header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De omvang van de Smart Factory-markt zal tegen 2032 naar verwachting 510.017,9 miljoen dollar bedragen

Jun 14, 2024 6:00 PM ET

Smart Factory marktoverzicht

De Smart Factory markt maakt een snelle groei door, gedreven door de toenemende toepassing van geavanceerde productietechnologieën en de integratie van digitale oplossingen in industriële processen. De markt, die in 2023 139.420,7 miljoen dollar bedroeg, zal naar verwachting groeien van 161.343,4 miljoen dollar in 2024 tot 510.017,9 miljoen dollar in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 15,47% tijdens de voorspellingsperiode van 2024 tot 2032. Dit artikel verkent de belangrijkste drijfveren, trends en toekomstverwachtingen van de Smart Factory markt.

Belangrijke bedrijven in de Smart Factory markt zijn onder andere

  • Mitsubishi Electric Corporation
  • FANUC Corporation
  • Siemens AG
  • Honeywell International Inc.
  • Schneider Electric
  • Yokogawa Electric Corporation
  • ABB Ltd

Ontvang een gratis PDF-voorbeeld> https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/2317

Smart Factory Markt Groeidrijvers

  • Overname van Industrie 4.0: De overgang naar Industrie 4.0, gekenmerkt door de integratie van cyberfysische systemen, het Internet der Dingen (IoT) en cloud computing, is een belangrijke drijfveer voor de Smart Factory markt. Deze technologieën maken real-time gegevensuitwisseling en automatisering in productieprocessen mogelijk, wat de efficiëntie en productiviteit verhoogt.
  • Vraag naar automatisering en robotica: De groeiende vraag naar automatisering en robotica in productieprocessen om menselijke fouten te verminderen, de precisie te verhogen en de productiviteit te verbeteren, stimuleert de Smart Factory markt. Geautomatiseerde systemen en robots worden een integraal onderdeel van moderne fabrieken.
  • Datagestuurde besluitvorming: Het gebruik van big data analytics en kunstmatige intelligentie (AI) voor datagestuurde besluitvorming transformeert productieprocessen. Slimme fabrieken maken gebruik van deze technologieën om processen te optimaliseren, onderhoudsbehoeften te voorspellen en de productkwaliteit te verbeteren.
  • Verbeterd beheer van de toeleveringsketen: Slimme fabrieken maken een beter beheer van de toeleveringsketen mogelijk door middel van realtime monitoring en gegevensanalyse, zodat producten op tijd worden geproduceerd en geleverd. Dit vermogen is cruciaal om concurrerend te blijven op de wereldmarkt.
  • Energie-efficiëntie en duurzaamheid: De implementatie van slimme fabrieksoplossingen leidt tot verbeterde energie-efficiëntie en duurzaamheid in productieprocessen. Door het gebruik van hulpbronnen te optimaliseren en afval te verminderen, dragen slimme fabrieken bij aan een duurzaam milieu.

Segmentatie van de markt voor slimme fabrieken

De Smart Factory markt kan worden gesegmenteerd op basis van component, toepassing, eindgebruiker en regio.

  • Component: De belangrijkste componenten van Smart Factory-oplossingen zijn hardware (sensoren, controllers en robots), software (systemen voor productie-uitvoering, enterprise resource planning) en diensten (systeemintegratie, advies en onderhoud). Softwareoplossingen zullen naar verwachting een aanzienlijke groei doormaken door de toenemende toepassing van data-analyse en AI.
  • Toepassing: De belangrijkste toepassingen van slimme fabrieksoplossingen omvatten de automobiel-, ruimtevaart- en defensie-, elektronica- en halfgeleider-, chemische en materiaalindustrie en de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Verwacht wordt dat de automobielsector een aanzienlijk marktaandeel zal hebben door de hoge mate van automatisering en robotica.
  • Eindgebruiker: Eindgebruikers van slimme fabrieksoplossingen zijn kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) en grote ondernemingen. Grote ondernemingen domineren de markt vanwege hun hogere investeringsmogelijkheden en vroege toepassing van geavanceerde technologieën.
  • Regio: De markt wordt geanalyseerd in Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en de rest van de wereld. Azië-Pacific leidt de markt, gedreven door snelle industrialisatie, technologische vooruitgang en aanzienlijke investeringen in slimme fabricage. Noord-Amerika en Europa hebben ook een aanzienlijk marktaandeel door de aanwezigheid van grote industriële spelers en de vroege invoering van Industrie 4.0.

Koop Premium Onderzoeksrapport> https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=2317

Toekomstperspectieven

De toekomst van de Smart Factory markt ziet er veelbelovend uit, met verschillende trends en ontwikkelingen die naar verwachting het traject zullen bepalen:

  • Uitbreiding van AI en machine learning: De integratie van AI en machine learning in slimme fabrieksoplossingen zal voorspellend onderhoud, kwaliteitscontrole en procesoptimalisatie verbeteren, wat de efficiëntie en innovatie verder zal stimuleren.
  • Vooruitgang in IoT en connectiviteit: De vooruitgang van IoT en hogesnelheidsconnectiviteit, waaronder 5G, zal naadloze communicatie en gegevensuitwisseling tussen machines en systemen mogelijk maken, waardoor de mogelijkheden van slimme fabrieken worden vergroot.
  • Aanpassing en flexibiliteit: De vraag naar op maat gemaakte en flexibele productieoplossingen zal de ontwikkeling van slimme fabrieken die efficiënt diverse en gepersonaliseerde producten kunnen produceren, stimuleren.
  • Cyberbeveiliging: Naarmate slimme fabrieken meer met elkaar verbonden raken, zal de aandacht voor cyberbeveiliging toenemen om gevoelige gegevens te beschermen en de integriteit van productieprocessen te waarborgen.
  • Duurzame productie: De nadruk op duurzame productiepraktijken zal leiden tot de toepassing van milieuvriendelijke technologieën en processen in slimme fabrieken, wat bijdraagt aan het behoud van het milieu.

Concluderend kan worden gesteld dat de Smart Factory markt op weg is naar substantiële groei, gedreven door de toepassing van geavanceerde productietechnologieën, automatisering, datagestuurde besluitvorming en de behoefte aan verbeterd supply chain management. Naarmate de markt zich verder ontwikkelt, zal de integratie van AI, IoT en duurzame praktijken de sleutel zijn om aan de toekomstige vraag te voldoen en verdere groei te stimuleren.

Meer artikelen lezen

Markt voor thermische systemen

Geïntegreerd gassysteem in de halfgeleidermarkt

Fotolakkenmarkt

Markt voor plasma-etsapparatuur

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op haar diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Market Research Future 99 Hudson Street,5Th Floor New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika Verkoop: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK E-mail: [email protected]

Contactgegevens:

Market Research Future
99 Hudson Street,5Th Floor
New York, New York 10013
United States of America
Sales: +1 628 258 0071(US)
+44 2035 002 764(UK
Email: [email protected]

Keywords:  Smart Factory Market,Smart Factory Market Size,Smart Factory Market Share