen via geautomatiseerde rapportage en bewaking.

  1. Door technologie

Machine Learning: Algoritmen die gegevenspatronen analyseren om voorspellingen te doen en beslissingen te nemen, gebruikt bij kredietacceptatie, beleggingsstrategieën en klantsegmentatie.

Natuurlijke taalverwerking (NLP): AI die menselijke taal interpreteert en genereert, toegepast in chatbots, sentimentanalyse en verwerking van feedback van klanten.

Robotische procesautomatisering (RPA): Softwarerobots die repetitieve taken automatiseren, zoals gegevensinvoer, transactieverwerking en reconciliatie.

Voorspellende analyse: AI-modellen die toekomstige trends, marktbewegingen en klantgedrag voorspellen om bedrijfsstrategieën en besluitvorming te optimaliseren.

  1. Naar eindgebruiker

Banken en financiële instellingen: AI integreren om activiteiten te stroomlijnen, klantbetrokkenheid te vergroten en risicobeheer te verbeteren.

Verzekeringsmaatschappijen: AI gebruiken voor claimverwerking, fraudedetectie, automatisering van de klantenservice en gepersonaliseerde verzekeringsaanbiedingen.

Bedrijven voor beleggingsbeheer: AI inzetten voor algoritmische handel, portefeuilleoptimalisatie en vermogensbeheerstrategieën.

Aanbieders van betalingen en transacties: AI implementeren voor fraudepreventie, transactiemonitoring en efficiëntie van betalingsverwerking.

Koop nu een premium onderzoeksrapport – krijg uitgebreid inzicht in de markt.

Laatste nieuws

De AI in de Fintech-sector is dynamisch, met voortdurende vooruitgang en strategische ontwikkelingen:

Uitbreiding van AI-toepassingen: Toenemende toepassing van AI in verschillende Fintech-toepassingen, waaronder vermogensbeheer, verzekeringen, betalingen en blockchain.

Samenwerkingsverbanden: Fintech-bedrijven werken samen met technologieleveranciers en financiële instellingen om de AI-mogelijkheden te vergroten en innovatieve oplossingen te ontwikkelen.

Ontwikkelingen op het gebied van regelgeving: Regelgevende kaders die zich ontwikkelen om de impact van AI op financiële diensten aan te pakken, met de nadruk op ethiek, transparantie en gegevensprivacy.

AI-gestuurde personalisering: Verbeterde klantervaringen via AI-gestuurde gepersonaliseerde aanbevelingen, op maat gemaakte financiële producten en proactieve klantenservice.

Ethische AI-praktijken: Nadruk op ethische AI-praktijken, eerlijkheid en verantwoordelijkheid in AI-algoritmen die worden gebruikt voor financiële besluitvorming en klantinteracties.

Belangrijkste bedrijven

Toonaangevende bedrijven die innovatie stimuleren in de AI in Fintech-markt zijn onder andere:

  • Amazon Web Services, Inc.
  • Comply Advantage
  • Cognizant
  • Google
  • Hewlett Packard Enterprise Ontwikkeling LP
  • HCL Technologies Limited
  • Cisco Systems, Inc.
  • IBM
  • Intel
  • FICO
  • Inbenta Holdings Inc.
  • Microsoft
  • Capgemini
  • Oracle
  • Saleforce, Inc.
  • SAP
  • TIBCO Software, Inc.

Blader door diepgaand marktonderzoeksrapport (128 pagina’s, grafieken, tabellen, cijfers) over AI in de Fintech-markt –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/ai-in-fintech-market-11756

Drijfveren voor de markt

De groei van de AI in Fintech-markt wordt aangedreven door verschillende belangrijke drijfveren:

Vraag naar verbeterde klantervaring: Stijgende verwachtingen voor gepersonaliseerde, naadloze digitale bankervaringen en AI-gestuurd financieel advies.

Kostenefficiëntie en operationele optimalisatie: Het vermogen van AI om taken te automatiseren, operationele kosten te verlagen en de efficiëntie van financiële activiteiten te verbeteren.

Vereisten voor naleving van regelgeving: Door de toenemende complexiteit van wettelijke vereisten is er behoefte aan AI-gebaseerde oplossingen voor compliancebewaking en -rapportage.

Vooruitgang in AI-technologieën: Voortdurende vooruitgang in machine learning, NLP en voorspellende analyses verbeteren de AI-mogelijkheden in Fintech-toepassingen.

Groei van digitale betalingen en e-commerce: Uitbreiding van digitale betalingen en e-commerce platforms waardoor de vraag naar AI-gestuurde fraudedetectie en transactiebeveiliging toeneemt.

Regionaal inzicht

Regionale dynamiek bepaalt de adoptie en groei van AI in Fintech-oplossingen:

Noord-Amerika: Leidende markt vanwege tech-savvy consumenten, sterke regelgevende kaders en hoge investeringen in AI-technologieën door financiële instellingen.

Europa: Nadruk op AI voor naleving van regelgeving, risicobeheer en klantenbetrokkenheid in bank- en verzekeringssector.

Azië-Pacific: Snelle adoptie gedreven door digitale transformatie, mobiel bankieren en AI-innovaties in opkomende markten zoals China, India en Zuidoost-Azië.

Latijns-Amerika: Toenemende toepassing van AI in Fintech voor financiële inclusie, mobiel bankieren en digitale betalingen te midden van groeiende technologie-infrastructuur.

Midden-Oosten en Afrika: Opkomende markt met investeringen in AI-gestuurde bankoplossingen, fintech-startups en digitale bankdiensten die tegemoetkomen aan uiteenlopende consumentenbehoeften.

Vraag om aanpassing – Vraag een aangepaste versie van het rapport aan door een aanpassingsverzoek in te dienen.

Conclusie

De AI in Fintech-markt vertegenwoordigt een cruciale verschuiving in het landschap van de financiële dienstverlening, waarbij AI-technologieën worden ingezet om innovatie te stimuleren, de operationele efficiëntie te verbeteren en de klantervaring te verbeteren. Terwijl AI zich blijft ontwikkelen, zal de integratie ervan in Fintech-applicaties een cruciale rol spelen bij het vormgeven van de toekomst van bankieren, verzekeren, beleggingsbeheer en betaaldiensten wereldwijd. Bedrijven die AI strategisch toepassen, innoveren met AI-gebaseerde oplossingen en de uitdagingen op het gebied van regelgeving het hoofd weten te bieden, zullen zich positioneren als leiders in de zich snel ontwikkelende AI in Fintech-markt en de weg vrijmaken voor voortdurende groei en transformatie in de financiële dienstverleningssector.

Verken MRFR’s gerelateerde lopende dekking in het ICT-domein:

E-Discovery Markt –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/e-discovery-market-3321

Productconfiguratormarkt –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/product-configurator-market-22197

Markt voor verzekeringstechnologie –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/insurtech-market-11712

AI in IoT-markt –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/ai-in-iot-market-11757

Microverzekeringsmarkt –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/microinsurance-market-11789

Autonome markt voor dataplatformen –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/autonomous-data-platform-market-11822

AI-markt voor burgerdiensten –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/citizen-services-ai-market-11915

Neobanking-markt –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/neobanking-market-12100

Amerikaanse markt voor ivd-beveiliging –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/us-iot-security-market-one-13897

Servers –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/servers-market-16189

Markt voor Enterprise Risk Management –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/enterprise-risk-management-market-20681

Amerikaanse markt voor online voedsellevering –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/us-online-food-delivery-market-21409

Markt voor schrijfsoftware voor schermen en scripts –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/screen-and-script-writing-software-market-21412

CRM-markt voor klantenrelatiebeheer in de Verenigde Staten –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/united-states-customer-relationship-management-crm-market-21577

Europese markt voor digitale betalingen –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/europe-digital-payment-market-21609

Azië-Pacific Kunstmatige Intelligentie Markt –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/apac-artificial-intelligence-market-21613

Draadloze breedband in de publieke veiligheidsmarkt –
https://www.marketresearchfuture.com/reports/wireless-broadband-in-public-safety-market-22030

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen door middel van onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), Raw Research Reports (3R), Continuous-Feed Research (CFR) en Market Research & Consulting Services.

Het team van MRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt om al hun belangrijkste vragen te beantwoorden.

Daarnaast lanceren we“Wantstats”, het belangrijkste portaal voor marktgegevens in uitgebreide grafieken en statistieken, met prognoses en regionale en segmentanalyses. Blijf op de hoogte en maak datagestuurde beslissingen met Wantstats.

Contacteer ons: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  AI in Fintech Market,US AI in Fintech Market,Europe AI in Fintech Market,APAC AI in Fintech Market,AI in Fintech Market Size,AI in Fintech Market Share,AI in Fintech Market Trends,AI in Fintech Market Growth