header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Geëpoxideerde sojaolie markt 2024 is booming in de toekomst, belangrijke segmenten en prognose tot 2032

Jun 17, 2024 5:00 PM ET

De markt voor geëpoxideerde sojaolie (ESBO) is een groeiend segment binnen het bredere gebied van biogebaseerde en hernieuwbare chemicaliën. Geëpoxideerde sojaolie wordt verkregen door de epoxidatie van sojaolie, een proces dat de chemische stabiliteit verhoogt en epoxygroepen in de olie introduceert, waardoor het een veelzijdig en milieuvriendelijk additief wordt dat in verschillende industrieën wordt gebruikt. De markt voor geëpoxideerde sojaolie wordt gedreven door de toenemende vraag naar duurzame producten, de druk van de regelgeving om schadelijke stoffen in de productie te verminderen en de toenemende belangstelling voor weekmakers op biologische basis.

Markt Overzicht

De marktomvang voor geëpoxideerde sojaolie werd in 2023 geschat op USD 0,512 miljard. Met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 6% tijdens de voorspellingsperiode (2024 – 2032) zal de markt voor geëpoxideerde sojaolie naar verwachting stijgen van USD 0,54272 miljard in 2024 tot USD 0,8160 miljard in 2032.

Geëpoxideerde sojaolie wordt voornamelijk gebruikt als weekmaker en stabilisator bij de productie van polyvinylchloride (PVC)-producten. Het wordt geprefereerd om zijn niet-giftige en biologisch afbreekbare eigenschappen, waardoor het een aantrekkelijk alternatief is voor traditionele ftalaatweekmakers, die geassocieerd worden met gezondheids- en milieuproblemen. Geëpoxideerde sojaolie wordt ook gebruikt in coatings, kleefstoffen, afdichtingsmiddelen en als reactief verdunningsmiddel bij de productie van andere biogebaseerde harsen.

Monster aanvragen @ https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/22186

Marktomvang en groei

De wereldwijde markt voor geëpoxideerde sojaolie heeft een robuuste groei doorgemaakt, waarbij Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific de belangrijkste regio’s van de vraag zijn. Noord-Amerika heeft een aanzienlijk marktaandeel door de strenge regelgeving en de toenemende voorkeur voor duurzame en niet-giftige additieven in productieprocessen. De markt zal naar verwachting in een gezond tempo blijven groeien, gedreven door de voortdurende verschuiving naar groenere alternatieven in verschillende industrieën.

Belangrijkste toepassingen

PVC weekmakers en stabilisatoren: geëpoxideerde sojaolie wordt veel gebruikt in de PVC-industrie om de flexibiliteit, duurzaamheid en thermische stabiliteit van PVC-producten te verbeteren. Het wordt vaak gebruikt in PVC-vloeren, kabels en films.

Coatings en verven: geëpoxideerde sojaolie wordt gebruikt als reactief verdunningsmiddel en coalescentiemiddel bij de formulering van coatings en verven. Het verbetert de hechting, glans en duurzaamheid van het eindproduct.

Lijmen en afdichtingsmiddelen: De chemische eigenschappen van geëpoxideerde sojaolie maken het een effectief additief in kleefstoffen en afdichtingsmiddelen, waar het de hechtsterkte en elasticiteit verbetert.

Voedselverpakking: Door zijn niet-toxische aard wordt geëpoxideerde sojaolie gebruikt in verpakkingsmaterialen voor voedingsmiddelen om flexibiliteit en weerstand tegen oliën en vetten te bieden zonder schadelijke chemicaliën uit te lekken.

Koop nu @ https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=22186

Drivers van de markt

Duurzaamheid en milieu: Groeiend bewustzijn en regelgevende druk om de milieu-impact van chemicaliën te verminderen hebben de vraag naar biogebaseerde producten zoals ESBO aanzienlijk gestimuleerd. De biologisch afbreekbare aard en het niet-giftige profiel maken het tot een geprefereerde keuze in verschillende toepassingen.

Regelgeving: Strenge regelgeving, vooral in Europa en Noord-Amerika, zet fabrikanten aan om veiligere alternatieven voor traditionele weekmakers te gebruiken. De REACH (Registration, Evaluation, Authorisation, and Restriction of Chemicals) regelgeving in Europa is bijvoorbeeld een belangrijke katalysator geweest voor de verschuiving naar geëpoxideerde sojaolie.

Innovatie en technologische vooruitgang: Voortdurend onderzoek en ontwikkeling op het gebied van biogebaseerde chemicaliën hebben geleid tot verbeterde productieprocessen en verbeterde eigenschappen van geëpoxideerde sojaolie, wat het gebruik ervan verder stimuleert.

Economische levensvatbaarheid: Sojaolie, de primaire grondstof voor geëpoxideerde sojaolie, is overvloedig beschikbaar en relatief goedkoop, waardoor geëpoxideerde sojaolie een economisch haalbare optie is voor fabrikanten die hun kosten willen verlagen en tegelijkertijd aan de wettelijke vereisten willen voldoen.

Belangrijke bedrijven in de markt voor geëpoxideerde sojaolie zijn onder andere

CHS Inc. (VS)
Nan Ya Plastics Corporation (Taiwan)
Adeka Corporation (Japan)
Cargill (VS)
Valtris (VS)
Galata Chemicals LLC (VS)
Hairma Chemicals (GZ) Ltd. (China)
SHANGDONG LONGKOU LONGDA CHEMICAL INDUSTRY CO, LTD
Inbra Industries Quimicas, Ltd. (Brazilië).

Lees meer @ https://www.marketresearchfuture.com/reports/epoxidized-soybean-oil-market-22186

Uitdagingen

Concurrentie van andere weekmakers op biologische basis: De markt voor biogebaseerde weekmakers groeit, met verschillende alternatieven voor ESBO in opkomst. Dit verhoogt de concurrentie en kan het marktaandeel van geëpoxideerde sojaolie beïnvloeden.

Grondstofprijsschommelingen: De prijs van sojaolie kan schommelen door factoren zoals weersomstandigheden, oogstopbrengsten en het wereldwijde handelsbeleid. Deze schommelingen kunnen de productiekosten van geëpoxideerde sojaolie beïnvloeden.

Technologische barrières: Hoewel de technologie voor de productie van geëpoxideerde sojaolie goed gevestigd is, zijn er voortdurend verbeteringen nodig om de eigenschappen te verbeteren en de toepassingen uit te breiden.

Blader door meer rapporten:

Marktonderzoeksrapportgeleidende polymeren – Prognose tot 2032

Onderzoeksrapport overde polyvinylchloridemarkt – Wereldwijde voorspelling tot 2032

Onderzoeksrapport overde methanolmarkt Prognose tot 2032

Onderzoeksrapport over demarkt voor architecturale coatings – voorspelling voor 2032

Onderzoeksrapport over de markt voorcoatings voor hoge temperaturen – voorspelling voor 2032

Onderzoeksrapport overde acetaldehyde markt – Prognose tot 2032

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited), 99 Hudson Street, 5Th Floor, New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 Email: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  Epoxidized Soybean Oil Market,Epoxidized Soybean Oil Market Share,Epoxidized Soybean Oil Market Trends,Epoxidized Soybean Oil Market Demand,Epoxidized Soybean Oil Market Future