header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


5G in luchtvaart marktaandeel door industrie onderzoeksrapport wereldwijde prognose tot 2030

Jun 23, 2024 2:00 PM ET

Snelle groei van 5G in de luchtvaartmarkt: Verwachte groei en belangrijkste drijfveren

De luchtvaartindustrie staat aan de vooravond van een technologische revolutie, waarbij 5G-technologie een cruciale rol zal spelen in de transformatie van de sector. In 2022 werd de waarde van de 5G in luchtvaartmarkt geschat op USD 0,65 miljard. Prognoses suggereren dat deze markt zal groeien van USD 0,96 miljard in 2023 tot maar liefst USD 10,41 miljard in 2030, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 48,64% tijdens de prognoseperiode (2023 – 2030). De belangrijkste drijfveren achter deze fenomenale groei zijn de toenemende nadruk op het verbeteren van de vliegervaring en de ontwikkeling van connectiviteit tijdens de vlucht.

Inzicht in 5G in de luchtvaart

5G-technologie vertegenwoordigt de vijfde generatie mobiele netwerken en biedt ongekende snelheid, lage latentie en massale connectiviteit. In de context van de luchtvaart belooft 5G een revolutie teweeg te brengen in verschillende aspecten, waaronder connectiviteit tijdens de vlucht, operationele efficiëntie en passagierservaring. Dankzij de mogelijkheid om een groot aantal apparaten tegelijkertijd te ondersteunen, maakt 5G naadloze communicatie en gegevensuitwisseling mogelijk, wat cruciaal is voor de modernisering van de luchtvaartindustrie.

Gratis voorbeeldrapport aanvragen: https: //www.marketresearchfuture.com/sample_request/8545

Belangrijkste drijfveren voor de markt

  1. Verbetering van de vluchtervaring: Passagiers eisen tegenwoordig een naadloze en snelle internetervaring tijdens hun vlucht. De traditionele connectiviteitsoplossingen aan boord schieten vaak tekort om de gewenste snelheid en betrouwbaarheid te bieden. 5G-technologie pakt deze problemen aan door ultrasnel internet, lage latentie en stabiele verbindingen te bieden. Deze verbetering verbetert de algehele vliegervaring aanzienlijk en maakt vliegreizen aangenamer en productiever voor passagiers.
  2. Ontwikkeling van connectiviteit tijdens de vlucht: Luchtvaartmaatschappijen richten zich steeds meer op de ontwikkeling van robuuste connectiviteitsoplossingen tijdens de vlucht om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar internetdiensten. De integratie van 5G-technologie in vliegtuigen maakt hogesnelheidsinternettoegang, streamingdiensten, realtime communicatie en andere digitale diensten mogelijk. Dit komt niet alleen tegemoet aan de verwachtingen van passagiers, maar opent ook nieuwe inkomstenstromen voor luchtvaartmaatschappijen via premium connectiviteitspakketten en gepersonaliseerde diensten.

Marktsegmentatie

De 5G-markt voor de luchtvaart kan worden gesegmenteerd op basis van verschillende criteria, waaronder technologie, toepassing en regio.

  • Op basis van technologie: Enhanced Mobile Broadband (eMBB), Ultra-Reliable Low Latency Communications (URLLC), Massive Machine Type Communications (mMTC)
  • Op toepassing: Diensten op de grond, connectiviteit tijdens de vlucht, luchtverkeersbeheer, activiteiten van luchtvaartmaatschappijen
  • Per regio: Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific, Latijns-Amerika en Midden-Oosten & Afrika

Technologie-analyse

  1. Enhanced Mobile Broadband (eMBB): eMBB is ontworpen om hoge datasnelheden en capaciteit te bieden, waardoor het ideaal is voor toepassingen die een grote bandbreedte vereisen, zoals videostreaming en real-time communicatie. In de luchtvaart ondersteunt eMBB hogesnelheidsinternet aan boord en verbetert het de entertainmentopties voor passagiers.
  2. Ultrabetrouwbare communicatie met lage latentie (URLLC): URLLC zorgt voor ultrabetrouwbare communicatie met een lage latentie, cruciaal voor kritieke toepassingen zoals luchtverkeersbeheer en veiligheidssystemen. Deze technologie verbetert de operationele efficiëntie en zorgt voor tijdige en nauwkeurige gegevensuitwisseling tussen vliegtuigen en de verkeersleiding op de grond.
  3. Massive Machine Type Communications (mMTC): mMTC maakt connectiviteit mogelijk voor een groot aantal IoT-apparaten en ondersteunt verschillende toepassingen zoals voorspellend onderhoud, het volgen van activa en slimme luchthavenactiviteiten. Deze technologie helpt operationele processen te optimaliseren en de algehele efficiëntie te verbeteren.

Toepassingsanalyse

  1. Diensten op de grond: 5G-technologie verbetert de diensten op de grond door hogesnelheidsverbindingen te bieden voor luchthavenactiviteiten, grondafhandeling en passagiersdiensten. Dit omvat snellere check-in processen, efficiënte bagageafhandeling en realtime informatie-updates voor passagiers.
  2. Connectiviteit tijdens de vlucht: In-flight connectiviteit is een belangrijk toepassingsgebied voor 5G in de luchtvaart. Het maakt hogesnelheidsinternettoegang, streamingdiensten, realtime communicatie en andere digitale diensten voor passagiers mogelijk. Deze toepassing verbetert de passagierservaring aanzienlijk en opent nieuwe inkomstenmogelijkheden voor luchtvaartmaatschappijen.
  3. Luchtverkeersbeheer: 5G-technologie verbetert het luchtverkeersbeheer door realtime gegevensuitwisseling mogelijk te maken, het situationeel bewustzijn te verbeteren en te zorgen voor tijdige en accurate communicatie tussen vliegtuigen en de verkeersleiding op de grond. Deze toepassing verbetert de veiligheid en efficiëntie van luchtverkeersactiviteiten.
  4. Luchtvaartactiviteiten: 5G-technologie ondersteunt verschillende activiteiten van luchtvaartmaatschappijen, zoals voorspellend onderhoud, het volgen van activa en communicatie met de bemanning. Het verbetert de operationele efficiëntie, vermindert de uitvaltijd en verbetert de algemene prestaties.

Regionale analyse

  1. Noord-Amerika: Noord-Amerika zal naar verwachting een aanzienlijk deel van de 5G-markt in de luchtvaart in handen hebben, gedreven door de aanwezigheid van grote technologiebedrijven, geavanceerde infrastructuur en een hoge adoptiegraad van nieuwe technologieën. De focus van de regio op het verbeteren van de passagierservaring en operationele efficiëntie draagt bij aan de groei van de markt.
  2. Europa: Europa is een andere prominente markt voor 5G in de luchtvaart, met landen als het VK, Duitsland en Frankrijk die de adoptie van 5G-technologie leiden. De focus van de regio op naleving van de regelgeving, innovatie en investeringen in digitale infrastructuur stimuleert de groei van de markt.
  3. Azië-Pacific: De Aziatisch-Pacifische regio is getuige van een snelle groei in de 5G-markt voor de luchtvaart, gestimuleerd door de expansie van de luchtvaartindustrie, toenemend passagiersverkeer en toenemende investeringen in digitale infrastructuur. Landen als China, Japan en India lopen voorop bij de toepassing van 5G-technologie in de luchtvaart.
  4. Latijns-Amerika en het Midden-Oosten & Afrika: Deze regio’s ervaren ook groei in de 5G in luchtvaartmarkt, gedreven door de uitbreiding van het luchtverkeer, modernisering van de luchtvaartinfrastructuur en toenemende investeringen in digitale technologie.

Toekomstperspectieven en trends

De 5G-markt voor de luchtvaart zal exponentieel groeien, waarbij de toekomst wordt bepaald door verschillende trends:

  1. Slimme luchthavens: De toepassing van 5G-technologie zal de weg vrijmaken voor slimme luchthavens, waardoor de operationele efficiëntie, passagiersdiensten en het algehele luchthavenbeheer worden verbeterd. Slimme luchthavens maken gebruik van 5G voor real-time gegevensuitwisseling, voorspellend onderhoud en IoT-integratie, waardoor een naadloze en efficiënte reiservaring ontstaat.
  2. Gepersonaliseerde passagiersdiensten: 5G-technologie maakt gepersonaliseerde passagiersdiensten mogelijk, met op maat gemaakt entertainment aan boord, realtime communicatie en aangepaste connectiviteitspakketten. Luchtvaartmaatschappijen kunnen data-analyse en AI inzetten om gepersonaliseerde diensten aan te bieden, waardoor de tevredenheid en loyaliteit van passagiers toeneemt.
  3. Verbeterde veiligheid en beveiliging: 5G-technologie verbetert de veiligheid en beveiliging in de luchtvaart door realtime monitoring, gegevensuitwisseling en voorspellende analyses mogelijk te maken. Dit omvat verbeterd luchtverkeersbeheer, het in realtime volgen van vliegtuigen en geavanceerde beveiligingsmaatregelen om potentiële bedreigingen te beperken.
  4. Samenwerking en partnerschappen: De ontwikkeling en uitrol van 5G-technologie in de luchtvaart zal samenwerking en partnerschappen tussen luchtvaartmaatschappijen, technologieleveranciers en regelgevende instanties stimuleren. Deze samenwerkingsverbanden zullen cruciaal zijn voor een succesvolle integratie en implementatie van 5G-oplossingen in de luchtvaart.

Conclusie

De 5G-markt voor de luchtvaart is klaar voor een ongekende groei, met een verwachte omvang van USD 10,41 miljard in 2030, met een CAGR van 48,64% tussen 2023 en 2030. De toegenomen nadruk op het verbeteren van de vliegervaring en het ontwikkelen van connectiviteit tijdens de vlucht zijn de belangrijkste drijfveren voor deze marktexpansie. Aangezien 5G-technologie zich blijft ontwikkelen en integreren in de luchtvaartsector, zal het een revolutie teweegbrengen in de manier waarop we vliegen, waardoor de passagierservaring, operationele efficiëntie en algehele veiligheid worden verbeterd. De toekomst van de luchtvaart is ongetwijfeld digitaal en 5G-technologie staat aan de spits van deze transformatie.

Blader door diepgaand 5G in de luchtvaart marktonderzoek Volledig toegangsverslag: https: //www.marketresearchfuture.com/reports/5g-aviation-market-8545

Bovenkant formulier

Onderkant

Ontdek meer onderzoeksrapporten over Aerospace & Defense door Market Research Future:

Small Satellite Market Research Report : Information By Payload (LEO, MEO, GEO And Beyond GEO), By Launch Platform (Land, Air And Sea), By Launch Vehicle Size (Small Lift Launch Vehicles And Medium-to-Heavy Lift Launch Vehicles), By End User (Commercial, Satellite Service Providers, Private Companies, Military & Government, Defense Organizations And Space Agencies) And By Region (North America, Europe, Asia-Pacific, And Rest Of The World) -Market Forecast Till 2030.

Onderzoeksrapport over de leveringsdrone-markt: Informatie per type (roterend-vleugelig en vast-vleugelig), per capaciteit (>10 kg en <10 kg), per toepassing (buurtwinkels, gezondheidszorg, e-commerce, snelbedieningsrestaurant en andere), per component (voortstuwingssysteem, casco, besturingssysteem, batterij, camera, navigatie en andere), per eindgebruiker (detailhandel & logistiek, voedsel & dranken, gezondheidszorg en andere) en per regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en de rest van de wereld) – marktvoorspelling tot 2030.

Onderzoeksrapport stedelijke luchtmobiliteitsmarkt: Informatie per activiteit (bestuurd, autonoom), per architectuur (interstedelijk, intrastedelijk) en per regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en de rest van de wereld) – Marktvoorspelling tot 2032

Digital MRO Market Size: werd gewaardeerd op USD 1023,1 miljoen in 2023. De Digital MRO-markt zal naar verwachting groeien van USD 1146,8951 miljoen in 2024 tot USD 2.856,2 miljoen in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 12,08% tijdens de prognoseperiode (2024 – 2032).

Electrical Wiring Interconnection System (EWIS) Market Research Report Information Per Eindgebruiker (OEM, Aftermarket), Per Toepassing (Elektronica, Interieurs, Voortstuwing, Casco, Andere), Per Luchtvaarttype (Commerciële Luchtvaart, Militaire Luchtvaart) En Per Regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific, En Rest Van De Wereld) – Marktvoorspelling tot 2032

Onderzoeksrapport over de kustbewakingsmarkt: Information By Component (Command & Control, Intelligence, Reconnaissance, Electronics Warfare), By Platform (Large Scale Surveillance en Moderate Scale Surveillance), and By Region (North America, Europe, Asia-Pacific, and Rest Of The World) – Market Forecast Till 2032

Over de VS
Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Neem contact op met US Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited), 99 Hudson Street,5Th Floor New York 10013, Verenigde Staten van Amerika Verkoop: 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) Email: [email protected]


Keywords:  5G in Aviation Market Trends,5G in Aviation Market Share,5G in Aviation Market Growth,5G in Aviation Market Outlook,5G in Aviation Market Future