header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Analyse van de Europese champignonmarkt op basis van het aandeel van concurrenten met een groeipercentage van 10,60% CAGR

Jun 21, 2024 11:00 AM ET

Overzicht van de Europese champignonmarkt

De Europese champignonmarkt zal naar verwachting een CAGR van 10,60% laten zien en tegen het einde van 2032 USD 25,3 miljard bedragen.

De Europese champignonmarkt maakt een robuuste groei door dankzij de toenemende interesse van consumenten in gezonde, duurzame en veelzijdige voedingsopties. Naast hun uitgesproken smaak en textuur worden paddenstoelen steeds geliefder vanwege hun voedingswaarde, waaronder hoge concentraties vitaminen, mineralen en antioxidanten. De toenemende populariteit van plantaardige diëten en het groeiende inzicht in het potentieel van paddenstoelen in functionele en therapeutische maaltijden zijn twee andere factoren die de vraag naar paddenstoelen doen stijgen. Europa is een van ‘s werelds grootste afzetmarkten voor paddenstoelen vanwege zijn robuuste landbouwindustrie en gevarieerde culinaire gewoonten.

De opkomst van de industrie wordt bevorderd door de gevestigde champignonteeltpraktijken in de regio, de technologische vooruitgang in de teelt en de geschikte meteorologische omstandigheden. De groeiende industrie wordt ook geholpen door de groeiende publieke kennis van de milieuvoordelen van de champignonteelt, zoals de verminderde behoefte aan land en water in vergelijking met conventionele landbouw.

Gratis sample @ https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/21790

Belangrijkste spelers

Beijing Mushroom Science and Technology Co.

Nammex: Organische Paddenstoelen Extracten

Gastheer Verdediging

Nature’s Way

Vier Sigmatische

ORIVEDA LIFESCIENCES PRIVATE LIMITED

Terrasoul Supervoedsel

Biofungi GmbH

Echte Paddenstoelen

Gano Excel

NEW ROOTS HERBAL INC

Hifas da Terra S.L.

Laboratorium voor Mycologisch Onderzoek Ltd

Myriad Mycologie

Swanson Gezondheidsproducten, Inc.

Marktsegmentatie

per type

De Europese paddenstoelenmarkt is onderverdeeld per type in Knoopzwam, Shiitake paddenstoel, Oesterzwam en Overige.

 1. Knoopchampignons: Omdat ze zo veel gebruikt worden en gemakkelijk verkrijgbaar zijn, zijn champignons de marktleider. Ze worden veel gebruikt in soepen, salades en sauzen en zijn geliefd in verschillende keukens. Ze werken goed als ingrediënt in verschillende recepten vanwege hun stevige textuur en milde smaak.
 2. Shiitake paddenstoel: Bekend om zijn diepe umami smaak en mogelijke gezondheidsvoordelen, zoals immuunversterkende kwaliteiten, worden shiitake paddenstoelen steeds geliefder. Ze duiken steeds vaker op in westerse maaltijden en worden vaak gebruikt in Aziatische keukens.
 3. Oesterzwam: Oesterzwammen hebben een gematigde, licht zoete smaak en een delicate textuur. Door hun hoge proteïne- en vezelgehalte zijn ze een geliefd ingrediënt in de gastronomische keuken, waar ze steeds vaker worden gebruikt.
 4. Andere: Een reeks van verschillende paddenstoelen, waaronder cantharellen, maitake en enoki, zijn opgenomen in deze groep en worden steeds meer geliefd in een bepaalde niche. Deze paddenstoelen komen vaak voor in eetgelegenheden en speciale maaltijden.

door Vorm

De Europese paddenstoelenmarkt is ook onderverdeeld naar vorm in verse paddenstoelen, paddenstoelen in blik, gedroogde paddenstoelen en andere.

 1. Verse champignons: Vanwege hun grote vraag in de foodservice-industrie en voor huishoudelijk gebruik, vormen verse champignons het grootste deel. Hun smaak, textuur en voedingswaarde maken ze waardevol.
 2. Champignons in blik: Populair in gebieden met beperkte toegang tot verse producten, bieden champignons in blik gemak en een langere houdbaarheid. Ze zijn vaak te vinden in bewerkte voedingsmiddelen en kant-en-klare maaltijden.
 3. Gedroogde champignons: Gedroogde paddenstoelen zijn langer houdbaar en hebben een sterke smaak. Ze komen vaak voor in gastronomische en etnische keukens en worden gebruikt in soepen, stoofschotels en sauzen.
 4. Andere: Paddenstoelenextracten en bevroren paddenstoelen zijn opgenomen in deze sectie. Terwijl extracten van paddenstoelen op grote schaal worden gebruikt in de farmaceutische en nutraceutische industrie, worden bevroren paddenstoelen gebruikt in een verscheidenheid aan verwerkte maaltijden.

Distributiekanaal

De distributie van champignons in Europa is onderverdeeld naar distributiekanaal in supermarkten en hypermarkten, kruidenierswinkels, online winkels en andere.

 1. Supermarkten en hypermarkten: Met een breed assortiment verse, ingeblikte en gedroogde champignons zijn deze grote winkelketens de belangrijkste distributiekanalen voor champignons. Ze bieden klanten toegankelijkheid en gemak.
 2. Kruidenierswinkels: Vooral in landelijke en voorstedelijke regio’s zijn kleinere kruidenierswinkels en speciaalzaken ook belangrijke spelers in de distributie van champignons. Ze spelen vaak in op regionale voorkeuren en smaken.
 3. Online winkels: De populariteit van e-commerce heeft het aantal online verkochte paddenstoelen doen toenemen. Omdat er een grote variëteit aan artikelen beschikbaar is en levering aan huis een handige optie is, kopen consumenten steeds vaker verse en gedroogde paddenstoelen online.
 4. Overige: Deze groep omvat voedselcoöperaties, boerenmarkten en directe verkoop van boerderijen. Deze kanalen zijn geliefd om hun lokaal ingekochte en vers geproduceerde producten.

Volledig rapport @ https://www.marketresearchfuture.com/reports/eu-mushroom-market-21790

Eindgebruik

De Europese champignonmarkt is opgesplitst naar eindgebruik in de voedselverwerkende industrie, de foodservice sector, directe consumptie en overige.

 1. Voedselverwerkende sector: In de voedselverwerkende sector worden champignons vaak gebruikt om kant-en-klare maaltijden, sauzen, soepen en snacks te maken. Het verlangen naar natuurlijke bestanddelen en smaakversterkers stimuleert de vraag naar champignons in deze sector.
 2. Voedingsservice-industrie: Champignons worden in veel verschillende recepten gebruikt door restaurants, logiesverstrekkende bedrijven en cateraars. De groei van dit segment wordt ondersteund door de groeiende trend van uit eten gaan en de aantrekkingskracht van op paddenstoelen gebaseerde maaltijden uit de Europese keuken.
 3. Directe consumptie: Omdat champignons gebruikt worden in huisgemaakte maaltijden, worden ze rechtstreeks in grote hoeveelheden geconsumeerd door huishoudens. Paddenstoelen zijn een essentieel ingrediënt in veel Europese keukens vanwege hun vele culinaire toepassingen en voedingswaarde.
 4. Overige: Deze groep omvat de toepassing van paddenstoelen in niet-voedingssectoren zoals cosmetica, geneesmiddelen en nutraceutica. Sommige paddenstoelen, zoals leeuwenmanen en reishi, hebben therapeutische kwaliteiten die de reden zijn voor hun gebruik in huidverzorging en voedingssupplementen.

Gerelateerde rapporten

Dadelmarkt Saoedi-Arabië

India markt voor diepvriesproducten

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd.

Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek.

Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Contact: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Contact:
Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)
99 Hudson Street, 5Th Floor
New York, NY 10013
United States of America
+1 628 258 0071 (US)
+44 2035 002 764 (UK)
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  Europe Mushroom Market Size,Europe Mushroom Market Share,Europe Mushroom Market Type,Europe Mushroom Market Application