header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor schone schoonheid: Trends, producten en toekomstperspectieven met een CAGR van 14,62%

Jun 18, 2024 8:00 PM ET

De markt voor schone schoonheid heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt, gedreven door een toenemende focus op gezondheid, welzijn en duurzaamheid. Schone schoonheidsproducten, die natuurlijke, niet-giftige ingrediënten en milieuvriendelijke verpakkingen hoog in het vaandel hebben staan, zijn een hoeksteen van de schoonheidsindustrie geworden. Deze blog duikt in de markt van schone schoonheid en bekijkt deze door de bril van producttype, vorm, consumentengroep, eindgebruiker, distributiekanaal en regio.

Belangrijkste bedrijven: L’Oreal S.A, Clean Cosmetics, Estée Lauder, Inika Organic Australia, Avon, The Honest Company, Inc., Zuii Organic, RMS Beauty, Juice Beauty en Ere Perez.

Gratis sample aanvragen: https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/11976

De omvang van de Clean Beauty-markt werd in 2023 geschat op USD 6,32 miljard. De Clean Beauty-industrie zal naar verwachting groeien van USD 7,11 miljard in 2024 tot USD 34,8 miljard in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 14,62% tijdens de voorspellingsperiode (2024 – 2032).

Marktsegmentatie per producttype

  1. Producten voor het gezicht
    • Overzicht: Omvat foundations, concealers, blushes en highlighters geformuleerd met natuurlijke ingrediënten.
    • Trends: Consumenten zijn op zoek naar producten zonder schadelijke chemicaliën zoals parabenen en ftalaten en richten zich op voordelen zoals anti-aging en hydratatie.
  2. Huidverzorging
    • Overzicht: Omvat reinigers, vochtinbrengers, serums en zonnefilters.
    • Trends: Huidverzorging blijft het grootste segment in de markt voor schone schoonheid. Ingrediënten zoals hyaluronzuur, vitamine C en natuurlijke oliën zijn erg populair vanwege hun doeltreffendheid en veiligheid.
  3. Lipproducten
    • Overzicht: Omvat lippenstiften, glosses en balsems.
    • Trends: Schone lipproducten zijn in trek, waarbij consumenten op zoek zijn naar hydraterende en langhoudende formules op basis van natuurlijke wassen en boters.
  4. Geuren
    • Overzicht: Natuurlijke parfums en bodysprays zonder synthetische geurstoffen.
    • Trends: Er is een groeiende voorkeur voor geuren op basis van essentiële oliën die naast aangename geuren ook therapeutische voordelen bieden.
  5. Haarverzorging
    • Overzicht: Shampoos, conditioners en stylingproducten.
    • Trends: Nadruk op sulfaatvrije, parabeenvrije producten die de gezondheid van de hoofdhuid en de stevigheid van het haar bevorderen met natuurlijke ingrediënten zoals arganolie en aloë vera.
  6. Nagelverzorging
    • Overzicht: Nagellak, removers en behandelingen.
    • Trends: Consumenten kiezen voor niet-giftige, “5-vrij” of “10-vrij” nagellak zonder schadelijke chemicaliën zoals formaldehyde en tolueen.
  7. Mondverzorging
    • Overzicht: Tandpasta’s, mondspoelingen en flosdraad.
    • Trends: Schone mondverzorgingsproducten benadrukken fluoride- en SLS-vrije formules met natuurlijke ingrediënten zoals houtskool en kokosolie.

Marktsegmentatie naar vorm

  1. Poeder
    • Producten: Make-up poeders, droge shampoos en reinigingsmiddelen in poedervorm.
    • Trends: Poeders zijn geliefd omdat ze geen conserveringsmiddelen bevatten en lang meegaan.
  2. Vloeibaar
    • Producten: Serums, vloeibare foundations en shampoos.
    • Trends: Vloeibare formules zijn populair omdat ze gemakkelijk aan te brengen en doeltreffend zijn en vaak hoge concentraties actieve ingrediënten bevatten.
  3. Gel
    • Producten: Reinigers, vochtinbrengers en haargels in gelvorm.
    • Trends: Gels hebben de voorkeur vanwege hun lichte textuur en snelle absorptie en zijn aantrekkelijk voor mensen met een vette of gemengde huid.

clean beauty market

Marktsegmentatie per consumentengroep

  1. Generatie X
  2. Generatie Z
  3. Millennials
  4. Babyboomers

Marktsegmentatie per eindgebruiker

  1. Mannen
    • Producten: Schone scheerproducten, vochtinbrengende crèmes en haarverzorging.
    • Trends: Toenemende vraag naar schone verzorgingsproducten die zijn afgestemd op de behoeften van mannen, met de nadruk op natuurlijke en effectieve ingrediënten.
  2. Vrouwen
    • Producten: Breed assortiment van make-up tot huid- en haarverzorging.
    • Trends: Vrouwen blijven het grootste marktsegment en zijn op zoek naar hoogwaardige, veilige en luxueuze schone schoonheidsproducten.
  3. Kinderen
    • Producten: Zachte shampoos, lotions en zonnebrandcrèmes.
    • Trends: Ouders kiezen voor schone producten zonder agressieve chemicaliën om de gevoelige huid van hun kinderen te beschermen.

Marktsegmentatie per distributiekanaal

  1. Supermarkten & Hypermarkten
  2. Buurtwinkels
  3. Speciaalzaken
  4. Online
  5. Overige

Marktsegmentatie per regio

  1. Noord-Amerika
    • Overzicht: Een van de grootste markten voor schone schoonheid.
    • Trends: Sterk consumentenbewustzijn en hoge koopkracht stuwen de vraag naar innovatieve en hoogwaardige schone schoonheidsproducten.
  2. Europa
    • Overzicht: Staat bekend om zijn strenge regelgeving voor cosmetische ingrediënten.
    • Trends: Consumenten in Europa zijn zich zeer bewust van de veiligheid en duurzaamheid van ingrediënten, wat een robuuste markt voor schone schoonheidsproducten ondersteunt.
  3. Azië-Stille Oceaan
    • Overzicht: Snel groeiende markt met diverse consumenten.
    • Trends: Toenemend bewustzijn en besteedbaar inkomen in landen als China en India stimuleren de vraag naar schone schoonheidsproducten.
  4. Rest van de wereld
    • Overzicht: Omvat Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika.
    • Trends: Opkomende markten gaan geleidelijk over op schone schoonheidstrends, met een groeiende middenklasse en een toenemend milieubewustzijn.

Vooruitzichten voor de toekomst

De markt van schone schoonheid is klaar voor voortdurende expansie, gedreven door verschillende sleutelfactoren:

  1. Innovatie van ingrediënten
    • Voortdurend onderzoek en ontwikkeling van natuurlijke en niet-giftige ingrediënten zal leiden tot effectievere en veiligere producten.
  2. Toenemend consumentenbewustzijn
    • Naarmate meer consumenten zich bewust worden van de voordelen van schone schoonheid, zal de vraag naar schone producten naar verwachting stijgen in alle demografische groepen.
  3. Ondersteuning door regelgeving
    • Regeringen over de hele wereld voeren strengere regels in voor cosmetische ingrediënten, wat de verschuiving naar schone schoonheid verder aanmoedigt.
  4. Duurzaamheidsinitiatieven
    • Merken die prioriteit geven aan duurzame praktijken, zoals milieuvriendelijke verpakkingen en ethische bevoorrading, zullen waarschijnlijk een concurrentievoordeel behalen.

Ontdek meer onderzoeksrapporten over consumenten en detailhandel, door Market Research Future:

Luxury Apparel Market Research Report Information per Type (Kleding, Schoeisel, Accessoires, Tassen/Handtassen), per Geslacht (Man en Vrouw), Per Vorm (Offline en Online), Per Consumentengroep (Gen Alpha, Gen Z, Millennials, Gen X, Baby Boomers), En Per Regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific, Rest van de Wereld) – Voorspelling tot 2032

Onderzoeksrapport overde markt voor schoonmaakdiensten Informatie per type (glazenwassen, stofzuigen, vloeronderhoud, huishoudelijke hulp, tapijtreiniging en andere diensten), per eindgebruik (commercieel en residentieel) en per regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en de rest van de wereld) – marktvoorspelling tot 2032

OnderzoeksrapportVerpakte Salades Marktinformatie Per Product (Vegetarisch en Niet-Vegetarisch), Per Verwerking (Biologisch en Conventioneel), Per Distributiekanaal (Online en Offline), En Per Regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific, En Rest Van De Wereld) – Marktvoorspelling Tot 2032.

Reis- en toerisme marktonderzoeksrapport informatie per type (vrije tijd, educatief, zakelijk, sport, medisch toerisme, en anderen (evenementenreizen, vrijwilligersreizen, enz.)), op toepassing (binnenlands en internationaal), op type reiziger (alleenreizenden, reizigers met z’n tweeën en groepsreizigers), op reisdagen (minder dan 7 dagen, 8-15 dagen, 16-30 dagen en meer dan 30 dagen), op manier van reizen (pakketreizen en zelfcatering), op manier van boeken (online en offline) en op regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en de rest van de wereld) – marktvoorspelling.

Cast Iron Cookware Market Research Report Informatie per producttype (geëmailleerd, ongekruid en gekruid), toepassing (residentieel en commercieel), stijl (kookpotten, Dutch Ovens, wokken, koekenpannen, bakplaten, bakgerei en andere), distributiekanaal (online en offline) en regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en de rest van de wereld) – marktvoorspelling tot 2032.

Carry Bag Market Research Report Information Per Type (Eenmalig en Herbruikbaar), Per Product Type (Plastic Polyethyleen, Hoge Dichtheid Polyethyleen, Lage Dichtheid Polyethyleen, Papier, Jute, Katoen & Canvas, en Anderen), Per Eindgebruik (Industrieel, Commercieel en Anderen) En Per Regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific, en Rest van de Wereld) -Marktvoorspelling tot 2032

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited), 99 Hudson Street,5Th Floor, New York, New York 10013, Verenigde Staten van Amerika.

Contactgegevens:

Market Research Future (part of Wantstats Research and Media Private Limited),
99 Hudson Street,5Th Floor, New York, New York 10013, United States of America
Keywords:  Clean Beauty Market,Clean Beauty Market Size,Clean Beauty Market share,Clean Beauty Market trends,Clean Beauty Market analysis