header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Frietmarkt op weg naar robuuste groei: $24,7 miljard in 2032 met 5,00 CAGR

Jun 20, 2024 5:00 PM ET

Overzicht van de markt voor Franse frietjes

De omvang vande Frietmarkt werd in 2023 geschat op USD 15,9 miljard. De sector zal naar verwachting groeien van USD 16,7 miljard in 2024 tot USD 24,7 miljard in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 5,00% tijdens de voorspellingsperiode van 2024 tot 2032.

Frietjes, een wereldwijd gekoesterd comfortvoedsel, zijn hun nederige oorsprong ontstegen en zijn niet meer weg te denken van fastfoodmenu’s en eettafels over de hele wereld. Deze markt heeft een aanzienlijke groei doorgemaakt, aangedreven door de toenemende vraag van zowel traditionele fastfoodketens als premium gastronomische segmenten. Innovaties in bereidingswijzen, de introductie van gezondere varianten en de uitbreiding van fastfoodketens in opkomende markten zijn belangrijke factoren die bijdragen aan de expansie van de markt.

Drijfveren voor de markt

Stijgende consumptie van fast-food: De wereldwijde toename van de fastfoodconsumptie is een belangrijke drijfveer voor de Franse frietmarkt. Drukke levensstijlen en het groeiende aantal werkende professionals hebben geleid tot een voorkeur voor snelle en gemakkelijke voedselopties. Fastfoodketens zoals McDonald’s, KFC en Burger King leveren een belangrijke bijdrage aan de vraag naar Franse frietjes.

Innovatie in productaanbod: Bedrijven innoveren door een verscheidenheid aan Franse frietjes aan te bieden, waaronder zoete aardappelfrietjes, gekruide frietjes en doorgesneden frietjes. Gezondheidsbewuste consumenten worden ook benaderd met vetarme, zoutarme en luchtgebakken opties, waardoor het bereik van de markt toeneemt.

Uitbreiding in opkomende markten: De penetratie van westerse fastfoodketens in opkomende markten zoals Azië-Pacific, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten heeft de markt voor Franse frietjes aanzienlijk gestimuleerd. Deze regio’s kennen een snelle verstedelijking, stijgende besteedbare inkomens en een groeiende eetlust voor de westerse keuken.

Populariteit van diepvriesfrieten: Het gemak en de langere houdbaarheid van diepvriesfrieten hebben ze populair gemaakt onder consumenten en leveranciers van voedingsmiddelen. Het gemak van de bereiding en de consistente kwaliteit van diepvriesopties dragen bij aan de groeiende vraag.

Gratis proefexemplaar aanvragen: https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/11803

Beperkingen en uitdagingen

Gezondheidsproblemen: De toenemende bewustwording van de gezondheidsrisico’s die gepaard gaan met de consumptie van gefrituurd voedsel, zoals obesitas, hartaandoeningen en diabetes, vormt een belangrijke uitdaging. Gezondheidsbewuste consumenten beperken hun consumptie van gefrituurd voedsel, wat de groei van de markt beïnvloedt.

Hindernissen door regelgeving: Strenge regelgeving met betrekking tot voedselveiligheid en -kwaliteit, vooral in ontwikkelde regio’s, kan een uitdaging vormen. Naleving van deze normen vereist aanzienlijke investeringen in technologie en processen, wat de winstmarges kan beïnvloeden.

Volatiele grondstofprijzen: De prijsvolatiliteit van belangrijke grondstoffen, vooral aardappelen en bak- en braadolie, kan de productiekosten en winstgevendheid beïnvloeden. Ongunstige weersomstandigheden en onderbrekingen in de toeleveringsketen kunnen deze uitdagingen nog verergeren.

Concurrentie van alternatieven: De opkomst van alternatieve snacks zoals groentechips, gebakken snacks en andere gezondere opties vergroot de concurrentie. Deze alternatieven zijn vooral aantrekkelijk voor gezondheidsbewuste consumenten en consumenten die op zoek zijn naar variatie.

Kansen

Gezonde en biologische varianten: Er is een groeiende kans in de ontwikkeling en marketing van gezondere en biologische frietjes. Bedrijven die kunnen innoveren met caloriearme, vetarme en biologische ingrediënten kunnen een aanzienlijk marktaandeel verwerven.

Technologische vooruitgang: Vooruitgang in de voedselverwerkingstechnologie kan helpen bij het verminderen van het oliegehalte in Franse frietjes, waardoor ze gezonder worden. Technologieën zoals frituren met lucht en vacuüm worden steeds populairder en kunnen worden ingezet om aan de vraag naar gezondere opties te voldoen.

Uitbreiding in onontgonnen markten: Veel regio’s, vooral in Afrika en delen van Azië, blijven onderbenut. Uitbreiding naar deze markten kan aanzienlijke groeikansen bieden voor zowel wereldwijde als regionale spelers.

Aanpassing en hoogwaardige producten: Het aanbieden van aanpasbare en hoogwaardige producten kan consumenten aantrekken die op zoek zijn naar unieke eetervaringen. Patat voor fijnproevers met exotische smaken, speciale kruiden en ingrediënten van hoge kwaliteit kunnen het luxe marktsegment aanspreken.

Marktsegmentatie

Naar type:

Normale friet: Standaard gesneden en gekruide friet die vaak wordt gevonden in fastfoodrestaurants.

Krullende Frites: Spiraalvormige frietjes met een unieke textuur en smaak.

Wafel Frites: Roosterachtige frietjes die knapperig zijn en ideaal om in te dippen.

Zoete Aardappel Frites: Een gezonder en zoeter alternatief voor gewone aardappelfriet.

Op eindgebruiker:

Voedingsservice: Omvat fastfoodketens, restaurants, cafés en hotels.

Detailhandel: Omvat supermarkten, hypermarkten en buurtwinkels waar bevroren friet wordt verkocht.

Naar distributiekanaal:

Online: E-commerce platforms en voedselbezorgapps.

Offline: Traditionele fysieke winkels, waaronder supermarkten en speciaalzaken.

Volledig rapport @ https://www.marketresearchfuture.com/reports/french-fries-market-11803

Regionale analyse

Noord-Amerika: Deze regio heeft een aanzienlijk aandeel in de fritesmarkt door de hoge consumptie van fastfood en de aanwezigheid van grote fastfoodketens. De VS en Canada zijn belangrijke markten met een sterke voorkeur voor gemaksvoedsel.

Europa: Europa is een andere belangrijke markt, gedreven door landen als het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. De regio heeft een sterke traditie van fastfoodconsumptie en ziet een groeiende trend naar gezondere varianten van Franse frietjes.

Azië-Pacific: Deze regio zal naar verwachting de grootste groei vertonen als gevolg van de snelle verstedelijking, het stijgende besteedbare inkomen en de uitbreiding van westerse fastfoodketens. China, India en Japan leveren een belangrijke bijdrage aan de groei van de markt.

Latijns-Amerika: De markt in Latijns-Amerika groeit gestaag, met Brazilië en Mexico als grootste consumenten. De toenemende populariteit van de westerse eetcultuur stimuleert de vraag in deze regio.

Midden-Oosten en Afrika: Deze regio ontpopt zich als een lucratieve markt voor Franse frietjes door de toenemende verstedelijking en de uitbreiding van internationale fastfoodketens. De vraag is vooral hoog in landen als de VAE en Zuid-Afrika.

Gerelateerde rapporten:

Rijstmeel Marktonderzoeksrapport Informatie per Bron (Witte Rijst en Bruine Rijst), Categorie (Biologisch en Conventioneel), Toepassing (Bakkerij & Snoepgoed, Ontbijtoplossingen, Babyvoeding, Zoete & Hartige Snacks en Andere) Regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific, RoW) – Wereldwijde voorspelling tot 2032

OnderzoeksrapportRijstzemelenolie Markt Informatie Per Categorie (Conventioneel en Biologisch), Per Verpakkingstype (Flessen, Zakjes en Andere), Per Distributiekanaal (Winkelbasis en Niet-Winkelbasis) En Per Regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific, en Rest van de Wereld) – Marktvoorspelling tot 2032

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd.

Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek.

Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Contact: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Contact:
Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)
99 Hudson Street, 5Th Floor
New York, NY 10013
United States of America
+1 628 258 0071 (US)
+44 2035 002 764 (UK)
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com

Keywords:  French Fries Market Size,French Fries Market Share,French Fries Market Type,French Fries Market Application